Notelitten Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 (endret) Ikke alle som så første episoden av berzerk serien? - Viser jo klart en naken mann som fanger en fisk med hendene. edit: http://www.dagbladet.no/2012/01/19/kultur/berserk/tv_og_media/jarle_andhoy/naken/19850739/ Endret 28. januar 2012 av Notelitten 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Mennesker har ingen fysiske evner som tilsier at vi er kjøttetere ifra naturens side. Faktisk hadde vi ikke kunnet fordøye det om det ikke var for at forfedrene våre oppfant ild. De fire huggtennene mennesker har er noe vi har ifra fortiden som aper, hvor de ble brukt til skremsel, kamp, og til å bite i alskens harde ting. Med kjøtt menes vanligvis muskelvev. Dyrekjøtt, fiskekjøtt, og fuglekjøtt er alle muskelvev ifra levende vesner, og altså ikke planter, sopp, eller mikroorganismer. Menneske spiste rått kjøtt i millioner av år før ilden ble temmet og brukt til matlaging. Tarmen vår kan fordøye og trekke næring ut av all biologisk materie. Vi har faktisk en liten blindtarm i dag, som fanget opp skitt og rask som ikke ble fordøyd. Menneske har aldri vært noen ape. å Så fall må du bevise "the missing link" først mellom menneske og apene. Forskerne leter som gale etter det bindeleddet. 1 Lenke til kommentar
Patrick123 Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 The missing link: Som sagt tidligere, jeg tror mye av grunnen til at mange på Østlandet/innlandet ikke liker fisk er at de har vokst opp med Findus som eneste form for fiskemat. Fersk fisk uansett sort er til å sikle av! 1 Lenke til kommentar
Zepticon Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Enig, selv er jeg _die hard_ biffelsker, men det er ikke mye som slår blodfersk nykokt sei med brunet løk og poteter <3 Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 (endret) Mennesker har ingen fysiske evner som tilsier at vi er kjøttetere ifra naturens side. Faktisk hadde vi ikke kunnet fordøye det om det ikke var for at forfedrene våre oppfant ild. Hjernen vår er fysisk. Den lar oss skape ild, og verktøy til å fange vårt bytte. Det er like naturlig for et menneske å lage et spyd, som det er for en løve å ha klør. Og jo, fordøyelsessystemet vår klarer å fordøye rått kjøtt. Buskmenn i Afrika gjør dette relativt ofte, men man trenger ikke en gang å forlate vårt eget land for å finne eksempler på dette. Jeg spiste for eksempel rå fisk for bare noen uker siden. Endret 29. januar 2012 av Pseudopod 2 Lenke til kommentar
blured Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 (endret) Du nevner all slags mulig dyr: vis meg en video av en person som LØPER OPP og brekker nakken på en gaselle og en zebra! Hehe, det er nettopp det mennesket kan. Det er få dyr som holder ut like lenge som et menneske. Av den grunn jaktet afrikanere på blant annet gaseller og antiloper på de store savannene, ved å jogge etter dem helt til de la seg ned fordi de ikke orket mer. Endret 29. januar 2012 av blured 2 Lenke til kommentar
Runinho Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Men man må huske på mennesket nå har spist kjøtt i så lang tid at vår fordøyelse har endret seg. Mennesket er på ingen måte i stand til å handskes med bakterier og parasitter som kjøttetende arter er. Dersom hele menneskeheten spiste rått dyrekjøtt halve året, ville antagelig nesten hele arten vår dø ut, relativt fort. Menneske spiste rått kjøtt i millioner av år før ilden ble temmet og brukt til matlaging. Ikke mennesket, men hominider. Og disse hominidene bodde i fruktbare områder. Hovedbestanddelen av dietten til primater og hominider bestod aldri av kjøtt, før man lærte å beherske ild. Det er tross alt grunner til at mennesker ikke utviklet mer kompliserte samfunn før de lærte seg å dyrke jord med planter. Hjernen vår er fysisk. Den lar oss skape ild, og verktøy til å fange vårt bytte. Det er like naturlig for et menneske å lage et spyd, som det er for en løve å ha klør. Forsåvidt enig. Men det er forskjell på hva vi kan, hvor vi kom ifra, og hva kroppen er laget for å gjøre. Når man snakker om hva som er naturlig i denne forbindelsen så snakker vi altså om naturlighet i form av hva biologien kan klare på egen hånd. Både våpen og ild som verktøy er "unaturlige" i biologisk sammenheng. Menneskekroppen er ikke laget for å spise kjøtt. Og hadde det ikke vært for at vi hadde evnen til å fritere, grille, steke, koke, wokke osv. osv. så hadde vi ikke spist kjøtt fordi det hadde tatt livet av oss. 1 Lenke til kommentar
Patrick123 Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Menneske spiste rått kjøtt i millioner av år før ilden ble temmet og brukt til matlaging. Ikke mennesket, men hominider. Og disse hominidene bodde i fruktbare områder. Hovedbestanddelen av dietten til primater og hominider bestod aldri av kjøtt, før man lærte å beherske ild. Det er tross alt grunner til at mennesker ikke utviklet mer kompliserte samfunn før de lærte seg å dyrke jord med planter. Det at mennesket ikke dannet kompliserte samfunn i stor grad før de lærte å dyrke jorden hadde ingenting med HVA de dyrket å gjøre. Hadde de kunne dyrket en gnu hadde det samme skjedd. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Fisk er teoretisk kjøtt. Ferdig med det Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 (endret) Du nevner all slags mulig dyr: vis meg en video av en person som LØPER OPP og brekker nakken på en gaselle og en zebra! Hehe, det er nettopp det mennesket kan. Det er få dyr som holder ut like lenge som et menneske. Av den grunn jaktet afrikanere på blant annet gaseller og antiloper på de store savannene, ved å jogge etter dem helt til de la seg ned fordi de ikke orket mer. Bra at du tok opp dette. Dette er faktisk noe som noen stammer i afrika fremdeles gjør den dag i dag. Mennesker har veldig god utholdenhet (hovedsaklig fordi tobeint gange er mye mer energisparende enn firbeint), og vår pelsløse kropp lar oss kvitte oss med overflødig varme mye raskere enn byttet vårt i områder med høye temperaturer. Endret 29. januar 2012 av Pseudopod Lenke til kommentar
TukkiMukki Skrevet 1. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 1. februar 2012 Haha, gøy med diskusjon! Hadde en liten diskusjon med noen venniner,skjønner dere.. Percurianerene (hvordan staves egentlig det?) holdt hardt fast på at fisk ikke var kjøtt. Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Hva er en percurianer? Lenke til kommentar
Mr.M Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Er fisk kjøtt? Nei, kjøtt er noe vi forbinder med pattedyr. Derfor sier vi ikke torske-kjøtt eller hvitting-kjøtt, men kan godt si hval-biff eller hval-kjøtt min teori.. Lenke til kommentar
Heradon Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Jeg spiser ikke fisk, av 2 grunner 1, og viktigst det smaker dritt 2, Vi har langt fra total kontroll på bestandene og mange mange arter er nå i farge med å nesten forsvinne helt pga. overfikse. Fisk er mat for andre fisker, seler og hvaler, ikke for mennesker. Om fisken smaker dritt, så må du ikke bruke ræva å koke den i. Siden år 2000 ble det bestemt at lodde bestanden skulle være det som låg til grunn for torskekvotene. Før så var det hvor mye sild i havet som bestemte kvotene. De siste par åra har fiskerne brukt bare noen uker på å fylle opp kvota si og der er masse fisk igjen i havet. I motsetning til før år 2000 så kunne fiskerne bruke måneder på kvota. Fersk fisk en noe deiligste man kan få servert. Vel bokna og klippfisk er også fantastisk. Grillet tørrfisk fra Arctandria i Tromsø er bedre enn sex. PS. en ting dere ikke får sørpå er torskemedaljoner. Verdens beste mat. Hadde det vært meninga at jeg skulle spise fisk hadde jeg vært født en sel. Like genialt som å si at om du skulle spise fisk, så hadde du vert født ved kysten.. he he Nei, fordi du kan ikke bare hoppe i vannet og fange en torsk med munnen din, der kan en sel, jeg spiser bare det våre afrikanske forfedre spiste og kunne drepe med hendene, så jeg sier røtter og frukt, samt små kryp som rotter og mus jeg kan tråkke på og drepe lett, noen ganger slåss jeg med håndene go brekker nakken på noen gasseler eller zebraer bare så jeg fått litt rødt kjøtt i dietten. Da har du ikke sett Bear Grills flaut... Lenke til kommentar
Lumpness Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Men man må huske på mennesket nå har spist kjøtt i så lang tid at vår fordøyelse har endret seg. Mennesket er på ingen måte i stand til å handskes med bakterier og parasitter som kjøttetende arter er. Dersom hele menneskeheten spiste rått dyrekjøtt halve året, ville antagelig nesten hele arten vår dø ut, relativt fort. Menneske spiste rått kjøtt i millioner av år før ilden ble temmet og brukt til matlaging. Ikke mennesket, men hominider. Og disse hominidene bodde i fruktbare områder. Hovedbestanddelen av dietten til primater og hominider bestod aldri av kjøtt, før man lærte å beherske ild. Det er tross alt grunner til at mennesker ikke utviklet mer kompliserte samfunn før de lærte seg å dyrke jord med planter. Hjernen vår er fysisk. Den lar oss skape ild, og verktøy til å fange vårt bytte. Det er like naturlig for et menneske å lage et spyd, som det er for en løve å ha klør. Forsåvidt enig. Men det er forskjell på hva vi kan, hvor vi kom ifra, og hva kroppen er laget for å gjøre. Når man snakker om hva som er naturlig i denne forbindelsen så snakker vi altså om naturlighet i form av hva biologien kan klare på egen hånd. Både våpen og ild som verktøy er "unaturlige" i biologisk sammenheng. Menneskekroppen er ikke laget for å spise kjøtt. Og hadde det ikke vært for at vi hadde evnen til å fritere, grille, steke, koke, wokke osv. osv. så hadde vi ikke spist kjøtt fordi det hadde tatt livet av oss. aww gawd , ikke denne diskusjonen igjen ... må jeg dra frem forskerrapporter og det som trengs for at dere skal forstå at uten kjøtt i kostholdet, så hadde ikke vi mennesker vært det vi er og der vi er i dag med tanke på evolusjon. Lenke til kommentar
Mr.M Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 vis meg en video av en person som LØPER OPP og brekker nakken på en gaselle og en zebra! Så på National Geographic innfødte i afrika som faktisk "løp ihjel" denslags dyr som jaktmetode. Ikke på hastighet selvfølgelig, men de forfulgte & småløp kontinuerlig over 2-3 dager etter byttet som tilslutt var helt utmattet og knapt gjorde motstand. Lenke til kommentar
Heradon Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 (endret) Men man må huske på mennesket nå har spist kjøtt i så lang tid at vår fordøyelse har endret seg. Mennesket er på ingen måte i stand til å handskes med bakterier og parasitter som kjøttetende arter er. Dersom hele menneskeheten spiste rått dyrekjøtt halve året, ville antagelig nesten hele arten vår dø ut, relativt fort. Menneske spiste rått kjøtt i millioner av år før ilden ble temmet og brukt til matlaging. Ikke mennesket, men hominider. Og disse hominidene bodde i fruktbare områder. Hovedbestanddelen av dietten til primater og hominider bestod aldri av kjøtt, før man lærte å beherske ild. Det er tross alt grunner til at mennesker ikke utviklet mer kompliserte samfunn før de lærte seg å dyrke jord med planter. Hjernen vår er fysisk. Den lar oss skape ild, og verktøy til å fange vårt bytte. Det er like naturlig for et menneske å lage et spyd, som det er for en løve å ha klør. Forsåvidt enig. Men det er forskjell på hva vi kan, hvor vi kom ifra, og hva kroppen er laget for å gjøre. Når man snakker om hva som er naturlig i denne forbindelsen så snakker vi altså om naturlighet i form av hva biologien kan klare på egen hånd. Både våpen og ild som verktøy er "unaturlige" i biologisk sammenheng. Menneskekroppen er ikke laget for å spise kjøtt. Og hadde det ikke vært for at vi hadde evnen til å fritere, grille, steke, koke, wokke osv. osv. så hadde vi ikke spist kjøtt fordi det hadde tatt livet av oss. Mennesket er tilpasset for kjøtt. Uten kjøtt ville ikke menneskehjernen ha vært hva den er i dag, da det trengs animalsk føde for å utvikle noe slikt. Uten kjøtt vil ikke våres tarmsystem gjennom evolusjon tilpasset seg til å fordøye kjøtt. Vi har et mindre tarmsystem en andre primater, og er derfor mer tilrettelagt til å spise kjøtt. Selve menneskekroppen er utviklet for jakt. Overkroppen er lett, vi svetter, vi kan løpe etter antiloper o.l. til de blir utmattede. Da vi er bygd slik at vi har god utholdenhet. Menneskekroppen er også designet slik at vi er 50% mer energieffektive under løping en et hjortedyr. Noe som gir oss en klar fordel under jakt. Selv sjimpanser spiser kjøtt. I Uganda er kolobusapene truet fordi sjimpanser systematisk jakter på dem og eter dem. Bavianer er kjent for å spise flamingoer. Her snakker vi om primater som ikke er like godt tilpasset som oss til å spise kjøtt og allikevel lever av det. Kom ikke her og si at mennesker ikke kan spise rått kjøtt, og ikke er tilpasset som jegere for det er vi. Endret 1. februar 2012 av Heradon Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 http://www.matogdrikke.no/content/view/1893/10007/ Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Mennesker har ingen fysiske evner som tilsier at vi er kjøttetere ifra naturens side. Faktisk hadde vi ikke kunnet fordøye det om det ikke var for at forfedrene våre oppfant ild. De fire huggtennene mennesker har er noe vi har ifra fortiden som aper, hvor de ble brukt til skremsel, kamp, og til å bite i alskens harde ting. Med kjøtt menes vanligvis muskelvev. Dyrekjøtt, fiskekjøtt, og fuglekjøtt er alle muskelvev ifra levende vesner, og altså ikke planter, sopp, eller mikroorganismer. Menneske spiste rått kjøtt i millioner av år før ilden ble temmet og brukt til matlaging. Tarmen vår kan fordøye og trekke næring ut av all biologisk materie. Vi har faktisk en liten blindtarm i dag, som fanget opp skitt og rask som ikke ble fordøyd. Menneske har aldri vært noen ape. å Så fall må du bevise "the missing link" først mellom menneske og apene. Forskerne leter som gale etter det bindeleddet. Tarmen vår kan ikke fordøye all biologisk material.e Cellulose kan f.eks ikke mennesker fordøye. Blindtarmen er ikke til for å fange opp ting som ikke blir fordøyd, det kommer ut sammen med resten av avføringene. Blindtarmen hos mange dyr har en bakterieflora som er med på å førdøye cellulose, men pga menneskets varierte kost er det ikke lengre nødvendig. Og hvorfor må han bevise "the missing link"? Om man følger vitenskapen og evolusjonsteorien sier det seg selv at mennesket, for kanskje noen millioner år siden, startet som en mutasjon hos en ikke så alt for fjern slektning. Lenke til kommentar
Flying Skrevet 2. februar 2012 Del Skrevet 2. februar 2012 (endret) Ja, det er kjøtt, men mange vegetarianere er hykleriske når de velger å ikke spise vanlig rødt kjøtt og fjærkre av ''humaniteriske grunner'', men fremdeles velger å spise fisk. Blør ikke fisken som alle andre dyr? Er det ikke en bevist skapning som får vondt når du skjærer i det? Blør det, er det kjøtt, mener nå jeg. Om de spiser fisk, men ikke andre typer kjøtt heter det pesketarianer (litt usikker på norsk stavemåte, eng.: pescetarian) De fire huggtennene mennesker har er noe vi har ifra fortiden som aper, hvor de ble brukt til skremsel, kamp, og til å bite i alskens harde ting. Tja... Nåtidens aper spiser kjøtt, så det er vel ikke helt utenkelig at vi også gjorde det på et tidligere stadie i vår evolusjon? For eksempel ville sjimpanser , de spiser også en del insekter og mindre krypdyr. Orangutanger er heller ikke sjenerte på å spise kjøtt om de får tak i en slange eller en fisk. Riktig nok spiser vi mennesker alt for mye kjøtt, men det blir alt for off topic i denne tråden Endret 4. februar 2012 av Flying 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå