Gå til innhold

Norton antivirus - Telenor tar 39 kr per måned


Anbefalte innlegg

Min far, som er under gjennomsnittet god med PC, får regninger fra Telenor der det står at han betaler 299 kr for bredbånd, 79 kr for linjeleie, og 39 kr for Norton Antivirus. Dette er noe han har betalt i flere år.

 

Når jeg spurte han hvorfor han fortsatt betaler for Norton, når han ikke har det på PCen lengre (ble byttet ut med MSE) så sa han at han hadde kontaktet Telenor, og de hadde fortalt han at det han betaler for ang. Norton, er at de bruker Norton i sine systemer for å sikre at han ikke får virus og spam på sin PC. Altså at Norton på en måte er en sikkerhet hos Telenor...

 

Er dette noe virklighet i? Jeg syns det høres veldig merkelig ut...

 

Etter å ha sjekket nettsidene til Telenor ang. Norton, så virker det som om at det handler om programmet som blir installert hos sluttbrukeren, ikke noe om Telenors sikkerhet i selve nettet.

Endret av FrihetensRegn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ninja'd

 

Inkludert i abonnementet

Komplett sikkerhetspakke - Norton Internet Security

[...]

Norton Internet Security er tilgjengelig fra Mine sider

 

Disse vises som gratis i abonnementene som er nå i hvert fall.

 

Det er program som er på klienten, ikke hos telenor.

Endret av Kakeshoma
Lenke til kommentar

Dette er for en ekstra lisens utenom den han har gratis i ADSL abonnementet(Med mindre det står Spam og virusfilter på regningen). Dette er noe som er bestilt via Mine Sider, og kan sies opp via mine sider på telenor.no

 

Telenor kan neppe se hva han fysisk har installert til enhver tid, så man må avbestille lisensen på lik linje som f.eks en kanalpakke hos TV Leverandøren.

Endret av Rusher
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

NIS er gratis hos telenor, men man kan betale for flere lisenser. Tre lisenser koster 39,- pr måned, så mulig han har kjøpt nye lisenser med hver ny pc (eller lagt inn ny lisens etter formatering osv). 79,- er kun hvis han ikke har fasttelefon. Det er også mulig han har "gitt vekk" NIS til venner og kjente, og blitt belastet med ny lisens hver gang han gav det vekk.

 

Han skal jo ikke betale for hva telenor gjør for å sikre sine egne systemer, det er jo det han betaler for i de 299,-

 

Det er jo selvsagt også sånn at selv om han fjerner NIS og legger in MSE så betaler han fortsatt abb til telenor om han ikke sier opp (og har flere lisenser).

 

Brukte selv nis via telenor for MANGE år siden, men sluttet da symantec sa at den versjonen var en versjon som telenor hadde sydd sammen og ikke noe symantec tok i med ildtang. Symantec gav NULL support, og tok NULL ansvar for det makkverket telenor hadde. Mulig det er annerledes nå...

Lenke til kommentar

Jeg er usikker på om det er den nåværende PCen han har fått dette fra eller om han har betalt på dette Norton programmet siden den første PCen kom i lag med bredbåndet (2003).

 

Er det bindingstid? Kan han fjerne dette fra abonnentet sitt med en gang?

 

Han fjernet NIS fordi det var veldig tregt og masete. Jeg tror også programmet maste om å "oppdatere" til fullversjon...

Endret av FrihetensRegn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...