Actibus Skrevet 10. mars 2012 Del Skrevet 10. mars 2012 (endret) Hvorfor blir mine sitronfromasjer alltid slik som på bilde, de skiller seg på en måte. Bruker følgende oppskrift: http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/sitronfromasj/ Endret 10. mars 2012 av Actibus Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 10. mars 2012 Del Skrevet 10. mars 2012 Ser ut som om fettet skiller seg ut. Vet ikke helt hvorfor det skjer siden du ikke koker blandingen... Lenke til kommentar
Actibus Skrevet 11. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 11. mars 2012 Har fått høre at det kan være fordi vannblandingen med gelantinen må kjøles ned før den helles oppi, får prøve det neste gang Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 11. mars 2012 Del Skrevet 11. mars 2012 Lager du ting med varmt og kaldt om en annen, skjer det der lett. Gelatin trenger ikke å løses opp i kokende vann, det smelter ved vanlig kroppstemperatur (gelé smelter tross alt i munnen). Ha heller litt av sitronsaften i en liten gryte, ha gelatinen oppi og sett på varmen. Det tar ikke lange tiden før alt er løst opp. Ha i resten av sitronsaften, så får du ned temperaturen fortere, og det er lettere å blande. Vend gjerne et par klatter med pisket kremfløte i sitron/gelatinblandingen først, så vender du dette inn i krem/eggedosisblandingen. Høres kanskje mer tungvindt ut, men det er mye tryggere. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå