Gå til innhold

Pc'en min blir bare rarere og rarere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg hadde også en sirene en gang i maskina mi, samme situasjon som deg. Bestemte med for å sende tilbake hovedkortet (A7N-266VM) til komplett, men de fikk det til å fungere fint. Fikk det tilbake igjen og ja, det fungerte fint igjen i min PC.

 

Hovedkortet mitt har ingen CMOS jumper, for å resette må man ta, som det sier i manualen, "A piece og metal and shortcut" en krets. :o

 

Sett CMOS jumperen på rett plass og sjekk att minne sitter godt (tror jeg hadde mitt problem der, selv om det var helt korrekt satt i).

Lenke til kommentar

det var dette problemet ja, du må resette bios ved å kortslutte de to loddepunktene med en ledning om det var samme hk. Var en annen med samme problem og det løste saken. Men det rare er at det er to lodepunkter og ikke en jumper. For å få mer klarhet i hvordan du resetter søk litt på nettet.

Lenke til kommentar

Siden viftene dine bare går i noen sekunder så vil jeg tro det er en kortslutning eller feil på enten CPU, minne eller skjermkort, kanskje hovedkort

 

Ta ut delene og legg de på et bord, og prøv å start opp. funker det da er det en kortsluttining i kabinettet. Mest sannsynlig en avstands skure for mye eller noe slikt.

Lenke til kommentar

Går det an å svi av bios??? jeg bare lurer siden når jeg fikk mitt hovedkort var cmos switchen i feli plass og da bare begynte det å pipe. jeg har skrudd den tilbake, men jeg får ikke opp noe skjerm bilde. jeg har et nf7-s hk, med radeon 9800pro :woot: , xp2500+ og 1gb(2x512 i dual) crucial ram

Lenke til kommentar

ja jeg har prøvd flere 3dkort. og alt virker, jeg hører at harddisken jobber, og alle vifter kjører. cpu blir også varm, menjeg får ikke noe skjermbilde, jeg aner ikke hva som er galt. jeg har også prøvd med annen ram. det kommer ingen piping. men jeg har startet hket med cmos jumperen i clear. kan dette ha ødelagt hele bios? :shrug:

Lenke til kommentar

Gå inn i BIOS på PC Health Status og kontroller at alarmene for vifter og temp er riktige. Har hatt samme problemet selv og da var det alarmen for CPU vifta som ulte fordi jeg hadde satt kontakten for CPU vifta på kabinettvifte uttaket. Etter at jeg resatte Bios'en så ble alarmen enablet. Etter en satt tid vil PC'en også skru seg av. Lykke til!:wink:

Lenke til kommentar

Kanskje du kan prøve å kople fra alt unødig utstyr, CD-rom, hdisk,kabinett vifte etc. slik at du bare har h.kort, ram, cpu og skjermkort. Kontroller også at alle kontakter er skikkelig plugget inn. Hvis det fremdeles ikke er mulig å komme inn i bios ville jeg prøvd med et annet skjermkort, ram og en annen CPU. Hvis ikke det heller hjelper er det en feil på h.kortet eller kortslutning mellom h.kort og kabinett.

Lenke til kommentar

Jeg satte opp en pc for min kompis med det hket du har. Da kom den duuu-dii-duuu-dii lyden hver gang jeg satte på riktig hastig på cpu.

Default var 1100mhz og dette var en barton 2500+ cpu.

Kompisen min hadde glemt/visste ikke at man skulle bruke kjølepasta og dermed ble cpu for varm etter bare 1 sec. Fikk ikke se skjermbilde engang med riktig hastighet. Jeg trodde kjølepasta skulle bare hjelpe ca 10°, men det var ikke tilfellet her.

Mitt tips er at lyden du hører er cpu feil-lyd, men jeg vet ikke om det er samme lyd for skjermkort eller minne. Mitt hk snakker til meg :]

Lenke til kommentar
Resetter man ikke bios ved å nappe ut batteriet? jeg vil helst ikke begynne med apparater :-?

Nei, hvis en tar ut batteriet må det være ute leenge, fordi kondensatorene må tømmes og det tar tid. Man tar ut strømkabelen, kortslutter med jumper og resetter den til posisjon 1-2.

 

det er ingen kortslutning, og jeg har prøvd å ta vekk alt som er unødvendig. men mitt spørsmål er : kan man ødelegge hele bios ved å starte pcen med cmos jumperen i reset posisjon

Jeg drepte et gammelt kort på den måten engang - røyken steg til værs, og siden har jeg ikke testa... men dermed ikke sagt at dette har skjedd deg.

 

.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...