Gå til innhold

Pink Slime?


Anbefalte innlegg

http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_slime

 

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-17615456

 

 

Lean Finely Textured Beef is made from fatty beef carcass off-cuts

It is heated and spun in a centrifuge to remove most of the fat

 

It is then exposed to ammonium hydroxide gas to kill bacteria such as E. coli and salmonella

 

It has been added to burgers and other beef products in the US since the early 1990s to keep costs down

 

The term "pink slime" was coined in 2002 by former US government scientist-turned whistleblower Gerald Zirnstein

 

Finnes dette i norsk kjøttdeig?? Noen som vet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://en.wikipedia....wiki/Pink_slime

 

http://www.bbc.co.uk...gazine-17615456

 

 

Lean Finely Textured Beef is made from fatty beef carcass off-cuts

It is heated and spun in a centrifuge to remove most of the fat

 

It is then exposed to ammonium hydroxide gas to kill bacteria such as E. coli and salmonella

 

It has been added to burgers and other beef products in the US since the early 1990s to keep costs down

 

The term "pink slime" was coined in 2002 by former US government scientist-turned whistleblower Gerald Zirnstein

 

Finnes dette i norsk kjøttdeig?? Noen som vet?

Det er i Norge ikke tillatt å lage mekanisk utbenet kjøtt av storfe og sau, da det kan spre sykdommer, blant annet kugalskap.

Lenke til kommentar

Så var jeg å despa etter no å spise her i påsken når alt va stengt.. Så jeg på kalkunpølser.. 47% maskinelt utbeinet fjørfe...

 

Det jeg synes er litt ekkelt er at de gasser det med ammoniak du liksom. Må jo være noe alvorlige greier i så fall tenker da jeg. Tror jeg holder meg unna alt som heter MUK inntil videre.

Lenke til kommentar

De bruker ikke ammoniak i framstilling av MUK i Norge.

 

Kilde?

De bruker ikke ammoniak i framstilling av MUK i Norge.

 

Kilde?

http://fitnessbloggen.no/muk-hva-det-er-og-hva-det-ikke-er/

 

"Ett av de andre kritikkpunktene mot MUK, er bruken av ammoniakkhydroksid. Dette forekommer heller ikke i Norge. Siden en ødelegger cellestrukturer og deler opp fasciene er det mer sannsynlig at MUK kan inneholde patogene bakterier som f. eks. E.Coli. Ammoniakk bruker som desinfeksjon i USA, men ikke i Norge, da vi har andre retningslinjer for kjøttbehandling. MUK har også lavere holdbarhet enn rent kjøtt, men så lenge disse faktorene taes hensyn til er det helt trygt å spise."

 

"The recovered material is processed, heated, and treated with ammonia gas[1] or citric acid to kill E. coli, salmonella, and other bacteria."

Lenke til kommentar

''Å nei, skumle kjemikalier''

 

Spiser du frukt og grønt? Aner du hvor mye insektmiddel de bruker for å holde insektene unna, og hva de tilsetter f.eks jordbærene som ser ut som om de har fått massive doser med steroider?

 

Edit: En annen ting også er at omtrent hver eneste gang jeg ser blant økologiske tomater så er det nesten alltid en pakke med tomater som rett og slett begynner å ligne på ett kjæledyr med pels, men har aldri sett noe lignende blant de ''vanlige'' tomatene.

 

Slutt å være så hysterisk!

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...