Gå til innhold

Hva synes du om norge?


Gjest medlem-82119

  

95 stemmer

  1. 1. Hva synes du om norge?

    • Bedre enn andre land
      45
    • Hverken bedre eller verre enn andre land
      32
    • Verre enn andre land
      18


Anbefalte innlegg

Gjest medlem-82119

Vokste opp i troen på at norge var et bedre land enn andre. Gro proklamerte at det var typisk norsk å være god. norge, lillehammer ol, rent vann, oljeinntekter, osv skapte en illusjon ihvertfall hos meg om hvor bra norge var.

 

Etterhvert så har troen på norge firsvunnet, og jeg er likegyldig. Har reist mye rundt i europa og sammenlignet. I oslo møtes man av narkomane, tiggere, og prostituerte og et hav av søppel. Ingen andre byer jeg har vært i har hatt noe lignende. Det er påfallende, ikke minst idet man er i oslo etter å ha vært i andre byer i utlandet. Togproblemer. Tanken på at toget ikke kommer når det skal er fjern i andre byer i andre land, men i norge er det en helt naturlig tanke. Helsevesenet har mange rundt meg stiftet nærkontakt med, og 10 av 10 sitter igjen med bare negative opplevelser. Sjokket er derfor stort når de trenger hjelp i utlandet og nærmest får en rød løper hvor legen kommer til hotellet og gjør alt for å hjelpe. Kjenenr bl.a til konkrete tilfeller hvor legen har skrevet ut medisiner til seg selv for at pasienten skal få raskere hjelp.

 

Mat og alkohol er blitt så dyrt at mange reiser til Sverige for å handle. De som gjør det ser at også veistandarden er bedre. Og man teppebombes ikke av bomavgifter, og man har penger igjen av måndedslønna etter at man har tanket opp. Mange tar også bilreprasjoner og servicer i Sverige. Har møtt min del av harryhandlere og fått forklart mage kreative løsninger for å handle kvota og litt til uten å bli tatt.

 

Man skryter av sikkerhetsnett, men christoffersaken, de som mobbes, og andre som trenger det ser lite til det. Politisk sett isolerer vi oss mer og mer, delvis ved å bl.a avslå samarbeid om f.eks flykjøp av Sverige.

 

USA og Nato mener norge bør bidra mer

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1440281.ece#.T4GDyvkxM9Q

 

Klimamessig så er vi verstinger

http://www.framtiden.no/201112015391/aktuelt/klima/norge-verst-i-verden.html

 

Og selv om vi fremstiller oss som en fredsnasjon produserer vi masse våpen vi selger til utlandet.

 

Undersøkelser viser at vi er verst i norden på demokrati:

http://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17492775

 

Vi sikrer oss også førsteplasser, som bl.a nordens mest antisemittiske land:

http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=15403

 

Så hva skjedde med at norge var verdens beste land. Bryr noen seg fortsatt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har egentlig ikke noe å klage på. Selvfølgelig er det masse overfladiske ting som skatter og avgifter man kan ergre seg grønn over, men tror ikke jeg ville fått det noe bedre i et annet land, man finner alltid noe å klage over.

 

Hehe typisk norsk det der, man skal bare finne seg i alt som skjer i dette landet. Så sitter vi her da å betaler uendelig mange idiotiske skatter og avgifter. Så kommer politikerne våre å sier "så så dere kunne hatt det mye værre, finn dere i det".

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Den påståtte bestheten til Norge er litt anstrengt og mest et krampeaktig uttrykk for minderverdighetskomplekser, spør du meg. Det er mye penger i sirkulasjon i Norge pga. vi har en oljeindustri som ligger helt i front og et par andre nøkkelnæringer, men det gjør oss ikke spesielle på noen annen måte enn at vi tilfeldigvis bodde på et sted med naturressurser som er blitt viktige i moderne tid. Det krever imidlertid ikke så mye å skape en høy levestandard når BNP er så stort i forhold til innbyggertall; med mindre man mener at land som Kuwait og De Forente Arabiske Emirater er de beste i verden.

 

Generelt preges samfunnet av halvgode løsninger på alle plan, men når man har så mye penger så tvinges man aldri til å effektivisere, og det blir en sovepute som kommer i veien for utvikling. Når f.eks. NAV er i trøbbel pga. lange saksbehandlingstider og lav kompetanse så løser man det ved å slenge inn mer penger til nye ansettelser, i stedet for å gjøre systemet mindre generøst eller modernisere datasystemet (systemet fra 1978 fases ut as we speak). Når det blir for mye press på sykehusene så er svaret alltid mer penger, og ikke å ha et større privat tilbud til de som har råd til det, fordi det skaper forskjeller. Når det er noe i samfunnet som ikke er ideelt, så er svaret alltid forbud og reguleringer, uten at man tar innover seg vanskeligheten av å håndheve disse og den kostnadskarusellen det fører til, samtidig som det skader næringslivet og dermed begrenser selve skattegrunnlaget som skal betale kostnadskarusellen. Skal man bygge vei så setter man opp bompengeringer, men disse er så dyre å administere at opp til halvparten av pengene som kreves inn går bort i selve innkrevingen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Utviklingen i norge har ihvertfall gjort meg uengasjert i å oppfatte meg som norsk eller del av et samfunn. Man hører hvor fælt de har det i andre land, og så drar man dit og har en perfekt tid med lave priser, tog som går når de skal, gode veier, lite søppel og en høy trygghetsfølelse. Så kommer man tilbake til norge, dårlige veier, gambling på om togene går, skyhøye priser, søppel, tiggere, og narkomane.

 

Det oppstår også klasseskiller overalt. Rike kjøper seg behandling i helsevesenet, fattige dømmes til årevis i kø. Rike velger privatskoler, fattige velger helseskadelige og nedslitte offentlige skoler. Rike velger komfortable og sikre nye biler, fattige overtar de gamle vrakene. Hver sesong så kommer dekktester og fortelelr hva som er de beste dekkene og man får en illusjon om at folk strømmer til dekkforhandlerne og slenger på de beste dekkene foran hver sesong. Svært mange fattigere, bl.a småbarnsfamiliene, kjøper isteden brukte dekk fordi det er det de har råd til.

 

På matbordet har pris overskygget kvalitet. Selv om prisene er skyhøye, det vet alle som handler i Sverige, så ser ikke produsentene noe til dette. Prisene gjenspeiler heller ikke dyrevelferd. Betaler gjerne litt mer for bedre dyrevern og helse, men som forbruker så taper man dobbelt: Dyrere mat og lavere dyrevern.

 

http://www.nordlys.no/nyheter/article5960764.ece

 

En relativt grei sak med åpenbare forhold fører til årevis med behandling uten at noe gjøres.

 

Får jo mer og mer inntrykk av at man i norge har et oppkonstruert glansbilde av virkeligheten mens ingen tar tak i ting som det trengs å ta tak i.

Lenke til kommentar

Probleme med at togene ikke vet hva rutetid er for noe er vel strenght tatt bare begrenset til Oslokjernen(oslo og omegn)? Ute i Rørosbanen så er vel det eneste tilfellet med forsinket tog omtrent bare vis de har kjørt ned en hel flokk med dyr, og må vaskes for blod.

Men dog, til gjengeld er jo det bare enveistur med tog til hver 6. time, og det er umulig å komme seg mellom fylkene med kollektivtransport utenom NSB.

 

For småkommunene og kommunene er vanligvis de store problemene mangel på vilje til å gjøre noe, og mangel på vilje til å f.eks sette ned en god byggeplan for de neste 20-30 årene uten å hyre inn noe konsuleringselskap som skal bruke 20-30 millioner på å lage en skisse til en plan..... Og det er spesielt irritabelt i de små kommunene hvor lederskapet er omtrent 100% stabilt, så det finnes ingen unnskyldning.

 

Og mens vi først klager. Strømmen. Privatiseringen av strømarkedet har ledet til tidenes kunstigeste prisvekst.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Strøm er intr. I 2012 så sliter vi ennå med voldsom variasjon på prisene og det er tydeligvis umulig å tilby billig strøm året rundt. Føles som at, nei, der gikk det en brun ku sammen med en svart ku og derfor må vi legge på strømmen en krone. Billig strøm burde vært mulig å få til i 2012.

Lenke til kommentar

Er man født i Norge er man født med en sølvskje i munnen sammenlignet de fleste andre land i verden, selv om man kanskje kommer fra de lavere samfunnslag....

 

Men vi må verne om våre verdier som ofte er under press.. Blant annet en viss partileder som truet med å sende en gruppe mennesker ut i ekstrem fattigdom her om dagen...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Og selv om vi fremstiller oss som en fredsnasjon produserer vi masse våpen vi selger til utlandet.

 

For ikke å glemme Afghanistan, bombing av Libya o.a.

En nasjon som involverer seg i denne typen krigføring som ikke har den fjerneste forbindelse til forsvar av den egne nasjonen, kan neppe kalle seg en "fredsnasjon". Men våre myndigheter snur jo opp-ned på så mange begreper.

 

Det norske samfunnet er stort sett like skadelig og like lite bærekraftig som de fleste andre moderne stater rundt omkring på planeten, uansett om våre politikere snakker seg gule og blå om "velferd". Når et samfunn er i grunnleggende disharmoni med økologiske og miljømessige faktorer til en så stor grad som de moderne vestlige samfunnene, er dessverre alt annet forgjeves og meningsløst. Et samfunn som ikke kan eksistere uten å skade selve artenes livsgrunnlag og dermed vår egen arts langsiktige helse og sanne velferd, er på veldig gal kurs.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Jeg bare lurer på en ting til dere som klager veldig over Norge, hvorfor engasjerer ingen av dere i politikken?
Ja, det kan man lure på. Det skal ikke stort mer til enn å utveksle tankegodset sitt med den vanlige 'mannen i gata' i to, ulidelige minutter for å innse at noe slikt tiltak vil være perler kastet for svin. I dagens sosialpolitiske klima, ligger ikke løsningen til betydelig samfunnsendring i politikk. Endret av 793
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Er man født i Norge er man født med en sølvskje i munnen sammenlignet de fleste andre land i verden, selv om man kanskje kommer fra de lavere samfunnslag....

 

Men vi må verne om våre verdier som ofte er under press.. Blant annet en viss partileder som truet med å sende en gruppe mennesker ut i ekstrem fattigdom her om dagen...

Du tenker på Erna Solberg?

 

Først og fremst så var det en hel haug av folk som ikke klarte å lese seg igjennom de ulike artiklene om dette på nettet, og gikk med en gang ut ifra at dette gjaldt alle trygdede. Så la meg først få presisere; det gjelder ikke mennesker som av helsemessige årsaker ikke kan jobbe, det gjelder heller ikke mennesker som ikke kan flytte på seg f.eks. på grunn av barn og det gjelder selvfølgelig ikke pensjonister.

 

Jeg er enig med Solberg, 70 kr dagen er høy nok inntekt når du ikke tar deg jobb enten fordi du ikke gidder, eller fordi du ikke ønsker akkurat den jobben eller flytte til akkurat den plassen.

 

70 kr tenker du da. Ingen kan leve på det i Norge. Det er riktig, derfor blir disse personene nødt til å ta seg den jobben nav har funnet til dem. Dette vil få mange personer på beina igjen, og bort fra kjedelige dager med depresjoner og rastløshet. Så kan det jo søkes på jobber personen heller ønsker mens han eller hun jobber.

 

Synd at media ikke har fanget opp at FrP har sagt noe av det samme i årevis... men ikke overraskende!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...