Balthier Skrevet 6. april 2012 Del Skrevet 6. april 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_slime http://www.bbc.co.uk/news/magazine-17615456 Lean Finely Textured Beef is made from fatty beef carcass off-cuts It is heated and spun in a centrifuge to remove most of the fat It is then exposed to ammonium hydroxide gas to kill bacteria such as E. coli and salmonella It has been added to burgers and other beef products in the US since the early 1990s to keep costs down The term "pink slime" was coined in 2002 by former US government scientist-turned whistleblower Gerald Zirnstein Finnes dette i norsk kjøttdeig?? Noen som vet? Lenke til kommentar
Jofred Skrevet 6. april 2012 Del Skrevet 6. april 2012 (endret) Så vidt jeg vet er Rosa slim det vi kaller MUK. (Som du sikkert har fått med deg i media at er i bruk i mange varer). http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10064608 Endret 6. april 2012 av Jofred Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 6. april 2012 Del Skrevet 6. april 2012 http://en.wikipedia....wiki/Pink_slime http://www.bbc.co.uk...gazine-17615456 Lean Finely Textured Beef is made from fatty beef carcass off-cuts It is heated and spun in a centrifuge to remove most of the fat It is then exposed to ammonium hydroxide gas to kill bacteria such as E. coli and salmonella It has been added to burgers and other beef products in the US since the early 1990s to keep costs down The term "pink slime" was coined in 2002 by former US government scientist-turned whistleblower Gerald Zirnstein Finnes dette i norsk kjøttdeig?? Noen som vet? Det er i Norge ikke tillatt å lage mekanisk utbenet kjøtt av storfe og sau, da det kan spre sykdommer, blant annet kugalskap. Lenke til kommentar
jonlem Skrevet 7. april 2012 Del Skrevet 7. april 2012 (endret) Svaret er vel både ja og nei. Ja, vi har noe tilsvarende - men kun fra kylling og høns (eller?). Nei - fordi det er allikevel ikke helt det samme. Såvidt jeg vet foreløpig inneholder ikke norsk MUK riktig så mye uhumsk som den amerikanske versjonen. Forøvrig; https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1426330 Endret 7. april 2012 av jonlem 1 Lenke til kommentar
Balthier Skrevet 7. april 2012 Forfatter Del Skrevet 7. april 2012 Så var jeg å despa etter no å spise her i påsken når alt va stengt.. Så jeg på kalkunpølser.. 47% maskinelt utbeinet fjørfe... Det jeg synes er litt ekkelt er at de gasser det med ammoniak du liksom. Må jo være noe alvorlige greier i så fall tenker da jeg. Tror jeg holder meg unna alt som heter MUK inntil videre. Lenke til kommentar
covah Skrevet 7. april 2012 Del Skrevet 7. april 2012 De bruker ikke ammoniak i framstilling av MUK i Norge. Lenke til kommentar
Balthier Skrevet 7. april 2012 Forfatter Del Skrevet 7. april 2012 (endret) De bruker ikke ammoniak i framstilling av MUK i Norge. Kilde? Endret 7. april 2012 av Balthier842 Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 7. april 2012 Del Skrevet 7. april 2012 Svaret er vel både ja og nei. Ja, vi har noe tilsvarende - men kun fra kylling og høns (eller?). Nei - fordi det er allikevel ikke helt det samme. Såvidt jeg vet foreløpig inneholder ikke norsk MUK riktig så mye uhumsk som den amerikanske versjonen. Forøvrig; http://www.diskusjon...owtopic=1426330 Det er også lov med MUK fra svin. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 7. april 2012 Del Skrevet 7. april 2012 De bruker ikke ammoniak i framstilling av MUK i Norge. Kilde? De bruker ikke ammoniak i framstilling av MUK i Norge. Kilde? http://fitnessbloggen.no/muk-hva-det-er-og-hva-det-ikke-er/ "Ett av de andre kritikkpunktene mot MUK, er bruken av ammoniakkhydroksid. Dette forekommer heller ikke i Norge. Siden en ødelegger cellestrukturer og deler opp fasciene er det mer sannsynlig at MUK kan inneholde patogene bakterier som f. eks. E.Coli. Ammoniakk bruker som desinfeksjon i USA, men ikke i Norge, da vi har andre retningslinjer for kjøttbehandling. MUK har også lavere holdbarhet enn rent kjøtt, men så lenge disse faktorene taes hensyn til er det helt trygt å spise." "The recovered material is processed, heated, and treated with ammonia gas[1] or citric acid to kill E. coli, salmonella, and other bacteria." Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 7. april 2012 Del Skrevet 7. april 2012 (endret) ''Å nei, skumle kjemikalier'' Spiser du frukt og grønt? Aner du hvor mye insektmiddel de bruker for å holde insektene unna, og hva de tilsetter f.eks jordbærene som ser ut som om de har fått massive doser med steroider? Edit: En annen ting også er at omtrent hver eneste gang jeg ser blant økologiske tomater så er det nesten alltid en pakke med tomater som rett og slett begynner å ligne på ett kjæledyr med pels, men har aldri sett noe lignende blant de ''vanlige'' tomatene. Slutt å være så hysterisk! Endret 7. april 2012 av BuffyAnneSummers Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå