Gå til innhold

[Løst] Ny laptop til fatteren. 5k budsjett


Anbefalte innlegg

Min fars fujitsu simens laptop holder på å ta kvelden nå etter 7 år i drift, så han trenger en ny så fort som mulig. jeg personlig har hatt dårlig erfaring med alle mine laptops når det kommer til kvalitet, har hatt toshiba, acer og pacard bell. så jeg ikke aning på hva som er bra og ikke bra, tenkte derfor jeg kunne få litt hjelp her!

 

kravene er:

god kvalitet/føles solid

god batteritid

helst 15 tommer(ikke mindre)

behagelig å skrive på

helst matt skjerm, men ikke et must

 

den skal kun brukes til surfing, lese epost, spotify, litt youtube og enkle faktura programmer, så foretrekker kvalitet over ytelse. budsjettet er max 5000.- men gjerne mindre.

 

takk på forhånd

 

Stonebridge

Endret av Stonebridge
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

God kvalitet har en sammenheng med hvor mye du vil betale. Etter min mening er ikke max 5k et budsjett der man vanligvis kan håpe å finne god (les: bedre enn gjengs) kvalitet innenfor. En 15-tommers laptop til max 5k ... vel, da kan man egentlig bare håpe at man får en laptop med noe bedre byggekvalitet og holdbarhet enn det som er vanlig - men sannsynligvis ikke.

 

Når det er sagt, så kan du jo se på denne; HP ProBook 4530s

Den er beskjeden ytelsesmessig, men litt mer solid enn vanlig er i billigsegmentet. Klarer alle bruksområdene du har nevnt helt utmerket. Eller denne, med 2 GB mer RAM montert, ellers samme.

 

Hvordan batteritid og tastatur er på denne, vet jeg ikke.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Du finner mye bedre byggekvalitet hvis du bare går opp til ca.7k+, og ser på Lenovo ThinkPad T520, f.eks. Denne er en såkalt "proff"-maskin - solid bygd, tåler en støyt, matt skjerm og tastatur som har fått mye skryt. Det er noe Lenovo's ThinkPad T- og W-serie av laptoper er kjent for. Prisen er uvanlig lav til T520 å være. Det som trekker noe ned, er en litt lav oppløsning på skjermen . 1600x900 hadde vært bedre for en 15,6 tommer. Men hvis din far har litt dårligere syn, trenger ikke det å være noen ulempe, tvert i mot.

Edit: ja, og så har ikke T520 eget numpad ... så hvis man er vant til å jobbe med et sånt, så ...

 

Jeg vet ingenting om den Samsung'en, dessverre.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Nei, forsåvidt ... men med Intel prosessoren får du en innebygd kapabel grafikkbrikke i prosessoren med på kjøpet, mens med AMD prosessor får du et dedikert skjermkort, som slett ikke er noe bedre enn Intel's innebygde, og som bare ligger der og lager mer varme og strømforbruk. Det var nettop derfor jeg lenket til en ned Intel, og ikke AMD :)

Endret av thomit
Lenke til kommentar

jeg trodde det var integrert grafikk i alle amd sine A-brikker?

 

Ja, beklager, det var jeg som så feil - det er selvfølgelig AMD's integrerte HD 6480G det er snakk om. Så da kan vi snakke ...

Den er riktignok underlegen Intel's HD 3000 innebygde brikke, men den skulle vel kunne gjøre nytten til den bruken du beskriver.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...