Gå til innhold

Hva synes dere om de tilgjengelige lesebrettene?


Gjest medlem-82119

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-82119

Så med forundring når de lanserte lydbøker hvor man kjøpte brikker som skulle festes utenpå spiller og generelt rare løsninger. Skjønte aldri hvorfor man ikke kunne bruke vanlige minnekort, intern lagring eller annet man kunne forventet.

 

http://www.norli.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=6519395

 

Tradisjonelle mp3 spillere burde kunne gjøre samme jobben bedre, og er hverken imponert av lydkvalitet, batterikapasitet, eller noe annet.

Som de skriver: Digikortet har omtrent samme format som et bankkort, og festes magnetisk på baksiden av digispilleren.

 

Prøvde å være positiv til lesebrettene og sjekket ut to versjoner som norli tilbød. Igjen, en diger skuffelse.

 

http://www.norli.no/SamboWeb/side.do?dokId=586629

 

Det starter med kvalitetsfølelsen. Det føles som en lekemobil kjøpt på en lekebutikk. Så videre at magnetløsningen med å feste "bankkortene" bakpå spilleren var på plass, men nå var det heldigvis minnekort i tillegg. Skjermen var elendig. Etter å ha lest masse positivt om elektronisk blekk så var det skuffende dårlig. Hver gang man bladde i sider eller menyer, så flashet skjermen gjennom en hvit/svart blinking (for å tømme siden?) og brukte man knappene så var det en høy klikkelyd som neppe blir særlig populær når parter skal forsøke å sove. Skjermen så ut til å være laget av plast, og det var et tydelig og lett synlig rutenett over hele skjermen (som sannsynligvis registrerer hvor man trykker). Touchskjermen var i seg selv elendig, reagerte tregt og upresist. Den hadde endel funksjoner som å koble til wifi, nettleser (!) osv men i dårlig svart/grått så var det mildt sagt elendig. Før bruk så må man opprette to kontoer, både en adobe id og en bokkjøper id, samt innstallere adobe digital editions. Det var også en pussig dra og slipp løsning for å overføre bøker, ikke snakk om å smelle inn et minnekort med boka, laste den ned til internt minne eller copy/paste.

 

Fremgangsmåten er forøvrig beskrevet her:

 

http://www.norli.no/SamboWeb/servlet/VisBildeServlet?bildeId=351072

 

Helelr ikke batterikapasiteten var noe å skryte av, og man vil få minst like lang bruk med en mobil eller vanlig nettbrett. Skjermen som skulle være så bra ble jeg bare sliten av å se på, og opplevelsen var rett og slett elendig.

 

Her er forøvrig ett av de jeg forsøkte:

 

http://www.norli.no/SamboWeb/side.do?dokId=589523

 

Pacemakerbrukerne må også passe seg. Sovner de med boka på brystet så kan det bli farlig. De har heller ingen beskyttelse av pinnene bak, og advarer om at de kan bli skadet om man ikke har et ebok bankkort der hele tiden.

 

Hva synes dere om løsningene som er valgt, er det dette som er state of the art i 2012 og finnes det igrunn noen som helst grunn til å satse på dette? Jeg ble ihvertfall ikke imponert....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kindle. 1000 kr levert på døra inkl. alle avgifter.

 

Lesebrett har mye bedre batteritid enn nettbrett og mobiler som typisk varer til bare 10 timers lesing. Et lesebrett måler batteritid i antall sideskift, og det blir tilsammen betydelig høyere enn 10 timer. Blinkingen i skjermen er ikke på de nye lesebrettene, men er uansett ikke noe problem når man leser bøker. Man stopper å legge merke til det ganske så fort, akkurat som det ikke er plagsomt at man blunker.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Norli skriver: De aller fleste lesebrett på markedet i dag støtter Adobe Digital Editions (ADE) (ikke Kindle).

Siden det ser ut til at ADE er løsningen som man må ha, spesielt om man skal lese norske bøker, så hadde jeg vel vært litt skeptisk.

 

Mener batteritiden var oppgitt til 13 timer, men om det var muligens med bruk av wifi elelr lydbøker. Kibano brettet som lanseres som toppmodellen: http://www.kibano.com/digireader.html

Er vel egentlig ikke så imponert alt i alt. Ipod med kassettspiller tapet bakpå skjønner jeg:

http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.7938618

 

Det jeg også reagerer på er uttalelsene om at magnetkortene ikke trenger å brukes, og at det skal være så enkelt som mulig. http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.7884433

Det står jo at man MÅ ha et magnetkort der for å ikke skade pinnene på brettet. De har nemling ingen beskyttelse uten magnetkortet. Dernest skal det være for eldre. Men samtidig så må man opprette to kontoer, både en adobe id og en bokkjøper id, samt innstallere adobe digital editions. Videre så må pacemakerbrukere passe seg. Eldre folk som knapt klarer å slå på en TV vil neppe synes dette er enkelt.

Brukergrensesnittet var langt fra intuitivt, ikke snakk om å zoome med tommel og pekefinger osv osv. Tror ikke skjermen har lys, noe som kunne vært kjekt. Lang batterikapasitet er kjekt, men utover det så synes jeg alt er mye bedre med vanlige nettbrett. Lys i skjermen, skarpere skjerm, mer respons, mer intuitiv, mer minne, raskere osv. Tar gjerne bruk av en stømkabel i bytte mot en bedre opplevelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...