Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

lukter jeg?


Tamriel

Anbefalte innlegg

hei jeg lurer på om jeg lukter når jeg dusjer hver dag, bruker deo og parfyme men alikevel svetter litt her og der et par ganger når jeg er på skolen.. tror dere jeg lukter når jeg dusjer, men ikke med såpe hver gang? bruker deo og parfyme men svetter litt lukter jeg parfyme eller svette da takker

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du ikke lært grunnleggende hygiene? Håret vasker du når det er fett. Med sjampo. Under armene og i underlivet vasker du deg med varmt vann og såpe daglig, og påfører deodorant (som er antiperspirant) rett etter du har dusjet/vasket deg. Resten av kroppen blir i stor grad ren med vanlig varmtvann i dusjen, men to ganger i uken kan du vaske hele kroppen med såpe. Har du trent eller merker at det lukter likevel, tar du en ekstra vask med våt klut og såpe evt. en dusj dersom du har vært veldig svett. Vann i seg selv hjelper lite mot den type svette man får under armene og i lysken, så såpe er nødvendig. Om 1-6 timer er ny svette eller ikke er umulig å si. Regelen er: lukter det, så vask deg!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er selvfølgelig ikke mulig for meg å si om du lukter eller ikke, men det er noen ting du kan gjøre:

 

- vask deg med såpe morgen og kveld

- kjøp "skrubbehanske eller lignende du kan eksfoliere (fjerne død hud med) under armene - noen ganger skaper mye gammel hud lukt på grunn av bakterier

- barber deg underarmene - lukt setter seg lett i hår

- deodoranter kan være deodorerende (hindrer lukt) eller antiperspirerende (hindrer svette). Svette kan la være å lukte leeeeenge. Jeg svetter faktisk noen ganger uten at det lukter i det hele tatt. Se deretter etter deodoranter som er merket "deodorant" og ikke bare "antiperspirant"

- det finnes spesialdeodoranter på apoteket, men du bør nok snakke med moren/faren din om slikt. De pleier å være dyre...

- noen ganger kommer lukten av klær du bruker og ikke deg selv. Det kan handle om svette klær som bakterier har satt seg i MEN ofte er det klær som har ligget fuktige for lenge - da lukter de veldig ubehagelig. Noen ganger merker man ikke denne lukten når klærne blir fuktige igjen, f.eks. ved svetting. Da må man vaske dem igjen, og gjerne med tøymykner.

- i puberteten skjer det med mange at de lukter annerledes og værre på grunn av hormonforandringer i kroppen. Dette er ofte vanskelig å gjøre noe med, men går over etter hvert

 

Jeg vet nen mødre er slik: de gidder ikke vaske så ofte. Det er skikkelig urettferdig mot barn som svetter og lukter. Du må si ifra til moren din at klærne lukter svett/vondt og si at hun ville ikke selv gå i klær som lukter vondt, så hvorfor må du det? Jeg anbefaler også at du lærer å bruke vaskemaskinen og vasker klærne dine selv, så blir kanskje ikke moren din så sur. Vaskemaskiner er gaske enkle å bruke når man har gjort det et par ganger ;)

Endret av ktmore
Lenke til kommentar

Hvorvidt du lukter eller ikke er helt umulig å svare på; dette er VELDIG forskjellig fra person til person.

 

Selv dusjer jeg 3-4 ganger i uken, og kan ikke huske sist gang jeg vasket meg med såpe (men bruker deo og parfyme). Til tross for dette har jeg aldri fått kommentarer eller hint om at jeg lukter vondt.

Du klarer å skille lukten av svette og lukten av din parfyme - hvis ikke er det på tide å gå til anskaffelse av en ny. Lukter klærne så er det på tide med en vask.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...