Tastatur Skrevet 7. mai 2012 Del Skrevet 7. mai 2012 Hei, er det noen som kan forklare meg hvorfor det tar kortere tid for å få vann til å koke på fjellet? Lenke til kommentar
blinc Skrevet 7. mai 2012 Del Skrevet 7. mai 2012 Mindre trykk så vann går lettere over i gassform Lenke til kommentar
OnkelOnd Skrevet 7. mai 2012 Del Skrevet 7. mai 2012 Det er fordi kokepunktet er lavere pga lavere lufttrykk. Det går derfor raskere å koke opp vann fordi man ikke trenger å nå 100 grader før det koker. Men det tar lenger tid å koke ting fordi vannet ikke blir like varmt! Temperaturen slutter å stige når vannet går over i gassform (koker). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå