Gå til innhold

Dødsårsak edderkopp  

9 stemmer

  1. 1. Hvis du ikke vet, men vil tippe hvorfor, hvorfor tror du edderkoppen døde?

    • Den døde av stress.
      6
    • Den døde av skader.
      0
    • Den døde av naturlig aldring. det var bare tilfeldig.
      1
    • Den døde av mangel på næring.
      1
    • Andre forhold med miljøet i glasset.
      1


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du mangler et alternativ. Hvis du fanget den i et relativt tørt rom kan den ha dødd på grunn av uttørkiing (dehydrering).

 

Man finner ofte edderkopper på badet (i badekaret) eller i fuktige kjellere. De tiltrekkes av og trives i det fuktige miljøet. De kan leve ganske lenge uten mat, men er det for tørt der de er kan de dø midt i matfatet. En sikker måte å ta livet av edderkopper er f.eks å støvsuge de. Selv om stuvsugerposen eventuelt er full av døde fluer og annen "mat", så dør eddekoppen likevel raskt på grunn av uttørking.

 

En god måte å redde en edderkopp som har forvillet seg innendørs er derfor å fange den og kaste den ut. Der har den større sjangs for å finne både mat og fuktighet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar. Jeg tenkte at dehydrering gikk under mangel på næring, men man bør kanskje skille på de to. Mennesker kan lenge uten mat, men langt fra like lenge uten vann. Kanskje det samme prinsippet gjelder for edderkopper.

 

Men, verken sult eller dehydrering forklarer hvorfor den døde så fort. Kan ikke en edderkopp klare seg et par timer uten vann?

Lenke til kommentar

Det kan jo hende at edderkoppen allerede var svekket da du klarte å fange den.

 

Jeg pleier alltid å slippe edderkopper ut etter at jeg fanger de, der har de både bedre sjangs til å finne fukt og mat, og om ikke annet, et trygt gjemmested. Og jepp, jeg pleier å fange alle edderkopper jeg finner innendørs og slippe de ut, de svært få muligheter for å klare seg innendørs. Men vær litt forsiktig, de blir lett skadet.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Før så slapp jeg edderkoppene ut, men nå har jeg begynt å ta livet av dem. Har begynt å støvsuge dem. Bare i går tok jeg to stykk, og i dag har jeg tatt en! Jeg har alt av vinduer lukket, men alikevel så kommer dem så fort inn. Hater det. I tillegg er jeg plaget med slike småfluer, fruktfluer kansje, men dem kommer ikke fra frukt. Har vært sånn hele tiden siden jeg flyttet inn hit. Skjønner ikke hvor dem kommer fra.

Lenke til kommentar

Hva har de gjort deg? Edderkopper er nyttige skapninger sørger for å redusere antallet skadedyr, f.eks fruktfluer (som faktisk ikke kommer inn med frukt, men utenfra gjennom ventiler og åpne vinduer).

 

De eksisterer i all sin hårete, mangearmede, ekle prakt, det er det de jævlene gjør. Jeg prøver som regel å forholde meg til omgivelsene mine med et rasjonelt og positivt tankesett, men når det kommer til edderkopper så føler jeg et ubetinget hat som jeg ikke har kvaler med å slippe ut når jeg kommer over en åttebeint en. Så lenge edderkopp- og generelt insekthat og -massemord er såpass akseptert i samfunnet som det er i dag, så vil jeg, som den kyniske jævelen jeg er, dra nytte av det ved å føre en personlig vendetta mot hver og en av de drittsekkene som i det hele tatt våger å vurdere å stå i min vei.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...