Gå til innhold

Den store Nikon D800 tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Meget godt valg! :thumbup:

Takk, og den er også helt lik i betjening, samme menyer, kan dele vertikalgrepet jeg har, og batterier, så det er bare tut og kjør! Er spent på om denne skal erstatte D300s'en, men de passer så utrolig godt sammen... Noen ganger er det kjekt med DX, til action og dyrebilder f.eks.

Men D700'en er rimelig kjapp, så den holder sikkert. Er den like værtett mon tro?

Kommer til å savne videomulighetene, men sjelden jeg bruker de, og nå har jeg en fersk Fuji X10 som er ganske brukbar der.

Tror jeg må prøve å kvitte meg med en del utstyr nå, men skal teste ut en del først.

Fikk med en Sigma 24-70 og 70-200 2.8, som jeg har veldig lyst å teste ut. Hadde egentlig tenkt å kjøre fastopptikk (nye Sigma 35 1.4 + Nikkor 85 1.8), men er zoomene bra nok så beholdes de. Utrolig fint å ha den fleksibiliteten.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er faktisk ikke så uvanlig i disse dager. Sensoren i min D800 var dekket av svarte prikker da jeg fikk den. Tok en rens, så var den hel fin. Tror likevel ikke lukkermekanismen i D800 driver å besudler sensoren med olje over tid som i D600.

 

Får håpe det tok en rens og det ser bra ut, men måtte bruke våtrens da .

Krysser fingrene og håper det er som du sier.

Fortsatt God Jul .

Lenke til kommentar

Vanskelig å bedømme ut fra det bildet. Prøv å ta et bilde mot en nøytral, hvit bakgrunn med liten blenderåpning.

 

Har som sagt renset, men på venstre side i bildet ser du en lys halvmånelignende sak (ca midt på bildet i venstre kant) i tilegg ser du at det er akkurat som bildet er litt skrukket over denne, det er olje, (bakgrunnen var helt slett) det fantes flere mindre slike , den store som synest sprede seg bare mere utover når jeg prøvde å blåse den vekk , så våtrens var det eneste som hjalp , det lyse jeg beskriver så nærmest ut so noen hadde vært borti med en finger og avsatt fettmerke, det må i såtilfelle være skjedd på fabrikken, da ingen andre enn jeg selv har hatt tilgsng til kameraet etter at jeg mottok det ..

Lenke til kommentar

Det nederste der er jeg rimelig sikker på er en flare. Det øverste kan godt være olje, men det ser rart ut. Skygger og lys. Oljen lager ikke forhøyninger som kaster skygger, bare flekker. Hvordan ser glasset ditt ut?

 

Glasset er helt perfekt og etter rens av sensor ser jeg ingenting av det du ser på bildet. Og tro meg det var olje for ved å prøve å blåse det vekk spredte det seg bare mere utover , men som sagt ser bra ut nå, får følge med om det kommer mere .

Lenke til kommentar

Det der var rimelig spesielt. Hvis du tar et bilde av taket, ser du de samme greiene da?

 

Nå har jeg jo renset brikken , men her er et bilde som forøvrig ble ute av fokus , men det er en blomst og her ser dere samme saken på blomsten som dere så tidligere på et annet bilde . Her ser dere den oppe på bildet , men det er fordi kameraet ble holdt i høydeformat på det forrige bildet .post-13148-0-58113700-1356557412_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...