Gå til innhold

Ny gamer til cirka 5k


Anbefalte innlegg

Hei og hopp!

 

Jeg tenker å oppgradere/smekke sammen en ny budsjettrigg tiltenkt spill. og trenger litt hjelp til å sette sammen ei bestillingsliste. Budsjettet er som tittelen sier rundt 5000,-.

Jeg har skjerm, mus og tastatur, samt høytalere og headset. Jeg har bladd gjennom kategorien for litt hjelp, men ser at andre skal ha ting jeg ikke skal ha osv, og synes det da er greit med noe som er skreddersydd for meg for mest mulig juice.

 

Det som trengs er prosessor, skjermkort, hovedkort, ram, kabinett og antageligvis HDD og OS. Jeg har en 500W PSU jeg kjøpte i høst i fjor, så regner med den funker greit?

 

Takk for alle innspill :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker for alle innspill! :)

 

Så 4GB ram, i3 2120 prosessor samt det hovedkortet som ble linket til over her pluss resten av det på lista? Hvilke ekstra funksjoner har det hovedkortet i forholdet til det første det ble vist til?

 

Det hovudkortet han linket er ett H61, og det VI eller han over meg linket er et Z68 hovudkort. Skal gi deg en link så kan du selv se forskjellene. H61 VS Z68. http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155

Lenke til kommentar

Igjen, takk :)

 

Jeg hadde allerede lagt til det GTX 560 TI-kortet. Kan slenge opp bilde av kurven slik den ser ut nå, da uten kjøleren:

post-95609-0-63414200-1335635062_thumb.jpg

 

500GB ekstra for 140,- er da en grei deal?

 

Min vurdering av det er at det er borkastet å ikke bruke 140kr mer på 500GB mer:) Plus jeg tror du får dobbelt så mye cache?

 

Om oppsettet. Du får det ikke mye bedre til 5000kr. Men som jeg nevnte så anbefaler jeg viss du har pengene til det å kjøpe den CPU cooleren itilegg, men det er ikke nødvendig viss du ikke bryr deg om støy eller ikke har tenkt til å overklokke siden det følger med stock cooler i CPU esken.

Lenke til kommentar

Men som jeg nevnte så anbefaler jeg viss du har pengene til det å kjøpe den CPU cooleren itilegg, men det er ikke nødvendig viss du ikke bryr deg om støy eller ikke har tenkt til å overklokke siden det følger med stock cooler i CPU esken.

 

Du kan ikke overklokke i3, da den har låst multiplier. Skal du overklokke må du opp på K-serie i5 eller i7.

Endret av purity
Lenke til kommentar

i3 er tokjerner mot i5 som er firekjerners. det er en dobling av ytelse.

Kun hvis du kjører et program som fyller hele pipelinen konstant, det eneste programmet som klarer det i dag er Linpack, de fleste andre ligger nærmere 30-50% bruk av en pipeline. De færreste programmer bruker mer enn to kjerner, og hyperthreading technology drar også forskjellen litt nærmere.

 

Så teoretisk dobbelt så bra, i praksis er det nærmere 20-40% bedre i spill.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...