Gå til innhold

Skjermtype for hodeskade


Anbefalte innlegg

Jeg har en kollega som blir veldig fort sliten i hodet av å se på PC-skjerm. Dette er etter en sykkelulykke for noen år siden der han slo hodet. Er det noen som vet om det finnes skjermer som er spesiallaget for slike formål?

 

Man kan jo f.eks. tenke seg at lysintensitet, oppdateringsfrekvens og slike ting vil virke inn på hvordan hjernen oppfatter signalene (uten at jeg vet om dette stemmer).

 

Takker for alle hint og tips!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tips begge to. Det er ikke godt å si hva han reagerer på siden hodeskader er relativt komplekse saker. Det har ingenting å gjøre med dårlig syn, men heller at hjernen blir sliten av å se på skjermer, derav teori om frekvenser, flimring osv.

 

Skal sjekke ut de pc-brillene og filmer til å dekke monitoren, samt kontraster og lysstyrker. Får håpe det hjelper :)

Lenke til kommentar

Problemer med frekvenser og flimring var vel større før i tiden når man brukte CRT-skjermer. Med dagens LCD-skjermer er det vel ikke et så stort problem.

 

Det dere kanskje kan prøve på er å endre skriftstørrelsen på desktop og i programmer slik at bokstavene/menyene blir større og lettere å lese. Som Malvado nevner over kan sterke kontraster også være slitsomme. Prøv med "rolige og behagelige" farger på desktopen og i menyene. Ha ensfarget og nøytral farge på på desktopen uten for mange ikoner på.

 

Her finner du litt mer info om plassering av skjerm i forhold til arbeidsplassen: http://www.hanssonsy...rille/ergonomi/ (og de folkene der burde vite bedre enn å ha en så liten skriftstørrelse på siden sin... )

Endret av Dromle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...