Gå til innhold

? Torrent-nedlasting øker musikksalget


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Artig resultat, men det er ikke til å skyve under stol at det som et minimum mangler alt for mye info til at artikkelen er dugelig for noe som helst.

"Han brukte flere intrikate variabler for å komme frem til en konklusjon". Uten en beskrivelse av hva disse er, kan man like gjerne stole på platebransjen når den presenterer de enorme tapene de lider.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
[..]

 

Mener du virkelig at hw.no skal gjengi en vitenskapelig artikkel med enorm dybde og korrekthet? Da kan du egentlig bare lese artikkelen de henviser til.

 

På en annen side - hva slags mennesker er det som legger ut vitenskapelige artikler på scribd?

Endret av Jonas
Lenke til kommentar

Jeg forventer ikke "enorm dybde og korrekthet", men noe informasjon som gjør at vi som lesere selv kan være kritiske.. Eller kanskje artikkelforfatteren selv kunne kommet med noen bemerkinger om rapportens metoder.

Det koster ikke veldig mye å komme seg over artikkelens nåværende nivå. Det blir for dumt å skrive en artikkel og forvente at leserene skal lese alle kildene for å få noe ut av den.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Platebransjen var i brått fall FØR internett, så nedlasting kan ikke ha hatt den dominerende effekten, men det er som en Valve-topp sa: "Piratkopiering er ikke et pris-problem men et tjeneste-problem". Se på Spotify som har gjort at piratkopiering av musikk er betydelig redusert i skandinavia. Når en tjeneste er bra nok og rigtig priset, og den gir samme mangfoldet som ulovlig nedlasting er det klart at folk er villig til å betale men platebransjen nekter å leve i nuet og tror at verden skal være som på 70-tallet for alltid.

 

TV-bransjen fant ut at å release seriene på DVD kort tid etter sending (6mnd etter sesongslutt), resulterte i betydelig intjening, og ga en måte å måle en series popularitet utonom seertall som ikke viser hvor mange fans en serie har.

 

Men at torrents har hatt en effekt er tvilsom, dog har programmer/tjenester som napster og kazaa klart gitt platesalgets fall en boost, men som nevnt tidligere er det uten å se tallene det gåes ut ifra, en meningsløs konklusjon. Platebransjen gjør formodentlig det samme og viser platesalget i 1984 sammen lignet med 1997, og 2005, Noe som vil reflektere et platesalg i fall, men realiteten er at det har vært en økning av konserter, nye artister i rampelyset, eksplosit økende salg på alternative medier, og at tallene fra 80-tallet fram til internetts kommersialisering i 1994 falt bråere enn noe annet tidspunkt de siste 40 årene. Platebransjen viser konklusjonen og generelle tall, men ingen spesifikk data. Og plateselskapene tjener rått på så mye mer enn platesalg, og at dette har vært stigende inntekter, men det bryr de seg ikke om.

 

Store navn som Metallica som er så redd for internett at de nekter å ha sangene sine på spotify hjelper ikke. Jeg tror plateselskapene (som allerede er medeiere i Spotify), bør satse på slike tjenester, og så belage seg på at fortjenestene blir noe mindre. Piratkopiering er uansett en pandoras eske som er på vidt gap, og det nytter ikke å lukke den!

 

-frank

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...