Pandaanders Skrevet 15. februar 2012 Del Skrevet 15. februar 2012 Hei! Jeg kjøpte en pakke rødbeter, for jeg aldri smakt "ferske" rødbeter før. Har lyst til å eksperimentere litt. Når jeg ser på nettet etter oppskrifter med rødbeter i, står det hele tiden at de må kokes før bruk. Er dette viktig for noe annet enn konsistensen på grønnsaken? Er den farlig å spise ukokt? Takker for svar. Lenke til kommentar
fargoth Skrevet 15. februar 2012 Del Skrevet 15. februar 2012 (endret) Rødbete kan fint spises rå. Frukt.no mener f.eks. at rå raspet rødbete sammen med raspet gulrot er et godt serveringsforslag, se her. Det er bra at du sjekker ut slike ting på forhånd da mange grønnsaker bør varmebehandles av forskjellige grunner, enten det er for å bedre smaken, hente ut mest mulig næringsstoffer, uskadeliggjøre bakterier (visse typer importerte grønnsaker) eller for å uskadeliggjøre giftige sporstoffer i planten. Noen grønnsaker kan tilogmed være giftige om de ikke behandles riktig, eksempelvis kassava eller rå bambusskudd. Noen grønnsaker må også bløtlegges og/eller behandles på annet vis før varmebehandlingen, slik som f.eks. erter og bønner. Er du usikker bør du spørre i grønnsaksbutikken hvordan en grønnsak skal tilberedes, ofte kan du få mange gode tips der. Endret 15. februar 2012 av fargoth Lenke til kommentar
fargoth Skrevet 15. februar 2012 Del Skrevet 15. februar 2012 (endret) -dobbeltpost- Endret 15. februar 2012 av fargoth Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 15. februar 2012 Del Skrevet 15. februar 2012 Grunnen til at rødbeter bør varmebehandles er at de er for harde til å spise rå. Man kan selvfølgelig høvle dem tynt på mandolin og f.eks. ha i salat for å gi litt knas og tekstur. Rødbeter er knallgode hvis de saltbakes. Kjøp en pose grovt havsalt, dekk bunnen av et stekebrett og plasser betene med toppen ned i saltet. Bak i ovnen på 100-120 grader i 2-3 timer, litt avhengig av størrelsen. La dem kjøle seg ned ovnen, og skrell av skallet. Kutt i fine biter, ha på litt salt og spis sammen med noe annet digg. Svinenakke, entrecôte, denslags. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 16. februar 2012 Del Skrevet 16. februar 2012 Nei den er ikke farlig å spise ukokt. Lenke til kommentar
Pandaanders Skrevet 16. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 16. februar 2012 Takk for svar, alle sammen! Nå skal den både rå i salater og saltbakes. Gleder meg! Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 16. februar 2012 Del Skrevet 16. februar 2012 Rødbeter du kjøper på glass i butikken her er kokt/varmebehandlet for å bli så myke, hvertfall. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 18. februar 2012 Del Skrevet 18. februar 2012 .9 Det hadde vært fint om du kan markere tråden for løst. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå