Hotel Papa Skrevet 10. april 2012 Del Skrevet 10. april 2012 Heisann! Tørka bananer er digg, så jeg tenkte jeg skulle finne ut av hvordan man tørker dem selv (de i butikken er ikke spesielt sunne). Har nå trålet internett for framgangsmåter og funnet ut at det finnes en haug med forskjellige oppskrifter. Noen sier man skal tørke dem på relativt høy temperatur i kort tid, andre sier man skal tørke dem på lav temperatur i mange timer. Det som hadde vært ideelt, var hvis man skaffet seg en frukttørker (dehydrator) - men de er dyre og tar plass. Jeg prøvde å tørke noen bananer i dag, men resultatet ble heller dårlig. Det jeg gjorde var å kutte bananene i skiver, pensle dem med sitronsaft også inn i ovnen (ikke varmluft) på 90 grader i 2t. Tok dem ut, snudde dem og inn i en ny time. Resultatet ble myke og brune bananer. Lurer litt på om jeg ikke gav dem for lite sitronsaft. Så, er det noen her inne som har prøvd å tørke bananer eller annen frukt i en vanlig stekeovn, og med et vellykket resultat? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå