melet Skrevet 18. februar 2012 Del Skrevet 18. februar 2012 Hvor lang tid tar det før en åpnet vinkartong blir helseskadelig å drikke fra? Lenke til kommentar
masselayers Skrevet 18. februar 2012 Del Skrevet 18. februar 2012 (endret) Den som bare hadde visst, kunne ha dødd lykkelig. Dette lurer jeg selv fælt på. Har spurt masse rundt på diverse nettfora men ingen ser ut til å kunne gi et normalt og ikke minst klarerende svar. Jeg håper på dine og mine vegne at noen her kan kaste lys over dette å så ubesvarlige og ikke minst gøyale spørsmålet. Dette er spennende, og jeg vil sammen med deg vite mer, mer mer og atter mer, om dette fenomenet - hvor lang tid det tar før en vinkartong blir farlig å drikke. edit: ser at ditt spørsmål er hvor lang tid det tar før en vinkartong blir helseskadelig å drikke fra, mens jeg feilaktig antar at du mener farlig (og besvarer dette). Aner ikke hvor lang tid det tar før en vinkartong blir helseskadelig å drikke av! Håper inderlig noen vet dette! Har skikkelig mange gamle vinkartonger liggende rundt det hadde vært greit å få klarert om var helseskadelig å drikke fra eller ikke. Endret 18. februar 2012 av masselayers Lenke til kommentar
del_diablo Skrevet 18. februar 2012 Del Skrevet 18. februar 2012 Ok, men det er jo vin. Vin inneholder alkohol, og alkohol er et giftstoff. Konsekvensen blir vel at ingen bakteriekolonier vil ødelegge den. Så den eneste faren er at vis den utsettes for varme over lang tid kan det være fare for at noen giftigere stoffer har blandet seg sammen, og med tanke på at vin allerede lagres i flere år i flasker så.... antar holdbarheten er på flere år, siden kartonger med folie på innsiden er mye bedre lagring enn flasker. Lenke til kommentar
Hyd Skrevet 18. februar 2012 Del Skrevet 18. februar 2012 Når har du har tømt en kartong på 3 timer og begynner på den neste. 3 Lenke til kommentar
Euklid Skrevet 18. februar 2012 Del Skrevet 18. februar 2012 Utover Hyds fasit tror jeg ikke man skal bekymre seg alt for mye; vinen smaker nok sært lenge før den tar livet av deg – men pappvin varer noen uker. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Ett par uker? Lagres ikke vin i vinkjellere og lignende i flere år? Lenke til kommentar
Euklid Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Joa, men det er forskjell på en flaske Lafite '34 i en egnet kjeller og en åpnet pappvin på kjøkkenbenken ... Lenke til kommentar
Doffeo Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Ett par uker? Lagres ikke vin i vinkjellere og lignende i flere år? Da i uåpnet form. Lenke til kommentar
Delvis Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Prøvd å spørre på polet? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå