Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Jeg har en kul under høyere brystvorte (mann)


BirgerCaC

Anbefalte innlegg

Hei :) Jeg har fått en form for en kul under høyere brystvorte...

Jeg oppdaget dette for 7-14 dager siden men jeg har ikke brydd meg om det. Nå i går så begynte jeg å tenke litt på det igjen og jeg lurer på hva det være for noe. Størrelsen på kulen er ikke godt å si, men den er ikke stor, kanskje litt mindre enn selve brystvorten. Når jeg tar på kulen hardt så er det litt øm og litt vond men ikke veldig vond eller øm. Jeg har vurdert å gå til lege men jeg syntes at det er unødvendig hvis det bare er en bagatell som mange har opplevd. Er det noen som vet hva det kan være eller opplevd det før?

 

Jeg takker stort for alle svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

<<<some text>>>

En svulst anntagligvis, høyst sannsynlig godartet men kan være verdt å få lege til å ta en titt på.

 

Mindre sannsynlig er fettklump, (men de er ikke ømme), og fremmedlegeme, (men for eksempel en softgun/luftgevær -kule pleier man å merke at bryter alle 3 hudlagene), kan være kreft, (meget usannsynlig).

 

ta det uansett til fastlegen og få den fjernet, er jo ikke somom det koster noe særlig.

 

-frank

Lenke til kommentar

Kan det være en form for kjertel? hmm.gif

Tar du steroider?? eller kvinnehormoner?? eller er kjæresten/samboeren/kona gravid??

 

For da kan det være en melkekjertel :p

 

fra spøk til alvor, det er mulig det er en melkekjertel som er hoven, da vi gutta har akkurat de samme brystene som kvinner bare uten like mye fett i dem så våre er ikke like estetisk tiltrekkende, men en kvinne som finner en klump på sitt bryst ville blitt sendt til mammografi som standard prosedyre for å sjekke om det er brystkreft, og brystkreft hos menn er uvanlig men langt ifra umulig.

 

-frank

 

EDIT:

 

Hvis "dama" er gravid kan du utvilke "sympatigraviditet", en veldig morsom psykologisk reaksjon hos menn som lever med eller bryr seg veldig mye om og omgås mye med en gravid kvinne :)

Endret av frankhaugen
Lenke til kommentar

Kan det være en bloduttredelse eller en annen form for kjertel?

tror ikke det er blodutredelse, for det er slik: http://nhi.no/forside/forstehjelp/blodninger/blaflekk-bloduttredelse-10945.html

 

Men jeg tror ikke det er noen andre kjertler i brystet, (Hvertfall på den siden av brystkassa). Jeg er ingen anatomiekspert, men såvidt jeg vet har du bare mikroskopiske svettekjertler, (inni porene), og melkekjertler i det området. Men man pleier å fjerne abnormale kuler fra kroppen som SOP, såvidt jeg har forstått fra det jeg leser.

 

Er det problematisk å dette innom fastlegen en dag? Min fastlege er både spc. all. med. og spc. kir. så min fikser slike ting på legekontoret sitt. Fikk fjernet en "skummel" føflekk under den vanlige timen min.

 

det som er at små ting kan gjøre hele forskjellen, litt risting i hånden kan være en indikasjon på parkinsons, og en liten kul på brystet kan være en indikasjon på at du uten øyeblikkelig operasjon og cellegift vil dø om 6 mnd av kreft.

 

best å få den fjernet for å være på den sikkre siden ;)

 

-frank

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...