ola312 Skrevet 11. april 2012 Del Skrevet 11. april 2012 Har fått i oppgave og lage en framføring om hva som skjer etter at karbohydrater har kommet i munnen, det skal vare i 5 minutter, men jeg har bare skrevet ett og er ferdig. Dette er det jeg har skrevet: I munnen deles karbohydratene inn i monosakkarider, disakkarider og polysakkarider. Spyttet inneholder enzymet amylase, som spalter polysakkarider til disakkarider. Etter dette går karbohydratene forbi magesekken og til tolvfingertarmen fortsetter det og bli spaltet fra polysakkarider til disakkarider og videre til monosakkarider. Etter tolvfingertarmen kommer den til siste del av tynntarmen der blir de siste disakkaridene spaltet til monosakkarider. Kan noen tilføye noe, trenger virkelig hjelp! På forhånd takk Lenke til kommentar
ola312 Skrevet 12. april 2012 Forfatter Del Skrevet 12. april 2012 Ingen som vil hjelpe??? Lenke til kommentar
Aleks855 Skrevet 12. april 2012 Del Skrevet 12. april 2012 Du burde kanskje føye til hva sakkarider er. De som ikke vet hva det er vil ikke få med seg noe som helst av det du sier. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 14. april 2012 Del Skrevet 14. april 2012 Du sier noe om at de blir spaltet, men du bør si noe om hva som skjer videre etter at de er tatt opp i tarmen. Lenke til kommentar
ktmore Skrevet 15. april 2012 Del Skrevet 15. april 2012 Du burde få med deg hva monosakkarider er (finnes flere typer: glukose, fruktose...), at polysakkarider er av to typer: stivelse (slik som i fint mel) og cellulose (også kalt kostfiver, som er den grove delen i grovt mel - kroppen kan ikke bryte ned stivelse, og derfor går den bare gjennom tarmen uten å brytes ned). Etter dette blir sakkaridene tatt opp i blodet, og man får høyere blodsukker. Her er det nå to muligheter: 1) man sitter i ro 2) man driver med kroppsarbeid Det dadde gått an å skrive om insulin og glukagon, men eller er det slik at: enten blir glukosen brukt opp, eller så blir den lagret i fettvæv (inne i fettceller) og lever (som glykogen - et polysakkarid) (om den ikke blir brukt opp). Når man senere trenger mer sukker i blodet, blir det frigitt fra fettceller og glukagon blir brutt ned. Kroppen til en normalt fungerende person prøver alltid å holde blodsukkeret stabilt innenfor et visst intervall. Håper det hjalp. Lenke til kommentar
ola312 Skrevet 16. april 2012 Forfatter Del Skrevet 16. april 2012 Du sier noe om at de blir spaltet, men du bør si noe om hva som skjer videre etter at de er tatt opp i tarmen. Hva skjer videre etter at de er tatt opp i tarmene? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå