Gå til innhold

Hvilken hunderase burde jeg velge?!


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er en person som er veldig glad i dyr, og helt siden jeg var liten har jeg hatt lyst på en hundevenn..

Det er desverre litt allergi i min familie, og jeg vet ganske godt at det ikke er lurt å skaffe seg hund i det hele tatt da.. :hm: Jeg er bare i tenkeboksen. :hmm:

 

Om jeg kommer til å skaffe meg en hund, så lurer jeg på om dere vet hvilken rase som kan passe meg? :wee:

Jeg går ikke så mye på tur, men dette er et selvfølge som kommer til å endre seg om jeg får en liten kamerat. Jeg har gjerne lyst på en middelsstor hund, og jeg synest de langhåra hundene er så vakre.. Men er ikke så lurt med tanke på allergien..

Hvilken rase er litt rolig og kosete? Jeg tenker at Border Collie kan være en fin hund? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, vi har både en border collie og en japansk spisshund.

 

En BC er nok dessverre ikke allergivennlig, men det er derimot den Japanske spisshunden har jeg hørt.

Snoopy (Japansk spisshund) som han heter er en trivelig fyr, er med på alt, men trives også godt når han bare for slappe av. Dette er en hund som tilpasser seg familien sin lett, tror jeg. En skulle kanskje trodd at det var en typisk byhund, men vi bor på gård og han er med på alt som dette hører til!

 

Jeg kjører moped, og idag var han med meg på mopedtur, noe han synes er kjempe gøy!

 

Jeg hadde gått for en Japansk Spisshund!

Lenke til kommentar

Uansett hva du gjør, er denne artikkelen (eller liknende) verdt å ha med seg i bagasjen.

 

Ikke fordi jeg ikke tror du kan finne en hunderase som vil fungere i din familie mht allergi, men fordi det er verdt å være veldig kritisk til hva du måtte finne av "allergivennlige" hunder og påstander om disse rundt omkring.

Det er sørgelig mye misforståelser og dårlig kunnskap der ute, også blant oppdrettere. Dette doodlefjaset feks .. prøv å legg merke til hvor mange doodler av ymse slag som må omplasseres i ettårsalderen. Det skulle være grunn nok til å ta disse oppdretterne med ei ordentlig stor klype salt.

 

Det dere bør gjøre først og fremst, er å ta en runde med den/de som evt er allergiske i familien, og "teste" de på aktuelle raser. Dere finner alltids noen med feks japansk spisshund (men det er ukjent for meg at disse skal være kjent som særlig allergivennlige), og får hilse på den en gang eller to for å se hvordan vedkommende eventuelt reagerer.

 

Absolutt siste sort her er å ta sjanser, og skaffe seg en hund uten å gjøre grundig research først. Omplassering kan være en stor påkjenning for mange hunder ..

 

 

 

RED

Jeg ville sjekka ut mellompuddel ..

Endret av jonlem
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Japansk spisshund er kjent for å være en gneldrehund, kan nok være krevende å holde gneldringen på et minimum. Tviler sterkt på at japansk spisshund er særlig allergivennlig, selv om enkeltpersoner kanskje opplever den som det.

 

Ikke velg border collie, det er en hund du må ha en plan med, noe å drive med. Du må virkelig bruke hunden, gi den noe å bryne seg på.

 

Det handler ikke om å gå mange og lange turer, men å bruke hundens mentale kapasitet. Enten gjeting, lydighet, agility eller annen hundesport. Da bør du helst ha en plan om hva du vil drive med på forhånd, og ikke tenke på hva som "kanskje kunne vært gøy".

 

Husk på at mange av de allergivennlige rasene kan ha et krevende pelsstell, med klipping eller napping. Hva med storpuddel, eller mellompuddel hvis storpuddelen blir for stor?

 

http://www.youtube.com/watch?v=ND6O-AVtPiM

Endret av LHUS
Lenke til kommentar

Men hvilken hund er en god nybegynnerhund da?

 

De er det mange av, men avhenger av bruksområde (og dermed instinkter), størrelse, pels. Ville ikke valgt utpreget jakt, vokt eller gjeter.

 

Fine raser: storpuddel/mellompuddel, dansk-svensk gårdshund, collie korthåret, shetland sheepdog, eurasier, finsk lapphund, hvit gjeterhund,

 

Her har du både gjeterhunder og litt vokt (f,eks. hvit gjeterhund, som er "hvit schäferhund", men mildere), men ikke verre enn at en nybegynner kan mestre dem.

 

Kan egentlig nevne labrador og golden retriever også, men jeg synes ikke noe om den retningen avlen har tatt på disse rasene, med stadig kraftigere og tyngre hunder, og med bein som blir bare kortere og kortere. Begge er opprinnelig jakthunder, og skal være slanke og atletiske.

 

Raser jeg ville unngått av helsemessige årsaker: cavalier king charles spaniel, mops, engelsk bulldog, pekingeser, shar pei.

 

Se om du finner en rase som du liker og som du tror vil passe deg, og så spør du enten her eller på andre hunde-/dyrefora om folk tror at den vil passe deg, hva du kan forvente av den rasen osv.

Endret av LHUS
Lenke til kommentar

Border collie er en hyperaktiv hund som krever sinnssykt mye aktivitet og fysisk jobb for eieren.

 

Jeg anbefaler deg å benytte Animal Planet (tv kanal) sin hunderase-velge-nettside:

http://animal.discovery.com/breed-selector/dog-breeds.html

 

Da fyller du inn hva som passer for deg, når det gjelder aktivitetsnivå og hår-stelling etc.

 

Ut fra mitt personlige synspunkt må jeg bare si at jeg synes du burde gått for noe sånt ala fransk bulldog, engelsk bulldog, mops, dvergpinscher, en eller annen type spaniel (cocker spaniel etc), eller lignende.

 

Bruk rasevelgerprogrammet og du vil få opp det som passer best for deg.

 

:love: fransk bulldog :love:

Lenke til kommentar

Mops og engelsk bulldog er virkelig no-go, der tviler jeg på at hun vil finne en sunn og frisk hund. Trist om en slik anbefaling fører til at hun velger en av de to rasene. Den avlen er rett og slett umoralsk og forkastelig.

 

Fransk bulldog kan nok også være litt vrient, men tror at oddsen er noe bedre der. Det er en rase som er litt i faresonen mtp helse/sunnhet.

Lenke til kommentar

Ps. forresten er det slik at mange tror at stamtavle gir en bedre hund. De tar fullstendig feil.

Stamtavle betyr at en eller annen oppdretter, med hunder som stammer fra andre oppdrettere, har forsøkt å avle frem en ustillingshund. Utstillingshunder er avlet frem for å se ut på en spesiell måte.

Ofte harmonerer da ikke dette ønsket om utseende særlig vel med helse og sunnhet.

 

For eksempel har oppdretterne fullstendig avlet i stykker Schæferne sånn at de knapt nok klarer å gå.

 

Jeg er sterkt motstander av "oppdrettermafiaen" og "kennelklubben" som helhet. De bidrar kun til å gjøre hunderasene sykere og helsemessig svakere, grunnet et sykt ønske om å styrke sin egen lommebok, noe de gjør via å sanke premier på utstillinger og deretter avle masse valper på de helsemessig svake utstillingsbikkjene sine.

 

Vanlige folk blir altså ført bak lyset av denne "mafiaen" som har tatt seg til rette og "bestemmer" hva en hund skal være.

 

Dersom du ønsker fransk bulldog valper er det mulig våre to hunder får valper til høsten.. uten stamtavle, men også uten helsemessige problemer, begge hundene våre er friske og raske og er ikke misfostrede slik de norske avlemafiahundene er.

Lenke til kommentar

Nok å henge fingrene i her viser det seg. Aldri få deg en valp uten stamtavle, og da mener jeg virkelig aldri.

 

En hund uten stamtavle er i praksis en blandingshund. Mange selgere (kvalifiserer ikke som oppdrettere, dette er nesten utelukkende profittmaksimerende selgere uten plan og mening med sin avl) påstår at disse er renraset, men det må du ta med en spade salt.

 

Utstilling kan være et onde, som på den nevnte schäferhunden, men samtidig en nødvendighet for å opprettholde en rase. Men det er helt klart mange usunne og syke hunder som blir premiert og som aldri burde vært brukt i avl.

 

Største problemet med de som selger papirløse valper er at de veldig ofte har brutt de etiske retningslinjene for avl og dermed ikke får registrert hundene hos NKK. Det er også ofte avlet på hunder som ikke er renraset.

 

I slike kull kan det være at moren er for gammel til å bli avlet på, at hun får for hyppige kull (valpefabrikk) og jeg vet ikke hva. Heldigvis setter NKK foten ned og nekter å registrere disse valpene. Aldri rot deg borti slike mennesker, og ikke stol blindt på røverhistoriene som de forteller. En hund er aldri renraset før det kan dokumenteres, og da finnes det ingen unntak eller gyldige bortforklaringer.

 

Når en hund ikke er renraset (altså ikke har stamtavle) lar det seg heller ikke gjøre å søke opp foreldrene (som heller ikke er registrert går jeg ut ifra) eller øvrig slekt i dogweb (registeret til NKK). Da vet du ingenting om helsetesting som evt er utført og hvilket resultat de fikk. Ren bingo med andre ord, dette handler om arv og genetikk.

 

Kjenner at jeg blir oppriktig provosert av innleggene til Ideal, og jeg tror dessverre at det er fort gjort å la seg lure.

 

Hvis du er usikker på hvem av oss du skal høre på, TS, så råder jeg deg til å forhøre deg om saken på hundesonen eller canis.

 

Veldig mange av brukerne er helt ordinære hundeeiere med massevis av hundekunnskap, uten å være oppdretter og "inhabil". Hadde han kommet med slike utsagn der inne hadde det blitt ramaskrik, med rette.

 

Stamtavle betyr at en eller annen oppdretter, med hunder som stammer fra andre oppdrettere, har forsøkt å avle frem en ustillingshund

 

Dette er direkte kunnskapsløst. Her har du helt "glemt" oppdrettere av brukshunder, som ofte er fint lite interesserte i utstilling, men som er opptatt av stamtavlen til brukshunden.

 

En annen ting: vær veldig skeptisk til selgere som eier begge foreldrene, som Ideal tydeligvis gjør. Hvorfor skal han parre akkurat disse to hundene, og ikke parre tispa med en hannhund som bor milevis unna? Høyst sannsynlig fordi det er praktisk og billig.

 

Slik forenklet avl har jeg ingenting til overs for. Man parrer de beste kombinasjonene, og tar den reisingen og de kostnadene det medfører. Det er svært krevende å være oppdretter, og noe de aller færreste har evner til.

 

Jeg vil derfor aldri begynne med avl, og det er det åpenbart *host* flere som også burde ta opp til ny vurdering.

 

Husk på at han ikke avler fram fransk bulldog, men uregistrerte hunder som ligner på fransk bulldog.

 

Hvis valpene annonseres som "fransk bulldog" er det faktisk feilaktig og villedende markedsføring, som ikke er lov. Sjansen er stor for at disse bare må legges ut på Finn, og da er dette noe å tenke på.

 

Er disse to hundene registrerte, Ideal? Hvis ikke, hva er den egentlige årsaken?.

Endret av LHUS
  • Liker 2
Lenke til kommentar

LOL! :) Jeg må bare hylflire av slike folk som deg, som tror blindt på "oppdrettsmafiaen" og viderefører deres sjikanøse påstander om andre menneskers hensikter.

Jeg har to hunder fordi jeg liker å ha to hunder. De har aldri fått valper før, så hvor du har det fra at jeg "avler" vet ikke jeg. Dersom mine to flotte hunder får avkom, kan jeg naturlig nok ikke beholde alle hundene selv. Så enkel er den saken.

 

Det passet veldig bra at du svarte, for det viser akkurat hva som er problemet med "oppdrettsmafiaen" og kulturen hos tilhengerne av "kennelklubben".

 

Ifølge NKK er som du sier mine hunder ikke ekte hunder.

Ifølge denne syke mafiaen, er altså mine hunder som ugress å regne.

 

Jeg kunne velge å følge samme type argumentasjon og hevde at du ikke er et menneske. Jeg tror rett og slett ikke på at du kan dokumentere at du er et menneske. Du må jo nesten være en apekatt, eller en sjimpanse, du er jo nemlig ikke registrert i systemene våre.

 

Enhver oppegående person som tar en liten titt på hvordan ting fungerer i denne kennelklubb-mafiaen, vil skjønne hvor sykt hele systemet er.

 

Husk:

Her er det mektige folk som ønsker å forsvare sine interesser.

De forventer å kunne få 20 tusen kroner for en hundevalp.

DET HANDLER OM LEVEBRØDET DERES - OG DA SIER DE HVA SOM HELST FOR Å FORSVARE INNTEKTEN SIN.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så du mener altså at det har ingenting med saken å gjøre, det faktum at oppdretterne forlanger 20-25 tusen for en hundevalp?

 

Det har ingenting med saken å gjøre at de kan tjene 100-150.000 på et valpekull, skattefritt?

Hvis du truer inntekten til folk så går de langt ned i skyttergrava, så enkel er den saken.

 

Hele organisasjonen er opprettholdt av et sykt ønske om å tjene penger.

De går på utstilling, får premier - da kan de tjene mer penger på avl.

Det brukes sterke ord for å sverte andre, helt vanlige folk uten onde hensikter, kun for å beskytte egen inntekt.

 

Myten de vil at du skal tro på:

"dersom du kjøper en hund uten stamtavle får du en syk hund som er døden nær, smuglet i en stekeovnsvarm bil fra Polen av kriminelle som raner gamle damer og voldtar 10-åringer, og garantert kjøper heroin for pengene som de igjen selger til småbarn"

 

Fakta:

Kjøper du en av deres "utstillingshunder" har de gjerne dårligere helsestatistikk enn en gjennomsnittlig hund uten stamtavle, dette skyldes at de avler frem spesielle trekk for utseendets skyld, hjulbeinte forbein, for store hoder, nedoverlente hofter, alle mulige slags skjelettproblemer forårsakes av denne årelange syklusen med avl som er motivert av å fremskaffe utseendet som kan premieres av kennelklubbmafiaens utstillingsjuryer. Bare se på schäferhundene, de kan knapt gå lengere! Jeg så en schæfer i parken her om dagen, og bakbeina gikk i kryss! Så dårlig til beins var den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du må opp på et helt annet kunnskapsnivå før du begynner å presentere noe som fakta. Papirløse hunder er naturligvis ikke friskere eller sunnere enn registrerte hunder.

 

For det første vil det aldri la seg gjøre å bevise det, og for det andre, hvordan kan du føle deg trygg på at ditt blandingsoppdrett (siden du ikke svarer på mine spørsmål om de to hundene dine) vil gi friske valper?

 

Det virker jo opplagt at dette er overlatt til flaks og tilfeldigheter. Det burde virkelig vært mulig å hindre deg i å utføre denne avlen. Kjenn dine begrensninger og finn deg en annen hobby.

Lenke til kommentar

Jeg registerer at du refererer til det som blandingsoppdrett.

Det er slett ikke snakk om hverken oppdrett eller blanding i det hele tatt.

Det er renrasede hunder.

 

At du og kennelklubbmafiaen hjernevasker folk til å tro at det kun er mulig å ha renrasede hunder dersom de er registrert i mafiaklubben, og at alle andre hunder som ikke er med der, ikke er hunder men heller udefinerbare dyr, viser hvor sykt dette opplegget er.

 

Dere er en kjempemafia, og jeg gleder meg stort over at slike holdninger blir avslørt og kommer frem i lyset slik at alle kan se hvor sykt dette faktisk er. Det er et lukket miljø, nesten som en religiøs sekt, hvor alle beskytter alle, og det endelige målet er at de selv skal tjene penger.

De tjener 100-150 tusen på et valpekull, det er helt utrolig hvordan de holder på i denne mafiaen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...