Alpakasso Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 (endret) Kjøtt er kjøtt og fisk er fisk, sier jeg Det er sant at fisk er fisk, og at kjøtt er kjøtt, men det har strengt tatt ingen ting med saken å gjøre. Fisk er en gruppe dyrearter, der kjøtt er en betegnelse for muskler, fett og bindevev. Det blir like dumt som å si at "okse er okse og kjøtt er kjøtt". Fiskekjøtt er like mye kjøtt som kjøtt fra andre dyr. Endret 28. januar 2012 av Pingas Lenke til kommentar
Lexiboij Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Jeg syntes ikke at fisk smaker ekte kjøtt... Derfor. Kall det kjøtt om dere vil for det er jo egentlig kjøtt det er bare jeg som er litt rar Hva smaker kjøtt da? Om det var etter egne meninger du hadde kommentaren "fisk er ikke ekte kjøtt" så burde du lagt til at det var din personlige mening og ikke et faktum. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Det er ikke ett faktum? Det er jo det jeg har sagt hele tiden her! Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 (endret) Fisking er faktisk mer uetisk enn kjøttindustrien om man skal innom temaet om etikk. Akkurat den påstanden vil jeg gjerne høre argumentasjon for. (Spesielt hvis oppdrett faller utenfor definisjonen av fisking). Om du hadde slaktet kyr ved å hente dem inn med en krok og kvelt dem eller brukket nakken demmes, så tror jeg dyrebeskyttelsen hadde fyrt av en anmeldelse mot deg. Selvsagt er det ikke helt sammenlignbart, men kjøttindustrien har mye strengere regler om etikk og derav blir behandler mer etisk. Endret 28. januar 2012 av Gavekort Lenke til kommentar
Notelitten Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Om du hadde slaktet kyr ved å hente dem inn med en krok og kvelt dem eller brukket nakken demmes, så tror jeg dyrebeskyttelsen hadde fyrt av en anmeldelse mot deg. Er selv kjent med å bløgge fisken (kutte strupen), det kan vel sammenliknes med halal-slakting av kyr? Lenke til kommentar
Runar Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Hva er storfé da? Kjøtt? Lenke til kommentar
A E S T H E T I C Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 FISK ER KJØTT, CASE CLOSED. 1 Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Om du hadde slaktet kyr ved å hente dem inn med en krok og kvelt dem eller brukket nakken demmes, så tror jeg dyrebeskyttelsen hadde fyrt av en anmeldelse mot deg. Er selv kjent med å bløgge fisken (kutte strupen), det kan vel sammenliknes med halal-slakting av kyr? Når jeg fisker så bruker jeg litt av hvert med metoder, og hver en av dem ville satt meg i fengsel om jeg gjorde det med en ku. Vil dog bemerke at jeg ikke står fast på noen prinsipper her eller prøver å få frem et poeng. 1 Lenke til kommentar
Runinho Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Er fisk kjøtt? Alternativene er sopp og grønnsak. Hva tror du? 2 Lenke til kommentar
Marius5051 Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 (endret) Rettelse: På et industriellt nivå behandles fisken faktisk med større omtanke enn hva mange av dere ser ut til å tro. Jeg vet ikke hvor kjent dere her på forumet er med prosessering av fisk, men en normal måte å behandle fisken på er å gi den et lite støt som lammer den etterfulgt av et lynkjapt kutt som kutter, vel, det som finnes mellom hode og kropp. Jeg hadde en video på dette en gang, men jeg er usikker på om den er på nettet. Her er en annen sak som gjelder skånsom behandling av fisk: Lenke Fikk bare et lite tilfelle av.. Edit: Mye stoff på dette om man titter litt: Her og her Endret 28. januar 2012 av Marius5051 5 Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Rettelse: På et industriellt nivå behandles fisken faktisk med større omtanke enn hva mange av dere ser ut til å tro. Jeg vet ikke hvor kjent dere her på forumet er med prosessering av fisk, men en normal måte å behandle fisken på er å gi den et lite støt som lammer den etterfulgt av et lynkjapt kutt som kutter, vel, det som finnes mellom hode og kropp. Jeg hadde en video på dette en gang, men jeg er usikker på om den er på nettet. Her er en annen sak som gjelder skånsom behandling av fisk: Lenke Fikk bare et lite tilfelle av.. Edit: Mye stoff på dette om man titter litt: Her og her Jeg har ikke slikt utstyr når jeg er ute å fisker, men det betyr ikke at jeg har lov til å gå rambo med steiner når jeg jakter elg. 1 Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Kylling er ikke ekte kjøtt, det smaker ikke helt slik som ku gjør. 1 Lenke til kommentar
Runar Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Kylling er ikke ekte kjøtt, det smaker ikke helt slik som ku gjør. Hva definerer ekte kjøtt? Ifølge Wikipedia tar du feil: Kjøtt er ifølge Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund og Norsk Kjøtt skjelettmuskulatur og mellomgulv med tilhørende fett og bindevev. Kjøtt finnes i tusenvis av varierende typer og fasonger, men de mest vanlige kjøttsortene i Europa og Vesten er kjøtt fra storfe, svin og forskjellige typer fugler. 1 Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 (endret) Kylling er ikke ekte kjøtt, det smaker ikke helt slik som ku gjør. Hva definerer ekte kjøtt? Ifølge Wikipedia tar du feil: Kjøtt er ifølge Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund og Norsk Kjøtt skjelettmuskulatur og mellomgulv med tilhørende fett og bindevev. Kjøtt finnes i tusenvis av varierende typer og fasonger, men de mest vanlige kjøttsortene i Europa og Vesten er kjøtt fra storfe, svin og forskjellige typer fugler. Innlegget mitt var tenkt som svar til følgende post (og birgercacs argumenter generelt sett) Jeg syntes ikke at fisk smaker ekte kjøtt... Derfor. Kall det kjøtt om dere vil for det er jo egentlig kjøtt det er bare jeg som er litt rar Og var ikke ment å være en representasjon av min faktiske mening om hva som teller som kjøtt og ikke. Jeg trodde det var innlysende at jeg ikke mente det seriøst dersom man hadde fulgt med på resten av denne tråden Endret 28. januar 2012 av Pseudopod 3 Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Rettelse: På et industriellt nivå behandles fisken faktisk med større omtanke enn hva mange av dere ser ut til å tro. Jeg vet ikke hvor kjent dere her på forumet er med prosessering av fisk, men en normal måte å behandle fisken på er å gi den et lite støt som lammer den etterfulgt av et lynkjapt kutt som kutter, vel, det som finnes mellom hode og kropp. Jeg hadde en video på dette en gang, men jeg er usikker på om den er på nettet. Her er en annen sak som gjelder skånsom behandling av fisk: Lenke Fikk bare et lite tilfelle av.. Edit: Mye stoff på dette om man titter litt: Her og her Dette er kun på oppdrett. Ingen fiskebåter har noen etiske mekanismer for avliving av fisk. 1 Lenke til kommentar
blured Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Nå er fokuset her kun på hvordan dyret/fuglen/fisken blir slaktet/tatt livet av. Viktigere er det, ihvertfall slik jeg ser det, hvordan de har det når de faktisk er i live. Og jeg vil tro dette også er hovedårsaken til at endel vegetarianere er det av etiske grunner. Hva er å foretrekke? Et liv i frihet som avsluttes med en smertefull død? Eller et liv i fangenskap og elendighet, der du blir avlivet raskt og effektivt? (Noe svart/hvitt fremstilt - men dere tar poenget). 1 Lenke til kommentar
Analmeth Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Sauene til onkelen min har ganske mye frihet. Om sommeren og våren blir de sendt på beite langt opp på fjellet og bortover kysten, og når det blir kaldt blir de hentet tilbake og holdes i et varmt fjøs med masse mat og så grei hygiene en sau bryr seg om. Det er selvsagt ingenting i forhold til fisk, som har hele havet å leve i, men et adekvat fritt liv og en rask og smertefri død er ikke dumt når man er en sau i 2012. 3 Lenke til kommentar
Notelitten Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Tja, dette er jo snakk om oppdrettssau, oppdrettsfisk får jo ikke "hele havet", heller et lite ingjerdet område i havet. 2 Lenke til kommentar
Patrick123 Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 Husker et gammelt "søring-ordtak": Fisk er fisk, kjøtt er mat. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 28. januar 2012 Del Skrevet 28. januar 2012 (endret) Jeg spiser ikke fisk, av 2 grunner 1, og viktigst det smaker dritt 2, Vi har langt fra total kontroll på bestandene og mange mange arter er nå i farge med å nesten forsvinne helt pga. overfikse. Fisk er mat for andre fisker, seler og hvaler, ikke for mennesker. Endret 28. januar 2012 av Gunfreak Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå