Gå til innhold

Katten biter på ledningene mine


Anbefalte innlegg

Har en ca 8 måneders hokatt. men hun har begynt og spise på ledningene mine. Sier nej til henne når hun gjør det og da går hun bort men ser ikke ut som hun bryr seg noe særlig og att det er en lek for hun går tilbake og gjør det samme rett etterpå. må ta og gjemme headset og sånt når eg ikke er hjemme. men kan jo ikke gjør det i lengden hvordan kan eg lære henne og ikke bite på ledninger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Har hatt mange katter men ingen av dem har gjort det så litt usikker på hva jeg skal foreslå. Headset kan selvsagt legges slik at katten ikke får tak i det, men det hjelper ikke andre ledninger. Kan jo ta en ledningsstump og smøre inn med noe surt elelr salt og la katta forsøke å bite på den isteden. Da lærer den at det er ubehagelig å bite på ledninger.

Lenke til kommentar

Du må være konsekvent. Jeg hadde en sånn katt engang, tok månedsvis før jeg fikk hun til å slutte å tygge på ladere rundt omkring. Det hun trenger er en negativ assosiasjon til ledninger, og det er din jobb. Hver gang hun begynner å leke med eller tygge på en ledning sier du strengt nei (men ikke høyt) og dytter henne bort fra ledningene eller løfter hun opp og setter hun ned et annet sted. Gjør du det hver gang vil hun til slutt gi opp og slutte å gnage på dem. Pass på å ikke bli sint eller truende, det virker mot sin hensikt :)

Lenke til kommentar

Litt sånt må man dessverre bare leve med når man skaffer seg dyr. Har masse ledninger under tv'en til diverse saker, men de har aldri bitt eller ødelagt noen ledninger bak der, men de har tatt kål på øreplugger og ladere som har ligget løst.

 

Du kan ikke prøve å teipe ned ledninger du ikke får gjemt bort, eller f.eks skaffet deg ett tvbord som har plass til ledningene inne? Headset og sånt er det jo bare å slenge inn i ett skap eller en skuff når du er ferdig.

Lenke til kommentar

På mine katter har det hjulpet (i tillegg til å bruke fy-ordet/lyden ved uønsket adferd) å gi dem sugerør til å bite på.

Katten tror eg leker med henne når eg sier fy eller tar han vekk.

Leker og ramper mye med katten så er nokk min egen feil. men tåler ikke att hun spiser på ledningene mine for eg har veldig mye teknologi og ledninger overalt.

Lenke til kommentar
Det skal du IKKE gjøre, for å si det sånn. Katten har ikke godt av å spise på plast, det er ikke godt for tennene deres eller magen.

Spise plast? Hvem nevnte noe om å spise plast?

Hvor mye plast får egentlig katten i seg ved å bite noen sekunder på et sugerør? Mine har aldri bitt løs biter. Og hvorfor er plast skadelig for tennene?

 

De fleste kattelekene som selges på butikk er av plast og nylon, og disse er altså farlig for katten å være i kontakt med? Jeg må ha vært kjempeheldig som aldri har hatt plast relaterte sykdommer eller skader på mine dyr.

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hva slags tenner din katt har, men kattene mine klarer ikke engang å bite hull på sugerørene, så at de skal få i seg biter av plasten er veldig lite sannsynlig.

Sjansen er så liten at det blir tåpelig å bekymre seg over. Jeg har også valgt å ha persienner og lar kattene sitte i vinduskarmen, selv om det er en sjanse for at de kan bli kvelt.

 

Men jeg skjønner ikke hvorfor sugerør er farlig for tennene?

Lenke til kommentar

Da skjønner jeg ikke hva slags sugerør du kjøper, for kattenes tenner kan rive i både kjøtt og knuse ben.

 

De kan slite på tennene (mener jeg å tro), og tannlegeutgifter til katt er ikke noe man har lyst til å måtte ta stilling til, kan bli ganske dyrt, og forsikring dekker som regel ikke det. Man burde uansett tenke på hovedproblemet med sugerør; plast, og at pus spiser den hvis de får løs biter. Det er litt morsomt for hvis du ser på tungen til en katt så fungerer ruglene på tungen som ''kroker'' så de får ikke spyttet ut mye, som f.eks hår. Er like morsomt hver gang guttepus har lekt røft med jentene og prøver å spytte ut en bunt med hår :p

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Først og fremst; å tygge på sugerør litt nå og da sliter absolutt ikke på kattens tenner. De eneste utgiftene man kan få til tannhelse hos katt er (1) standard tannrens som skyldes plakk på tennene (2) katten er uheldig og knekker ei tann, men da trekkes rett og slett tanna og det påløper ikke store utgifter. (3) katten utvikler FORL og må trekke løse tenner, men dette er en sykdom som oppstår uavhengig av hva katten har tygd på.

 

At katten kan få i seg plastbiter hadde jeg ikke vært det minste bekymret for. Det er som sagt ikke skadelig for tennene, og heller ikke for magen. Det blir ikke brutt ned riktignok, men kommer ut igjen helt. Det er eventuelt veldig små biter den får i seg (til tross for at kattene som oftest klarer å presse disse små plastbitene ut av munnen igjen), og tarmsystemet til kattene er robust. Han har jo ikke planer om å fore katten med et sugerør hver dag, akkurat.

 

Du tar også feil angående katteleker.Enten får kattene i seg pelsrester etter å ha "flådd" lekemusa, eller skumgummibiter som de har tygd av en ball. Hardplastleker er faktisk ikke så vanlig, fordi de er i 90% av tilfellene kledd med et annet stoff utenpå. Man kan jo ikke fotfølge katten utendørs heller tilfelle den kunne finne på å smake på noe dumt.

 

Dessuten tror jeg det er bedre for katten å få i seg mikroskopiske plastbiter sammenlignet med et helvetes støt fordi den har gnagd seg inn i en ledning.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har en ca 8 måneders hokatt. men hun har begynt og spise på ledningene mine. Sier nej til henne når hun gjør det og da går hun bort men ser ikke ut som hun bryr seg noe særlig og att det er en lek for hun går tilbake og gjør det samme rett etterpå. må ta og gjemme headset og sånt når eg ikke er hjemme. men kan jo ikke gjør det i lengden hvordan kan eg lære henne og ikke bite på ledninger?

 

Dette gjorde katten min også til stadighet. Det eneste som hjalp var å la han ta en ledning med strøm på. Det var kanskje litt dramatisk, for katten ble hengende fast da munnen låste seg av strømmen, men jeg fikk skrudd av etterhvert. Da var katten rimelig omtåket, for å si det mildt.

 

Det luktet forresten jævla svidd etterpå også, men det er kanskje ikke så rart i og med at katten kortsluttet ledningen til en varmeovn. Litt usikker på om det var katten eller ledningen som luktet svidd :)

 

Uansett, fortjent var det og dyret gjør ikke det om igjen :eek:

Lenke til kommentar

Uansett, fortjent var det og dyret gjør ikke det om igjen :eek:

Virket som du ville at katten skulle få støt, men kan man ikke få store skader eller i verste fall omkomme av strømmen som er i en ledning?

 

Men det er vel som oftest uansett det som skjer til sist om katten ikke lærer seg å ikke tygge på ledninger, men man bør prøve alt mulig annet først.

Lenke til kommentar

Uansett, fortjent var det og dyret gjør ikke det om igjen :eek:

 

Fra Lov om dyrevelferd;

 

§3. Generelt om behandling av dyr

Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger.

 

§26. Trening, fremvisning, underholdning og konkurranser

Den som trener dyr og den som bruker dyr til fremvisning, underholdning og konkurranser samt arrangør for slike aktiviteter, skal påse at dyr:

 

a) er i stand til å gjennomføre aktiviteten uten å bli utmattet eller skadet,

b) ikke utsettes for eller er påvirket av midler eller behandling som kan gjøre aktiviteten dyrevelferdsmessig uforsvarlig,

c) ikke med hensikt påføres frykt, skade eller unødige påkjenninger og belastninger, og

d) ikke trenes til eller brukes i kamper mot andre dyr eller mot mennesker.

 

 

Sorry, men det du gjorde der var ikke bare ufyselig og unødvendig, men også ulovlig.

 

Tenk litt over det er du snill.

Endret av jonlem
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...