Lakrisbåt Skrevet 12. mars 2012 Del Skrevet 12. mars 2012 Er ute etter en oppskrift for tunfisksalat eller dressing. Er usikker på hva det heter. Denja har nettopp kommet med en slik sak. Regner med det slikt består av rømme, egg og majones. Noen som kan tipse om en oppskrift? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 12. mars 2012 Del Skrevet 12. mars 2012 Tunfisk, salt, sitron og hjemmelaget majones. Tilsett andre ingredienser etter ønske, for eksempel tynne skiver rødløk, chili, kapers, sylteagurker.. Lenke til kommentar
Lakrisbåt Skrevet 12. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 12. mars 2012 Ok, takk for tips. Hjemmelaget majones ja. Det skal testes ut Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 12. mars 2012 Del Skrevet 12. mars 2012 Jeg må komme med en advarsel: Når du har prøvd hjemmelaget majones er det ingen vei tilbake til kjøpemajones, men det er definitivt verdt det. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 12. mars 2012 Del Skrevet 12. mars 2012 Du har ikke en god oppskrift på det også med det samme da? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 12. mars 2012 Del Skrevet 12. mars 2012 Ok. En eggeplomme, litt sitronsaft og en teskje sennep vispes godt sammen. La det gjerne stå litt på kjøkkenbenken slik at ikke eggeplommen er kjøleskapskald. Tilsett solsikke- eller rapsolje dråpevis mens du pisker kraftig. Gjenta til du ser at blandingen begynner å tykne, da kan du tilsette oljen i en tynn stråle istedenfor dråpevis. Fortsett og spe med olje til majonesen er passe tykk, ca 2 dl. Så smaker du til med om lag 1/2dl god olivenolje, salt, pepper og kanskje mer sitron. Lenke til kommentar
Lakrisbåt Skrevet 12. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 12. mars 2012 Gleder meg til å prøve ut i kveld. Må gå til innkjøp av hvitvinseddik og dijonsennep. Virker som om denne oppskriften ser grei ut. Har du noen tips til forhold mellom majones og tunfisk? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 12. mars 2012 Del Skrevet 12. mars 2012 (endret) Passe mye av begge deler Sorry for at jeg ikke kan være mer presis, men jeg blander det til det er den konsistensen jeg liker. Det trenger ikke å være samme blandingsforhold som det du liker, så prøv deg frem til du synes det er passe. Det er du som skal spise det. Den oppskriften fra ordentligmat er knallbra gitt at du har en god stavmikser og et mikseglass som passer. Endret 12. mars 2012 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Lakrisbåt Skrevet 12. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 12. mars 2012 Har en stavmikser så den skal jeg bruke. Litt mas fra min side men hvor lang holdbarhet har en slik blanding, gitt at du lager majonesen selv? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 12. mars 2012 Del Skrevet 12. mars 2012 Vet ikke, det har aldri vært et problem.. Hjemmelaget majones holder seg i en ukes tid, men jeg vet ikke hvordan det påvirkes av å blandes med tunfisk.. Lenke til kommentar
Lakrisbåt Skrevet 12. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 12. mars 2012 (endret) Tunfisksalat og majones gikk bra Kunne nok brukt enda mer av dijonsennepen. Burde jeg bruke sitronen når jeg lager majonesen eller når jeg blander inn tunfisken mon tro? Halvparten av porsjonen gikk til en boks tunfisk (ca 140g) Endret 12. mars 2012 av Lakrisbåt Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå