Gå til innhold

Lov å fiske i elveoset når laksen kommer opp i elva, utenn fiskekort?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg vet iallfall at noen elver (alle?) har 100-metersone fra elvemunningen hele sesongen. Jeg vil råde deg til fks. å kontakte lokallaget til Norges jeger- og fiskerforbund - njff.no for info eller hos kommunen. Det er også mulig reglene står på fiskekortene så sjekk der hvor de selges. Brudd på restriksjonene kan gi store bøter.

 

Som du skjønner er jeg primært innlandsfisker :)

Endret av Fjellvåken
  • Liker 2
Lenke til kommentar

I sjøen har alle lov til å fiske* (og jakte) har du båt er det dermed nesten fritt fram, skal du fiske fra land er det ok i utmark, men er det innmark (dyrkamark, gressplen, brygge, etc) helt ned til sjøen er det ikke sikkert du har lov å fiske/gå/oppholde deg der. I elv er det som kjennt grunneier som har fiskeretten (pluss noen tilfeller der fiskeretten er fraskilt grunnen og eies av en annen enn grunneier) . I tillegg er fiske etter laks (og sjøørret og sjørøye) regulert av Lakse-og innlandsfiskloven med tilhørende forskrifter, som fastsetter tillatte redskaper, fredninger etc.

 

I alle tilfeller er det avgjørende for ditt spørsmål hvor grensen mellom elv og sjø går. Avhengig av flo/fjære, elvemunningens geometriske utforming og lokale bestemmelser kan dette enten være veldig lett eller veldig vannskelig. Noen steder står det skilt "Grense Elv/sjø. Fiske forbudt" og andre steder er det bare en gradvis overgang fra fersk elv til salt fjord.

 

*med håndholdt redskap. Andre regler og begrensninger gjelder for garn/not/line/ruse/etc

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...
  • 3 uker senere...

I lakseførende elver er det ofte en såkaldt 100-meters regel man må forholde seg til. Ofte kan det være markert nermeste lovlige fiskeplass. Å fiske etter laks som står klar neddi elvemunningen er ikke akkurat så lett. Det er somregelt kun 1 ting de tenker på. Altså å komme seg opp å gyte. Ganske fantastisk å tenkte på alt den fisken går igjennom bare for å komme seg opp i vatne å gyte.

Endret av Mørkeblå
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...