Drogin Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 Tenkte å forsøke å lage falafel, dvs jeg må fritere...tenkte det er tryggest å bruke en frityrkoker med termostat. Noen som har noen erfaringer her? Hvor gjør dere av olja etterpå? Har hørt frityrolje ikke bør skylles ned i vasken... men hva med planteoljer som rapsolje/soya som ikke stivner? Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 Jeg friterer like gjerne i gryte, har oppi et steketermometer så jeg kan følge med på temperaturen. Jeg heller oljen tilbake på flasken den kom på og lagrer den til neste fritering. Frityrolje blir bedre og bedre når du bruker den, helt til den blir harsk/dårlig. Da kaster jeg hele flasken med innhold i søppelet. Olje skal ikke skylles ned i vasken, selv om den er flytende ved romtemp. K Lenke til kommentar
Drogin Skrevet 14. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 14. februar 2012 Det høres smart ut ja. Har du oppbevart tørkede sesamfrø og tørkede kikerter før? Holder de seg lenge i tørket form, selv om plastikposen er åpnet? Eller bør jeg fryse dem ned hvis jeg skal oppbevare dem over lengere tid? Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 Det går somregel greit å lagre slikt til holdbarhetsdato selv om du har åpnet pakken. Lukk godt igjen, lagre i tørt skap, bruk poseklyper, legg ved Silica Gel og pakk i vakuum. Pass på å gi deg passe langt ned i den rekken for å ikke overdrive:) Godt lukket pose i tørt skap er nok for sesamfrø og kikerter. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 18. februar 2012 Del Skrevet 18. februar 2012 Ikke overdriv med olje Lenke til kommentar
Drogin Skrevet 18. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 18. februar 2012 Hehe, takker for tips. Falaflene ble en suksess, som rett fra et israelsk gatekjøkken Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Det hadde vært lurt om du kunne markert tråden for løst... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå