Gå til innhold

Lage egen kniv.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er mange knivmakere, som har skrevet gode bøker om knivmaking. Tviler på at du finner noe bra ute på nettet. Men du kan jo forsøke. Har selv en bok fra Olav H. Wåle og den heter "Kniven", den er bra! Ønsker du knivmaking som hobby, trenger du likevel en bok, hvis du ikke melder deg på et kurs da.

 

Flere knivfabrikker selger også løsa blader. Som bl.a. Helle, Geilo, Strømeng, m.f. Men i Norge er det mange hundre knivsmeder. Bare noen få markedsfører seg via nettet. Søk på knivsmeder. Og emner hvor "smie/smed" er nevnt, enkelte ganger sammen med kniv. Men de fleste knivsmeder har dette, kun som en hobby og selger på messer (samt via bekjente), eks. Villmarksmessen.

 

Knivblad som er smidd og ikke fabrikkprodusert, er å få i alle prisklasser. Alt fra ca 200 kr. for de enkleste og og til ca 1000 kr. for brukskniver. Pyntekniver, med mønster, eller damask med etsing, ligger gjerne på 600 kr til 1500 kr. Du bør tenke litt på bruksområde, før du velger blad, størrelse, utforming, o.l.

 

Lær, tråd/nåler, skaft-emner, bor og rasp (for uthuling) og alt annet du trenger, får du hos lærhandlere som bl.a. Jørn Jensen www.jjensen.no/

 

Linken du oppga, er sikkert greit nok for en nybegynner. Men til den prisen, er det nok et billig fabrikkblad.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg lurer ganske enkelt på om noen har tips eller to om kniv making. trenger tips til gode nettsider som selger blad å skaft.

 

http://www.finn.no/f...nnkode=31454211

 

Kan dette være noe?

 

Vil aller helst unngå fabrikk blad.

 

Tusen takk for tips og vink :)

Hva tenker du på med fabrikkblad? Jeg har selv laget kniv, og kjøpte et blad fra Brusletto. Tror bladet hette Hunter. Kjøper du fra Brusletto, så får du god kvalitet. Blad fra Helle skal også være bra. Skaftet var rimelig simpelt.

 

Det er en stund siden du har laget tråden, vet ikke om dette fremdeles er relevant for deg.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...