Gå til innhold

Hvilket siv-ing fag på NTNU passer til meg?


Mys1

Anbefalte innlegg

Vet at jeg skal starte på NTNU til høsten, og ta en sivilingeniør-linje. Men er fortsatt veldig usikker på hva jeg skal velge. Tenkte jeg skulle skrive litt om hva jeg liker/er god på:

 

- Jeg liker fag som matte og fysikk(ok med kjemi, men liker matte og fysikk bedre)

- Ikke den beste praktikeren eller god på forsøk(i kjemi og fysikk), men samtidig har jeg ikke lyst til å være forsker og være på laben hele dagen

- Kunne kanskje tenke meg å jobbe med noe med data, men ikke at det er det hovedsaklige i utdanningen

- Er ikke fremmed for å ha litt økonomi i studiet

 

Noe mer jeg bør nevne?

 

 

 

Jeg har egentlig tenkt en del på indøk, men er usikkert om jeg kommer inn. For at jeg skal komme inn på jeg hvertfall stå på som et helvete inn mot sommeren(går VG3 nå). I forhold til startlønnsnivå, ligger Indøk mye høyere enn de andre linjene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres ut for meg som om du burde gå fys. mat. Der kan du jobbe mye med matematikk, mange gjør også mye IT-relaterte oppgaver som progammering, du kan skippe kjemi etter grunnkursene, du har godt grunnlag for både å jobbe i næringslivet og som forsker.

Lenke til kommentar

Hva med kyb? Masse matte og fysikk, jobbe med data, men ikke sw-utvikler eller hw-designer.

 

EDIT: Energi Og Miljø er en fjaselinje. Ind-øk er toppen for dem som har ambisjoner om ledelse. Husk også at det er veldig forskjell på siving-studiet i bygg og maskin og ingeniørstudie i disse fagene. Som siving tar du somregel ikke de praktiske yrkene uansett.

Endret av democomputer
Lenke til kommentar

Utdyp det du sa om Energi og Miljø? Leste her om dagen at Indøk var veldig ettertraktet pga relativt få studieplasser. Sjekka litt rundt, og så at det var like mange studieplasser på noen av de andre siving-fagene. Er det slik at indøk er mye mer ulikt annet, slik at det er mer attraktivt selv om en har like mye studieplasser som de andre siving-fagene?

Lenke til kommentar

Utdyp det du sa om Energi og Miljø? Leste her om dagen at Indøk var veldig ettertraktet pga relativt få studieplasser. Sjekka litt rundt, og så at det var like mange studieplasser på noen av de andre siving-fagene. Er det slik at indøk er mye mer ulikt annet, slik at det er mer attraktivt selv om en har like mye studieplasser som de andre siving-fagene?

Det fantes en gang en linje som het elkraft, den var ikke populær lenger, den hørtes gammeldags ut. Så endret man navn til energi og miljø og søkerne kom løpene, men ble skuffet da innholdet var nesten uendret. Dette er over ti år siden, så det kan hende noe har skjedd...

 

Indøk er veldig poppis fordi det gir gode jobber med ledelse i fokus. Indøk er en ganske annerledes linje enn de andre linjene på Gløshaugen.

 

Det er ikke veldig viktig hvilken linje du begynner på hvis du har funnet ut at siving på gløs er målet. Det er veldig mulig å bytte linje etter et år, eller før. Du kan også ta ekstra fag, og etterhvert velge linjefag, som gjør at sluttresultatet ligger ganske langt over i en annen linje.

Lenke til kommentar

Jeg må jo innrømme at jeg jo kanskje tenker mest på indøk fordi det er veldig "poppis". Ser at på alle sånne artikler om startlønn kommer det så høyt opp, og da blir jeg fristet. Men hvordan er gjennomsnittstartslønnen på de andre linjene? I tillegg så må jeg jobbe noe jævlig om dagen for å komme inn, tar opp IT1 helt på egen hånd. Må ha litt tur for å komme inn, og må prestere på topp hele tida. Kanskje det ikke er verdt det. Sett at jeg går over fra en annen linje itl indøk, så blir det vel 1 eller 2 fag jeg må ta igjen, altså får jeg 1 eller 2 fag for mye, da blir det jo mer akkurat jobb i forbindelse med de fagene

 

Men angående Energi og Miljø, er det i utgangspunktet en dårlig linje. Innholdet kan jo være bra selv om det er uendret?

Lenke til kommentar

For meg høres det ut som at EMIL er det rette valget. Maskin er ikke så praktisk som det høres ut som. JEg ville vurdert det. Kombiner gjerne studier med langrennssatsing på team NTNU og gode skiturer i Granåsen.

 

Hvordan visste du at jeg satser ski? Har ikke skrevet det i denne tråden, men har kommet fram i andre poster. Uansett er jeg ikke senior før 2013/2014, da kan jeg eventuelt prøve meg på Team NTNU.

 

Ja, hvorfor ikke EMIL? Jeg må innrømme at jeg ikke er en type som er opptatt av energi. Hvorfor skal jeg likevel velge dette studiet?

Lenke til kommentar

Eller hvis du tenker IT også, så kan jo I%IKT med produksjon og prosess og videre energi et godt alternativ. Litt tverrfaglighet tenker jeg Tønsberg ville hatt bruk for.

 

Hvis økonomi også er interessant, skader det ikke å bruke 3 år på en bachelor. Du skal jobbe i 40 år uansett. (Hvis ikke du klarer topp 10 til neste år i NC og satser for fullt på langrenn da...)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...