Gå til innhold

Cat 5 eller Cat 6?


Anbefalte innlegg

SKal trekke en ny kabel fra ruter til maskin og vil jo ha Gbit. Leser jo at man visstnok må opp på CAT 6 kabel for å få Gbit. Bruker jo diverse CAT 5 kabler nå og får langt over 100 Mbit som skal være max på dem. Men får aldri 1 Gbit. Ligger på kanskje rundt 700 Mbit på det meste. Er det kabelen som begrenser eller er det maskinvaren som ikke klarer det som bare er en teoretisk høyeste hastighet så sant du ikke har en monstermaskin av en annen verden?

Har sjekket rundt på diverse plasser og det er vanskelig å finne annet en CAT 5 i løs vekt. Jeg må feste pluggen etter at jeg har dratt kabelen gjennom en vegg, så tenkte jeg like gjerne kunne kjøp noen meter i løsvekt.

 

Men klarer jeg meg egentlig med CAT 5?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingen spesiell forskjell på cat5 og cat6 bortsett fra at cat6 er litt bedre støyisolert, så under vanlige forhold der du ikke skla ha hundrevis av meter lengde på dem så er det lite forskjell for oss vanlige forbrukere. Du klarer deg nok like bra med cat5 med all sansynlighet. Det sagt så koster ikke cat6 voldsomt mye mer heller - men det er vel heller tvilsomt om det er noe poeng i å investere i det.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...