Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Sparkling av vegger


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg hadde glassfiberstrie med fiskebein mønster på en murvegg i stuen som jeg bestemte meg for å sparkle over for å få en slett overflate for å male. Fant fort ut at tapeten ikke satt så godt, så jeg rev den av og sparklet veggen. Da jeg var ferdig å sparkle så jeg at jeg hadde fått mangen buler i sparkelen etter tapetrester og

sparkelen hang løst mangen steder.

Noen som har forslag til hva jeg kan gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du ikke har noe særlig annet valg enn å fjerne det løse og (flekk)sparkle på nytt.

 

I etterpåklokskapens navn kan man si at du nok burde ha fjernet all tapeten (også papir-baksiden som gjerne sitter igjen), eller i det minste testet hvor godt den sitter med en våt klut.

Lenke til kommentar

Ja, skjer vekk alle buler og alt som er løst. Sparkle på nytt. Slip. Gjenta til du er fornøyd. Sparkling tar tid, og må gjøres minst tre ganger.

 

Eller, sett gipsplater utenpå veggen slik den er, så slipper du å sparkle annet enn skruehoder og skjøter. Litt vanskeligere å skru fast i murvegg enn i trestendere, å lime kan være et alternativ, spør om råd der du kjøper gipsplater.

Lenke til kommentar

Takk for svar. Tok rett å slett å skrapte alt vekk før det tørket helt og skrapte vekk løs tapet. Nå har jeg sparklet igjen og det så ut som det gikk greit :-) Har nettop sparklet en vegg til og har fått noen buler, men fikk høre at de forsvinner ofte når det tørker. Hvis ikke er det vel ikke verre enn å pusse og punktsparkle igjen.. Håper jeg da :-)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Når du river av den gamle glassfibertapeten, vil noe av limet sitte igjen på veggen. Det KAN være at dette limet løses opp av fukten i sparkelen, og at dette er årsaken til at sparkelet løsner fra veggen. En mulig løsning dersom dette er tilfelle er å male over veggen først, slik at malingen binder limet til en overflate som tåler fukten fra sparkelen.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Enkleste løsningen på det problemet er å ta en tapetkniv og skjære rundt de områdene du har fått bobler og få det bort. Deretter er det å sparkle på nytt de feltene. Sannsynlig er det brukt en lim av litt dårlig kvalitet under som løsniner når den blir fuktig. Sparkel inneholder mye vann.

 

Det som er et alternativ når du har fått gjort den operasjonen er å legge en armeringsduk over, den gir deg en penere overflate enn det kun sparkel gjør. Er det fortsatt mye ujevnheter etter du er ferdig med å sparkle, så kan du legge en veggfornyer, det er som en tykk tapet. Den er litt mer arbeid med og du ser skjøtene mer tydelig på den pga den er tykkere enn armeringsduk.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...