Gå til innhold

Stille SMS hjelper politiet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva jeg tenker om at "politiet i teorien har mulighet til å overvåke alle dine bevegelser?"

 

Dere mener slik som politiet alltid har vært i stand til? Og "alle bevegelse" er også en ganske stor overdrivelse. Alle dine mobilakiviteter, kanskje, men ikke en gang det stemmer dersom du bruker mobilen til datatrafikk som har sn egen kryptering.

 

Dere fremstiller saken som om det er første gang i historien politiet har hatt mulighet til å avlytte elektronisk kommunikasjon. De har jo hatt mulighet til dette i tja... hvor lenge siden er det telefon ble vanlig i de fleste hjem? Så lenge, i alle fall.

 

Så vidt jeg vet er heller ikke en stille sms nødvendig for å finne posisjonen til en mobil. Mobilselskapet er allerede i stand til å gjøre dette ved hjelp av alle de andre signalene som sendes mellom en mobil og basestasjoner uten at brukeren (eller programmer) spesifikt bruker den.

 

Du ser jo ikke det store bildet. Det er ikke kun posisjon som kan hentes ut i det skjulte. Det kan også overføres bilder fra kameraet på mobilen din eller de kan bruke mikrofonen til å lytte til det som blir sagt der mobilen din er. Dette er noe ganske annet enn ordinær telefonavlyttning.

Lenke til kommentar

Er vel ikke så farlig om Politiet har denne muligheten, de bruker den jo bare hvis du har driti deg ut og er mistenkt i en sak.

 

 

Jaja du er rørende naiv. Mer er det ikke å si om den saken.

 

Dårlig svar, uten noen begrunnelse. Våkn opp fra paranoiditeten din.

 

Jeg må le av at man er mer engstelig for at politiet i Norge kan spore deg m.m. Enn at diverese selskaper i mer "lovløse" land (land uten forbrukerrettigheter m.m.) kan overvåke din bruk og bevegelse.

 

Jeg liker ikke at så mange firma har tilgang til min mobilbruk og bevegelse, men det er prisen man må betale i dag hvis man ønsker en smarttelefon. Vi blir ikke mindre overvåket av firmaer i fremtiden.

Endret av plankeby
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det kan være at personen ikke klarer å gjøre rede for seg selv, eksempelvis en full eller muligens død person. Men ja, jeg ser selvsagt problemet i at politiet har en teoretisk mulighet til å spore slik uten videre.

Hvorfor skulle man da benytte seg av en "stille sms" og ikke bare sende en vanlig sms eller anrop. ;)

Lenke til kommentar

Du ser jo ikke det store bildet. Det er ikke kun posisjon som kan hentes ut i det skjulte. Det kan også overføres bilder fra kameraet på mobilen din eller de kan bruke mikrofonen til å lytte til det som blir sagt der mobilen din er. Dette er noe ganske annet enn ordinær telefonavlyttning.

Hvordan?

 

Bortsett fra å hacke telefonen ved hjelp av svakheter i systemet, så klart. For å gjøre noe slik vilsannsynligvis politiet trenge en ransakelsesordre, siden de trenger seg inn i din eiendom uten din tillatelse.

Endret av Pseudopod
Lenke til kommentar

hvordan kan jeg som privatperson sende stille sms?

Jeg antar at slikt må sendes direkte fra teleoperatørens servere, eller gjennom et system koblet på teleoperatørens servere.

Til Windows Mobile får du programmet HushSMS som visstnok skal kunne sende slike meldinger. Så det virker som det er mulig, i hvert fall hos noen operatører.

 

Edit: Android-versjon under utvikling: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1490484

Endret av Loff1
Lenke til kommentar

Knifs...

Dette er det overvåkning har kommet til?

Lets hack our smartphones now!

 

Dessverre så har smarttelefoner blitt den kommersielle industriens våte drøm.

Aldri før har det vært mulighet til å overvåke personers nettvaner, ringevaner, bruksvaner og bevegelsesmønster som nå. Mange er nok ikke klar over dette ved kjøp av smarttelefon.

F.eks. posisjonering av hvor du er kan ikke skrus av på f.eks. android og Apple telefoner, uten at telefonen da blir tilnærmet ubrukelig. NB: Jeg snakker ikke om GPS, som er helt noe annet.

Markedet for slike telefoner har eksplodert de siste 2 år, vi ser bare starten av massiv innsamling om våre vaner og bevegelser til firmaer. Dvs. hva man bruker telefonen til og hvor man befinner seg ved bruk av ulike funksjoner.

F.eks. kan dette brukes til å systematisere i hvilke steder og situasjoner du bruker den og den funksjonen på din telefon. Totalt er dette verdifulle data som er verd en god sum til diverse byråer, som vil styre din hverdag med reklame og lokking til produktkjøp.

Firmaer arbeider aktivt med å styre din hverdag, fremtiden vil by på mange spennende funksjoner. Ulempen er at ditt privatliv om hvor du er når, hva du liker, kjøper og hvor du har gjort ditt og datt ikke lenger er kun ditt, men delt med mange aktører minutt for minutt.

 

Jeg sporer nok litt av i forhold til artikkelen dette er koblet til.

Jeg forstår bare ikke at noen reagerer på artikkelen, med en metode som har vært i bruk siden SMS kom på starten av 90-tallet. Det er jo bare en dråpe i havet.

 

Noen blir kanskje overrasker over at det stadig er 4-10 firmaer som også stadig følger med på dine nettvaner på vanlig PC. Det er kun kommersielle firmaer....

 

Da skal jeg holde meg unna flere innlegg og avsporinger her. Jeg fikk litt sjokk over at en del gjerne deler masse info til diverse firmaer uten bekymring for misbruk derfra, men roper høyt om overvåking når politiet benytter stile sms for å spore ved hvilken mast en mobil befinner seg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Personlig frihet, personvern og retten til å være anonym er uvurderlig, og den friheten vi allerede har, har kostet en del blod oppover årene.

 

Nå sammenligner jeg ikke det med stille melding, men at vi fikk hamret på plass en lov som sier at alle har rett til sitt liv og frihet er noe vi burde ta vare på, det er at disse prinsippene blir brutt som trigger meg, fordi utviklingen er veldig negativ, og man vet aldri hvor det ender i fremtiden - tror også at regjering alltid har denne tendensen, det vises iallefall rundt om i verden og historien - tviler for at vi er et unntak, ELLER at vår tidsalder er et unntak.

Lenke til kommentar

Kjipt om du skulle ligge med kona/datteren til lensmannen i huset hans da..

 

Hva så?

 

Om vi virkelig verdsetter vår personlige frihet, så burde vi være tolerant og respektere hvordan andre bruker sin fritid, så lenge de ikke skader andre (frihet og ansvar for seg selv går hånd i hånd).

 

Det gjelder også staten. Blir helt feil i mine øyne å ha tilgang til personlig informasjon før noe har skjedd.

 

Om det går for langt da, så stoler jeg på at Ola Nordmann vet hva han må gjøre :w00t:

Lenke til kommentar

Er vel ikke så farlig om Politiet har denne muligheten, de bruker den jo bare hvis du har driti deg ut og er mistenkt i en sak.

 

Så med andre ord er alle mistenkte skyldige. En som er mistenkt kan og skal derfor avlyttes eller spores.

Jommen sa jeg rettsikkerhet.

 

Når det er sagt. Jeg antar at reglene for slik sporing i norge er de samme som for innhenting av logger. De må være rimelig misstanke om alvorlig kriminalitet. Da har politiet uansett adgang til mer avansert overvåkning. Slik sett blir evt sporing fra politiets side bare en kuriositet. Evt missbruk fra private derimot er et reelt problem.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...