Gå til innhold

Hvordan unngå tørr ørret?


Laffe

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stek den kortere? Baking i ovnen er ikke spesielt gunstig så sant man ikke har en stor fisk.

 

Du vil bli overrasket over hvor lite steking fisk faktisk trenger. Når man kan dytte flakene fra hverandre er fisken ferdig (selv om beina er rosa, det gjør ingenting).

Lenke til kommentar

Riktig som ahpadt sier, små fisk er dårlig egenet til baking, men om du skulle få en storing er det best og bake (min mening)

 

Det verste er folk som steker i stykker fisken, den blir både tørr og mister smaken. vær forsiktig det er ikke mye som skiller mellom tørr smakløs fisk, og perfekt saftig ørret.

 

Slenger med ett ekelt men godt tips:

 

stek fisken (ikke for mye) legg rømme og rødløk på flatbrødet. ikke vær gjerrig, skjær tynne fine skiver av fisken og legg på toppen. Enkelt men super godt!

Lenke til kommentar

Støtter forsiktighet ved fisketilberedning. Bruk gjerne steketermometer også, de fleste fiskeslag er ferdig på 50grader, alt etter smak. Laks/ørret enda tidligere.

 

For å minske sjansen for at albumen kommer ut av fisken (det hvite som legger seg utenpå) og øke saftigheten kan du legge fisken en halvtime i 10% saltlake i kjøleskapet før du steker fisken. Husk da å være forsiktig med salt (også saltet smør).

 

K

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...