Gå til innhold

Ny skjerm - hvilken bør jeg velge


J_V

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal kjøpe en ny skjerm og sliter litt med å velge.

Kravet er 27" størrelse.

Mine bruksområder er:

  • Bilde/bilderedigering - 40% av tiden
  • Spill - 30% av tiden
  • Nett/video - 30% av tiden

Det er spesielt 3 skjermer jeg har tenkt på:

Dell u2711

Fujitsu P27T-6P

Samsung 27A950D

 

 

Noen som har noen råd å komme med?

De koster ca det samme.

De to øverste har 2560 x 1440.

Samsungen har 1920 x 1080, men har 120hz (3D bryr jeg meg ikke om)

 

mvh J!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Nå skal ikke jeg gjøre det vanskeligere for deg men er ikke Samsung 27A850D ett mye bedre valg enn 950 når du skal bruke den så mye til redigering? Jeg ville uansett ikke gått for ett TN panel.

 

Er den bedre enn Dell og Fujitsu sin da?

Lenke til kommentar

Vel, Fujitsu sin kan jeg ikke si noe om. Men Samsungen har mye av de samme veldig bra kvalitetene som Dell når det kommer til bildekvalitet men med Samsung så slipper du AG filter som gjør at bilde kan fremstå kornete/møkkete. Dog er det en del problemer med baklys blødning og litt tvilsom byggekvalitet, men man kan vel sende den tilbake om det er for ille.

 

Safe valg er Dell skjermen om du kan leve med AG filteret.

Lenke til kommentar

Jeg sitter her å lurer på akkurat det samme som diskusjonsstarter. Dell U2711 virker som det åpenbare alternativet og jeg har også sett den i bruk. Den er svært god, og har en topp byggekvalitet. Men skjermen er 2 år gammel, og har ikke blitt nevneverdig billigere. Min bror kjøpte denne for 500 eller 1000kr mer enn den koster nå for omtrent 2 år siden (dog på tilbud), men jeg synes det virker trist å kjøpe eldre produkter uten å få betraktelig lavere pris. Samtidig så er ikke de nyere skjermene i samme prisklasse noe særlig bedre ifølge reviews. Flatpanels mener for eksempel at de fortsatt ville valgt Dell skjermen over Fujitsu og Samsung, selv om de er nyere. Jeg har iallefall noen få spørsmål å tilføre:

  1. Vil det komme noen nye skjermer i siste halvdel av 2012 i samme prisklasse som er 27" og har enten 2560x1440 eller 2560x1600? Sliter litt med å finne info om dette.
  2. Er det sannsynlig å få tak i en Dell U3011 for rundt 6000 i løpet av året?

Fikk litt info fra min bror: http://www.tftcentral.co.uk/news_archive/25.htm#new_lgdisplay_panels

Ser ut til at nye paneler fra LG er i produksjon nå, men vet ikke hvor lang tid det vil ta før de kommer på markedet i ulike modeller og hvilken prisklasse de vil ende opp på. Veldig usikker på om det er verdt å vente på, men jeg stikker innom min bror selv for å ta en nøyere titt på U2711.

Endret av Coneunofax
Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke nølt med å velge en Eizo 27" LCD FlexScan SX2762WF-BK som har bedre panelkvalitet og spesielt farger enn de overnevnte skjermene. Hvis du behandler kamerabilder fra råformat med 10-bits fargedybde per primærfarge bør du seriøst vurdere Eizoen og undersøke om din skjermkortskonfigurasjon støtter 10-bits visning. Eizo har også 5 års garanti.

 

Edit:

Forbaska forum som nekter å godta lenker lenger: www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=632178

Endret av efikkan
Lenke til kommentar

effikan

Jeg har desverre ikke råd til en skjerm over 5000. Bare de pengene i seg selv er kjipe å bruke, men jeg vet jeg kommer til å beholde skjermen min lenge. Skjermen jeg har på min stasjonære PC har jeg hatt nå i underkant av 8 år, problemfritt. Selv om den har forferdelig sortnivå og er ukalibrert som bare det, fungerer det fordi jeg har blitt vant med den, men nye arbeidsoppgaver gjør at jeg rett og slett behøver større skjermoppløsning, og jeg er ingen fan av dual screen. Jeg synes egentlig kalibrerte, gode skjermer er overvurdert hvis man ikke har et "foto studio" der hele prosessen er kalibrert.

 

San22_

Det er sant det, blir sannsynligvis det jeg gjør.

 

Dere har ikke noe peiling på hva nye paneler fra LG vil innebære? Altså, hvis de nye panelene fører til få forbedringer og dyrere priser kan jeg like så godt kjøpe de eldre modellene nå. Men tror jeg kan komme til å angre hvis de nye panelene har lavere priser ved release enn tidligere som følge av utvikling, samt er bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...