Gå til innhold

Fylla/by'n-antrekk!


Anbefalte innlegg

Hei! Imorgen er det lørdag, og når man lever det glade studentliv er jo det gjerne forbundet med fylleturer på by'n ;)

 

Jeg føler jeg har litt lite klær å velge mellom, det går som regel i en grå slim-jeans og sort skjorte liksom. Har nylig også kjøpt meg en rød skjorte, uten at jeg er sikker på om den er noen vinner. Blir uansett kanskje litt "tynt"?

 

Og hva med sko? Jeg bor i kalde Trondheim, så til hverdags går jeg i tøffe mountain-boots kombinert med chinos eller nevnte slim-jeans. Men det passer seg vel ikke på byen akkurat :p Har et par sorte, normale pensko, men det føler jeg nesten er litt vel "galla/julemiddag" liksom. Noen forslag her?

 

Håper på litt hjelp her, føler meg litt hjelpesløs :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva med type sko som dette? Disse er nokså dyre, men tipper man finner liknende til en mer overkommelig studentpris.

 

Du kan kjøpe noen blazere som går til både shirts og t-shirts. Et annet tips kan være å kjøpe armbånd/klokke slik at det ikke blir så "tynt".

 

Du kan designe dine egne skjorter på tailorstore til en overkommelig pris.

Endret av Student of Life
Lenke til kommentar

Du kan kjøpe noen blazere som går til både shirts og t-shirts.

Nei. Det går ikke an. Blazer og t-skjorte ser rævva ut.

Proof:

 

4144125505_0bbb197cb7.jpg

 

 

Av sko kan du jo gå for noe lignende disse:

http://retro.no/2011/10/se-vart-fantastiske-utvalg-av-sko/gregers-brogue-ull1/

Retro har dem i to farger. Fôret til 1800 kr og uten fôr til 1600.

De kan brukes både til hverdags og på byen. Det er de eneste skoene jeg vet du får tak i i Trondheim. Hvis du er åpen for å kjøpe på nettet (da har du dem ikke i morgen) bør du ta en titt på www.herringshoes.co.uk

 

 

Styr unna sorte skjorter. Gå heller for lyse farger. Lyseblått eller hvitt for eksempel.

 

Hva har du av gensere og jakker?

Endret av b0nn3
Lenke til kommentar

Klokke har jeg! :) (en ganske standard en, men den duger)

 

Litt tynt med gensere også; en oransje v-hals fra H&M og tre ulike typer cardigans (en tynn fra H&M,en tjukkere grå med hette og glidelås, altså ikke knapper, fra Carlings og en beige, litt mer "fin" genser fra Bertoni).

 

Jakker, tjaa. Hadde en stilig, sort klassisk frakk, men den ble ødelagt og har ikke orket å kjøpe ny. Så det går stort sett i en stor, tykk parkas-lignende sak fra Carlings. Har fått høre at den er "kul". Samme det, skal være inne stort sett uansett?

 

Ellers en del litt for store skjorter med dårlig fit. Jeg er høy og relativt spinkel (186cm, 75kg, litt muskler men ikke mye, men heller ikke mye fett så det er da noe ;)).

 

Angående blazere så føler jeg av en eller annen grunn at det blir litt "veslevoksent". Jeg fyller 21 i år, usikker på om jeg er klar for blazer... "Ække det derre sånn derre greie" for de litt mer oppimot 30-åra?

 

Takk for gode tips til sko folkens! Nå har hvertfall en tanke å gå etter :)

Lenke til kommentar

Oransje blir kanskje litt knæsj. Hvertfall hvis du spør hvordan du skal kle deg. Du bør være litt sikker før du går for oransje, imo.

 

Cardiganene dine funker nok, minus den med hette og glidelås sånn jeg ser det for meg.

 

Parkasen høres ut som et greit valg, selv om jeg ikke aner hvordan den ser ut. Hvis du vil ha ny er losjakke, duffelcoat eller lignende safe, klassisk og pent.

 

Jeg er 187 og 65 kilo. Ikke noe problem å finne skjorter med god fit. Du bør nok oppgradere skjorteutvalget ditt, gitt. Gå for lyse, klassiske farger og mønstre (vertikale striper, f. eks.).

 

Du er ikke for ung for blazer. Få deg en blazer!

Lenke til kommentar

Blazer og t-skjorte kan være jævla digg. Det bildet b0nn3 postet viser bare hvor dårlig det kan være.

1. Det så douche og teit ut på bildet du postet også.

 

Det er dog veldig viktig at du bruker v-nakke og slim-fit-blazer(eller i alle fall riktig strl), ellers ser det bare mongo ut

Interessant problemstilling. Ser det ikke mongo ut hvis du har skjorte og feil størrelse på blazeren?

Forresten ser t-skjorte under mongo ut, uansett hvilken strørrelse blazeren har.

Lenke til kommentar

Slapp av. Vanlige sko er vanlige sko for meg, eller for deg for den saks skyld. Jeg mente at jeg ikke "dresser up" skotøyet mitt når jeg går ut til vanlig, det er ikke noe poeng å gjøre noe mer ut av det. Poenget mitt var at antrekk er veldig avhengig av type sted man skal ut på og hvilken setting man går ut for. Kleskoden for noen øl på løkka er noe annerledes enn champagne og en til vasken på La Belle Sole på Solli plass. Du skjønner vel dette?

Lenke til kommentar

Ja, det skjønner jeg. Men derfor kan du ikke si vanlige sko heller.

Fordi hvis hverdagssko for deg er loafers, brogues el. funker det såklart på La Belle (eller, wild guess, aldri vært der. Har faktisk bare vært på Theatercafeen, i den grad det kan kalles å gå, ut i Oslo). Er hverdagssko derimot Converse, burde man kanskje style seg hakket mer opp på byen. Er du med på tankegangen? "Vanlige sko" blir for lite spesifikt. Det sier absolutt ingenting om formalitetsnivå eller utseende.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner hva du mener, poenget mitt var bare at jeg ikke "pynter" føttene mine når jeg går ut en lørdag, men jeg gjør det ved finere fester eller anledninger. Altså at det jeg ville anbefalt trådstarter avhenger av situasjonen. Jeg mente ikke å anbefale trådstarter "vanlige sko", derfor var jeg ikke mer spesifikk. Da var vi vel enige :w00t:

 

Og jo, jeg går til vanlig ut i slike, men til fester eller anledninger bruker jeg gjerne slike. De siste egner seg liksom dårlig til å danse på en klubb.

 

Men trådstarter, hvis du er av den hvertfall litt pyntede typen, noe jeg regner med, kjøp deg cardigans eller blazere, de fungerer fint som noe "mer" utenpå skjorta på byen, særlig i vintermånedene. Til og med en fin og enkel v-genser kan funke bra, men mange synes kanskje det blir litt for stivt/fjongt. Klokke funker som nevnt over bra til å sprite opp antrekket. FIne sko også, hva med noen nevnt i første svar? Det finnes også mange pensko som ikke er så "galla". Grå jeans og sort skjorte høres fint ut for min del, men du bør kanskje utvide, som du sier. Da ville jeg kjøpt noen litt lysere skjorter, som nevnt over, kanskje med mønster og farge. Jeg er forsiktig med å gå i for skrikende ting, men det må du jo finne ut av selv. Blå jeans er jo en slager, slim fit passer vel best til byen. Synes også du bør ha sorte jeans. :)

Endret av Broseph
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...