Gå til innhold

Ny Jakke til byn, hjelp!


G27

Anbefalte innlegg

Tenkte å kjøpe meg en ny jakke jeg kan gå med på byn, men vet ikke hva jeg skal se etter. Tenker på en jakke man kan ha utenpå skjorter. Folk går med så mye forskjellig, og selv har jeg gått med dressjakke for det meste, så nå er det virkelig på tide med noe nytt. Noen ideer?

 

I tankene har jeg som sagt en som jeg kan ha rett utenpå en skjorte og kanskje en vest, helst svart da det egentlig passer til de fleste farger. Vet mange går med frakk. Dere kan jo gjerne poste/linke et bilde eller fortelle hva dere går med selv.

 

Mann, 20.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sier du bruker dressjakke på byn, så sier du at mange bruker frakk. Så da lurer jeg på det samme som kynne, ytterjakke eller blazer?

 

Aldri gå i vest på byen hvis du ikke har på deg dress. Ikke gå med sort dressjakke, ei heller sort blazer. Snakker vi om ytterklær, er både losjakke (peacoat) og frakk fint. Trenchcoat er litt mer situasjonelt.

Lenke til kommentar

Blir vel helst ytterjakke. Dressjakke har jeg brukt fordi boblejakke ikke er særlig flott, men det har vært heller kjølig i vinter, for å si det mildt. Var å så litt i butikker tidligere i kveld, men fant egentlig ikke noe som falt skikkelig i smak.

 

Tror jeg skal vente i to-tre uker når butikkene er fylt litt mer med vårjakker. Blazere er fint ja, men var hovedsakelig ute etter noe litt mer ytterjakke opplegg. Blazer er jo mest for å bruke innendørs eller når det begynner å bli varmere. Slimfit coat er vel et alternativ.

Lenke til kommentar

For å være ærlig så ser jeg ikke helt hvorfor man absolutt ikke skal bruke dressjakke til noe annet enn dress. Hvis du har en navy dress, men en simpel, enkel navy dressjakke, ser jeg ikke hvorfor det skulle være så mye mindre pent ennå bruke en navy blazer.

 

tumblr_lswliqy5E61qj551io1_500.png

Om dette er en blazer eller en dressjakke ser jeg ikke, men det blåser jeg i, fordi det ser bra ut uansett..

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Min erfaring er stort sett at dressjakker har et snitt som gjør seg best med tilhørende bukse. Odd jackets kan se bra ut, men den jevne oppfatningen min hos folk som lurer på om de kan gå med en dressjakke er at den ikke vil passe særlig godt.

 

Jeg er forresten enig i at typen på bildet ser bra ut, åkkesom.

Lenke til kommentar

Fordi? Flott hvis du vet at det er en blazer, men da hadde det vært kjekt hvis du kunne forklare hvordan du ser det. Jeg kan ikke se det (mest sannsynlig fordi jeg ikke vet hva jeg skal se etter, men altså... : p)

 

En av grunnene til at man ikke anbefaler å bruke dressjakker til no annet enn dress er fordi en dressjakke ofte er lengre enn en blazer. Jakken på bildet er en blazer fordi den er for kort til å være en dressjakke, men det finnes som regel untakk da noen dressjakker også er korte. En dressjakke er designet for å brukes med matchende bukser.

Lenke til kommentar

Tøys. Jakken på bildet kan like godt være en dressjakke. Imo er en av de meget få gangene dressjakke kan funke på egenhånd når det er snakk om en enkel, navy jakke, og særlig hvis knappene er av horn, eller har en annen litt uformell vri. Problemet med å bruke dressjakker som blazere er som regel stofftype og mønster, ikke snitt. Navy er en av få farger som har nok dybde i seg til at det ser interessant ut selv om stoffet er helt glatt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg vil gå så langt som å si at så og si alle glatte ullstoffer egner seg dårlig for blazere, og særlig hvis det er snakk om et ensfarget stoff. Et stoff i navy er det eneste jeg som regel syns funker, og en sjelden gang grått.

 

 

Edit: Angående hornknapper er det nok ikke så mange som legger merke til det i den grad at de faktisk tenker over det, men poenget er at det bryter mot jakken, og dermed skaper en litt mindre monoton "look". Det samme kan oppnås med f.eks. patch pockets, som på samme måte bryter opp det ensformige. Det skal ganske lite til før en jakke passer mye bedre for seg selv enn en vanlig dressjakke.

Endret av fkm
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...