Gå til innhold

Tips til kjøp av bærbar i7?


Anbefalte innlegg

Hepp!

 

Jeg drømmer om en konfigurasjon ala dette:

 

- 17" skjerm

- i7 prosessor

- SSD disk, evnt. en hybrid

- 8 gb ram

- Windows 7

 

Kan si med det samme at dette er overkill i forhold til hva den skal brukes til:

 

- Surfing, tekstbehandling, mail

- spille av videosnutter

- java-programering (eclipse osv)

 

Grunnen til at jeg vurderer overkill er at jeg hater trege maskiner, jeg hater treg oppstart.. og jeg vil generellt at ting skal skje når jeg trykker på noe. Samtidig vil jeg at maskinen ikke er totalt ubrukelig etter 2-3 år.

 

Hva anbefaler dere? Burde jeg bare bite i gresset å kjøpe en middels konfigurert i5? Jeg vil helst ikke bruke FOR mye penger og hva jeg finner med mine ønsker ligger brått rundt 15 000.. det er i grunn ca. det dobbelte av hva jeg egentlig ønsket å bruke i utgangspunktet.

 

Ønsker generelle tips, men gjerne også på konkrete maskiner

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du vil ikke oppleve at ting går noe fortere om du velger i7 foran i5. Ikke med den bruken du beskriver i hvertfall. Det som vil gjøre at du opplever en mye mer snappy og responsiv pc, er SSD. Hybriddisker kan ikke fullt ut erstatte "ekte" SSD'er i så måte. Hybriddiskene gjør at du kan få raskere oppstart av OS og de mest brukte programmene dine, mens SSD'er vil gjøre alt som innebærer lesing/skriving til/fra disk kjappere.

 

Nå er det mange 17-tommers laptoper som har egenskapene du er ute etter, men veldig få av dem kommer med SSD ferdig installert. Så ikke heng deg alt for mye opp i det - kjøp SSD separat og monter selv. Det samme gjelder for RAM, egentlig - det pleier å være lett å kjøpe attåt og putte inn selv.

 

Jeg vil anbefale deg å se på Multicom Xishan W170

Med denne kan du selv konfigurere hardware etter lyst og behov. God skjerm, plenty med tilkoblingsmuligheter, kraftig skjermkort i øvre mellomsjikt om du skulle få lyst til å spille litt, kombinert med integrert grafikkchip i prosessoren når du ikke behøver den ytelsen. Og denne funksjonen har faktisk en egen knapp som overstyrer automatikken! Utropstegn her fordi dette ikke er noe som er vanlig å se, og som jeg vet mange vil anse som et stort, stort pluss.

Fornuftig konfigurert med Core i7 og 160 GB SSD kommer den på 10-11 tusen, men her er det penger å spare dersom du går ned litt på kravene til prosessor og harddiskplass.

Endret av thomit
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Jeg vil anbefale deg å se på Multicom Xishan W170

Med denne kan du selv konfigurere hardware etter lyst og behov. God skjerm, plenty med tilkoblingsmuligheter, kraftig skjermkort i øvre mellomsjikt om du skulle få lyst til å spille litt, kombinert med integrert grafikkchip i prosessoren når du ikke behøver den ytelsen.

 

Jeg bruker Xbox og PS3 til å spille :p bortsett fra når jeg spiller fotball manager. :p Er det MYE å tjene på å ha en ren SSD disk fremfor en hybrid? Vanlig disk med f.eks. 4gb SSD cache på?

 

[ser at du har rediget svaret ditt og at svar har kommet der]

Endret av DonRoar
Lenke til kommentar

Det er nettop det en hybriddisk er: En 4GB stor ekstra cache, som lagrer oppstart av OS og de mest brukte programmene, That's it. En SSD er kjappere på alt som har med skriving og lesing fra/til disk å gjøre. Har SSD selv, og kunne ikke tenke meg å nøye meg med hverken hybrid eller vanlig snurredisk lenger.

 

Edit: ja ja, her ble det litt mye smør på flesk :)

 

PS: Football Manager ... dagens FM har ikke "offisiell" støtte av flerkjerners prosessorer, men jeg kan selv gå god for at FM faktisk bruker alle fysiske og logiske kjerner den kan få fatt på, under visse hektiske prosesseringsoppgaver ;) Og det er logisk å tenke seg at neste FM (13) vil få "offisiell" støtte av quad- eller hexacore. Så med tanke på framtida, gå for Core i7.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Det er nettop det en hybriddisk er: En 4GB stor ekstra cache, som lagrer oppstart av OS og de mest brukte programmene, That's it. En SSD er kjappere på alt som har med skriving og lesing fra/til disk å gjøre. Har SSD selv, og kunne ikke tenke meg å nøye meg med hverken hybrid eller vanlig snurredisk lenger.

 

 

Om jeg skal kjøre en ren SSD bør vel 160 gb holde til både OS og programvare.. men spørs vel om jeg ikke ville da hatt to disker.. en 250-500 gb ved siden av om jeg trengte å lagre noen filer også.

 

Velger jeg en bærbar på multicom som støtter dette havner jeg fort tilbake på 15000 igjen :p Usj.. noen ganger kunne jeg ønske at jeg hadde vært fornøyd med en bærbar til 3-4 000 kr sånn som andre folk :p

 

Kunne evnt. ofret 17" skjerm og kjøpt denne: http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/SATL7501T9/toshiba-satellite-15-6-barbar-pc-l750-1t9 for deretter å sette inn en SSD ?

Lenke til kommentar

Jeg har 160 GB SSD, og har OS + alle programmer og spill på denne, og bruker mindre enn halvparten av plassen. Har en innvendig snurredisk på 250 GB i tilegg for å lagre ting på, samt en 1 TB ekstern snurredisk, også for lagring/backup/databaser. Man får 1 TB eksterne disker for mindre enn en tusenlapp nå for tiden, koblet med USB3. No problem. Man kan også få en docking for harddisk som tar plassen til DVD-brenneren. Og eksterne USB-koblede DVD-brennere .... mulighetene er mange.

 

Du kan selvfølgelig sette inn en SSD i en hvilken som helst bærbar - i hvertfall i teorien. I praksis så er det noen bærbare som har gjort det svært vanskelig å komme til for å få gjort dette selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...