Wisd0m Skrevet 12. mai 2012 Del Skrevet 12. mai 2012 Hei! Hvor mye tipser dere på restaurant i Norge? I utlandet tipser man gjerne 10-20%, men er usikker på hvor mye man bør tipse i Norge? Hva gjør dere? Lenke til kommentar
igxx Skrevet 12. mai 2012 Del Skrevet 12. mai 2012 har aldri tipset i hele mitt liv på en Norsk restaurant, haha xD 3 Lenke til kommentar
3irik Skrevet 12. mai 2012 Del Skrevet 12. mai 2012 Jeg tipser kun om de som jobber der har vært spesielt flinke. I Norge er det så god kultur rundt lønn at det ikke skal være nødvendig å tipse for at de som jobber med servering skal kunne leve av jobben sin. Tips i Norge skal være noe man gir som en ekstra påskjønnelse når noen har gjort en veldig god jobb. På samme måte som at mange bedrifter gir bonus for god jobb. 8 Lenke til kommentar
KS Skrevet 13. mai 2012 Del Skrevet 13. mai 2012 (endret) Når jeg betaler med kort, og de bringer en kort automat til meg, så må man ofte slå inn beløpet en gang til. Da slår jeg alltid (kan ikke huske noe annet) eksakt beløp. Ved betaling med cash, blir det ofte en avrunding oppover til et rundt nok beløp. Særlig hvis man er man som skal betale. Eks 380 kr på regningen, skal deles på 4. Da spytter alle inn 100 kr. (og da er det ikke greit at fjerdeman kun betaler 80). Endret 13. mai 2012 av KS Lenke til kommentar
Benkern Skrevet 13. mai 2012 Del Skrevet 13. mai 2012 Spørs helt. Noen ganger så tipser jeg 100kr og noen ganger 200kr, det varierer. Lenke til kommentar
total Skrevet 13. mai 2012 Del Skrevet 13. mai 2012 Jeg tipser som regel ca 10% i Norge. Dette kommer selvsagt an på om jeg er fornøyd med servicen, men som regel er jeg det. Samboeren min har lenge jobbet deltid i restaurantbransjen ved siden av studiene, og de fleste som er i bransjen tipser "alltid". I Norge varierer det veldig ift. minstelønn og tariff i restaurantbransjen, og det er nok en del iboende forventninger til tips, selv om det ikke er som i USA (der minstelønnen er noe helt annet) og en risikerer at servitøren kommer ut på gaten etterpå og spør hva som var galt med mat/service dersom en ikke tipser.. Jeg skiller også normalt mellom om det er bordbestilling eller bestilling i bar/café. 1 Lenke til kommentar
*F* Skrevet 13. mai 2012 Del Skrevet 13. mai 2012 Tipser vel egentlig aldri i norge. 3 Lenke til kommentar
Hyd Skrevet 13. mai 2012 Del Skrevet 13. mai 2012 Er maten spesielt god, utenom det vanlige altså og at servitøren er hyggelig og flink så kan jeg gi 5-10%. Selvom tips i Norge ikke er nødvendig syns jeg det er verdt å gi de som er ekstra flinke noe ekstra, da det er så utrolig mye dårlig mat og service å få rundt forbi.. Lenke til kommentar
Per69 Skrevet 13. mai 2012 Del Skrevet 13. mai 2012 (endret) Tips er betaling til servitør. Dette er inkludert i prisen i Norge. Jeg tipser egentlig ikke i Norge, men runder tidvis opp dersom det er naturlig, altså dersom jeg ikke betaler med kort, eller dersom jeg er ekstremt fornøyd. Da kommenterer jeg det også. Egentlig synes jeg tipsing i Norge er en uting. En gang jeg var ute med en haug venner på gymnas, ble jeg bedt om å tipse av en svært frempå servitør. Han holdt meg igjen og foreslo, ja nærmest krevde 20% i tips. Det ble en ubehagelig situasjon for en dengang "fattig" skoleelev. Jeg har aldri gått tilbake dit. I USA tipser man typisk 10-15-20% på restaurant. I tillegg legger man igjen noen dollar på rommet. Dette er lønnen til servitører og rengjøringspersonale. Sist vi var mange i et selskap på restaurant i USA, ble det lagt til 18.5% i service charge. Helt ok når de gjør det slik, servitørene skal jo leve de og. Forøvrig har jeg inntrykk av at du skal være nokså misfornøyd for å tipse særlig under 15% på restaurant i USA. Men det blir jo litt penger av det i løpet av en kveld på en travel restaurant... Endret 13. mai 2012 av Per69 2 Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 14. mai 2012 Del Skrevet 14. mai 2012 Tipser som regel aldri. Har forøvrig begynt å gjøre det nå i en spesiell restaurant, hvor maten er fantastisk, prisene er lave og servicen er helt hinsides bra! Da pleier jeg som regel å betale for maten først, så gir jeg servitøren en femtilapp og to 20-kroninger eller noe sånt, alt ettersom hvor mye jeg har på meg, og sier ''dette er til deg''. Hun blir like overrasket hver gang, og vi blir tatt veldig godt imot hver eneste gang vi er der Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b Skrevet 14. mai 2012 Del Skrevet 14. mai 2012 Som allerede nevnt så tjener servitører i Norge såpass bra. Det at de skal få tips for å være hyggelige og yter ekstra service blir feil ettersom dette faktisk er jobben deres. Jeg har selv jobbet som servitør, og selv om jeg synes det var hyggelig med tips så følte jeg ikke at det var noe jeg "fortjente" i den grad for å gjøre jobben min. Man tipser ikke ekstra hyggelig betjening i butikker eller den trivelige bussjåføren heller. Lenke til kommentar
festen Skrevet 14. mai 2012 Del Skrevet 14. mai 2012 (endret) Pleier alltid å legge på mellom 10-20 % uansett hvordan service og mat har vært. Det er en måte å sikre bra service neste gang. Det er ikke alltid jeg tipser hvis jeg bare kjøper drikke på utesteder, men pleier å legge igjen passe mye av vekslepengene. Endret 14. mai 2012 av festen Lenke til kommentar
Hyd Skrevet 15. mai 2012 Del Skrevet 15. mai 2012 Pleier alltid å legge på mellom 10-20 % uansett hvordan service og mat har vært. Det er en måte å sikre bra service neste gang. Det er ikke alltid jeg tipser hvis jeg bare kjøper drikke på utesteder, men pleier å legge igjen passe mye av vekslepengene. Så visst servicen og maten har vært helt forjævelig og du tipser 20%, så påstår du at du er sikret god service nestegang??? Da oppfordrer du jo bare til elendig service og enda værre mat fordi de ikke trenger å yte noe. Mulig det var en skrivefeil, eller så skjønner jeg ikke tankegangen. Lenke til kommentar
Maxie10 Skrevet 15. mai 2012 Del Skrevet 15. mai 2012 Hvis servitøren har gjort en god jobb, mer enn det som forventes, runder jeg opp litt, feks fra 30 til 50 eller fra 70 til 100.satser på at de skjønner at jeg som student ikke svømmer i penger. Vil nok bli rausere den dagen j g tjener godt. Lenke til kommentar
krikkert Skrevet 16. mai 2012 Del Skrevet 16. mai 2012 Tipser ikke. Ser ikke på det som min jobb å finansiere skatteunndragelse. 2 Lenke til kommentar
William_S Skrevet 16. mai 2012 Del Skrevet 16. mai 2012 (endret) Tipser som regel ikke i Norge men om jeg er på bar og har småmynt så legger jeg som regel litt i glasset hvor det står tips på. Min holdning til det hele er at prisen som står på menyen er den prisen som inkluderer alt av deres kostnader, lønninger etc. I USA er ikke det tilfellet feks, da en del av lønna faktisk er tips. Nå skal det også sies at på hoteller i Norge tar dem ofte 45 kroner for en 0.35 Cola og da er det ingen poeng i å tipse for den Colaen tjener dem rått på. Endret 16. mai 2012 av William_S Lenke til kommentar
Afoxens Skrevet 16. mai 2012 Del Skrevet 16. mai 2012 Tipser ikke i Norge. Det er jammen meg dyrt nok å spise ute fra før! 1 Lenke til kommentar
Whist1er Skrevet 22. mai 2012 Del Skrevet 22. mai 2012 Tipser ikke. Ser ikke på det som min jobb å finansiere skatteunndragelse. Nå er det ganske vanlig i Norge at mennesker i serveringsbransjen blir skjønnslignet for tips. "1.3.2 Drikkepenger for drosjesjåfører, serveringspersonale mv. Drikkepenger er skattepliktig inntekt. Fordelen settes skjønnsmessig til 3 pst. av innberettet lønn når dette ikke er tatt med i selvangivelsen eller oppgitt med et mindre beløp. Tillegg gis ikke når skattyteren ved nøyaktig daglig førte notater sannsynliggjør det beløp som er oppført i selvangivelsen. Ved fastsettelsen av 3 pst.-tillegget er det tatt hensyn til eventuelle vekslingstap. Tillegget tas med i beregningsgrunnlaget for minstefradraget." Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 22. mai 2012 Del Skrevet 22. mai 2012 Jeg runder opp til nærmeste 10 eller 20 kroner . Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå