Gå til innhold

Hjemmekino


Anbefalte innlegg

Ooooops, I did it again.

******, så mye tid nedlagt, og så er det feil...

 

Uansett, du kan jo kjøpe den 12-tommern fra Dali. Nesten like stor, men den kroster bare 4000 kroner.

 

Da er du nede i 33000spenn.

 

Du kan jo også kjøpe en vanlig integrert surrondforsterker i prisklassen 7-10000 kroner. Disse begynner å bli veldig gode. Merker du kan titte nærmere på er først og fremst NAD. T-752 og T-762 er veldig mye for penga

Men også Yamaha og Harman Kardon er verdt å nevnes.

 

Kjøper du NAD-forsterkeren til 7000 kroner, og Dali subwooferen til 4000 kroner er du nede i 28000 som er litt mer levlig.

 

 

Mvh.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skal ha surround recievere som spiller bra i stereo er Marantz et merke å anbefale...

 

SR7300 er vel den mest aktuelle i din prisklasse, som sagt kommer Marantz alltid bra ut i stereo i forhold til andre surround recievere i samme prisklasse. Den spiller seff også bra på surround.

 

Har selv en Marantz forsterker som jeg er veldig fornøyd med, det er Marantz SR5200.

 

Håper du finner deg et bra anlegg som passer til ditt bruk :)

Lenke til kommentar

Jeg har noen forslag til deg. Først vil jeg anbefale Toshiba DVD spillere, jeg har hatt 2 stykker til nå, og jeg har en film sammling på over 1000 filmer, og har kun hatt problem med 1 film (der det ikke har vært feil på plata).

 

Toshiba spillerne har ALLTID fått skryt for deres bilde gjengivelse i alle anmeldelser jeg har lest av Tosh spillere, og de er heller ikke for dyre, gå for en rundt 3-4000,-

 

Recievere: jeg har en sony, som var ganske dyr (VA555ES) oger er meget fornøyd. Min bror har en billig versjon, og funker også meget bra, den er en mer allround receiver. Jeg leser en del Hi-Fi blader, så jeg skal gi noen alternativer. Er det trøkk du er ute etter, noe som kanskje kan være aktuelt når man hører på metal (som jeg også gjør), så skal vist Harman/Kardon gi mye trøkk for penga. Ellers så er Denon som nevnt meget bra, men Yamaha har vunnet mange priser de siste årene, og deres receiver til rundt 7000,- skal være meget bra (skulle egentlig ha den, men fikk tilbud på Sonyen).

 

Høytalere: hvis trøkk er tingen, så kjøp Klipsch, skal vis gi noe alvorlig mye av det. Men selv har jeg litt forskjellig (foreløpig), frontene mine er Tannoy, selv om de var billige, så kunne de ha vært bedre. Men min senterhøytaller er meget bra, en PSB til nesten 3000,- Den spiller nøytralt og meget klart, noe som er å anbefale når det gjeller film. PSB er heller ikke så spesielt dyrt når man skal ha ett helt anlegg.

 

Noen tips før du kjøper, skaff deg ett 6.1 anlegg, med 3 høytallere forran og 3 bak, den ekstra bak gir utrolig mye mer innlevelse i filmer, spesielt i filmer som "Lord of the Rings" der det er mye i bak kanalene. Har du ett stort rom, noe 22-24 kvadrat kanskje ikke er, så trenger man ikke 7.1.

 

En ting til slutt husk å bruk tid på innstillinger, så blir resultatet mye bedre, og husk kjøp en god scart kabel til DVDen, og kjør på RGB signal, meget bra.

 

 

 

Lykke til.

Lenke til kommentar
og kjøpe billige denon dvd spiller er helt bortkastet, da disse er identiske med panasonics dvd-spillere, som er mye billigere hos de store kjedene.. Sier ikke at de er dårligere, men det er unektelig et bedre kjøp å kjøpe panasonic..

 

Hvordan kan du si det???

Det var sant for 4-5 år siden, ikke nå lenger. Denon utvikler og bygger sine spillere selv.

Men Jeg sier ikke at det ikke er bedre kjøp der ute.

 

Man kan fint høre på Metal med små høytalere og en god sub. Men om du vil ha mye trykk for pengene, se på Cerwin Vega.

 

Joda man kan fint høre metal med små høytalere, og får tilogmed muligens bedre lyd også, men veldig mange som foretrekker metal vil ha litt guffe i bassen, noe som også er en fordel for hjemmekino og en sub i 5000 kroners klassen vill slite med å holde følge med et par bra stativ høytalere når man hører musikk, derfor anbefaler jeg han å ikke kjøpe b&w.. Dessuten er ikke b&w det beste valget for en som hører metal og skal ha anlegg i 30000 kroners klassen uansett, da finns det bedre stativ høytalere, såfremst man hører metal vellogmerke.. Forresten hvem tror du eier denon? er ikke det matsushita? Mulig de har begynt å bygge egne denon spillere i de lavere prisklassene også, men tror man må mye høyere i pris for å få en denon som overgår konkurentene, om jeg ikke tar feil er det vel bare i det øverste prissegmentet at denon skorer bra på tester, om man nå vil høre på de såkalte ekspertene, som ikke alltid er like troverdige.. Årets tv lyd og bilde 2001, dadadadum finlux fin82x110, en tv jeg selv har, og som ikke engang er i nærheten av å være like bra som de 2 som ble "rounders up" (32pw9616, kv32fq75) om jeg ikke husker feil.. Eneste grunnen til jeg kjøpte den var at det var en liten karoseri skade på den, og jeg fikk den grisebillig..

Lenke til kommentar
Må bare si at jeg likte veldig godt oppsettett ditt C. Alshus.

Virker som et veldig bra oppsett. Jeg skrev 20-35ooo men det betyr ikke at jeg vil kjøpe et annlegg til 35ooo hvis det finnes bra systemer til en billigere penge.

 

Musikk er ikke så viktig, det er og skal brukes til å se Film

 

bare bytt ut dvd spilleren med en sony dvpns905, prisforskjellen er under 500l lappen, og du får da en bedre spiller.. Men for all del pioneer dv656 er en god spiller som du nok blir fornøyd med, men modellen er gammel og en ny er vell rett rundt hjørnet.. dvpns910 er helt ny, og fantastisk bra, hadde jeg hatt penger skulle jeg byttet ut min gamle panasonic i en sånn..

Lenke til kommentar

Hei du!

Så du spurte om Phonar høyttalere..

Jeg er den lykkelige eier av Phonar P40!

Spiller meget dyp bass og klar og god lyd! Spiller også veldig høyt!

Phonar høyttalerne får også meget god kritikk i bladet Lyd&bilde har jeg sett...

 

Så Phonar høyttalere er absolutt ikke no dårlig kjøp!

 

Jeg jobber i bransjen og fikk mine P40 for 7500,-/par :)

(Fullpris ca 15000,-/par)

Lenke til kommentar

OK, jeg har et nytt forslag til deg.

 

DVD-spiller: kjøp noe mellom 4-5000 kroner.

 

Forsterker: NAD T-752. 7000 kroner. Kraftig nok for det meste.

 

Centerhøyttaler: Klipsch SC-1. 3000 kroner.

 

Fronthøyttalere: Klipsch SF-1. 5500 kroner. Gulvstående.

 

Surroundhøyttalere: Klipsch SS-1. 3000 kroner. Henges på veggen.

 

Fordelen med å kjøpe dette høyttalersettet er at følsomheten er den samme på alle høyttalerne. Det vil si at hvis det for eks. er et fly som kommer inn i bildet fra høyre side bak, og fortsetter forbi deg og ut mot venstre front, så vil lyden ikke bli plutselig sterkere eller svakere.

 

En generell fordel med Klipsch er at følsomheten er veldig høy. Det betyr at du kan spille høyere med samme antall watt.

 

Pris totalt her er: 23500 kroner.

 

Sleng på en Klipsch KSW-12 subwoofer og du er oppe i 30000kroner.

Denne subben blir kalt Mr. Dynamite i USA, ikke uten grunn. Den er skikkelig rask, og trøkker veldig bra.

 

Et helt annet oppsett, men like bra. (Mer trøkk, og passer bedre til rock).

 

 

Forresten så er det http://www.audiocompaniet.no/ som importerer Klipsch til Norge. Vet iallefal at Rolfs på Jernbanetorget i Oslo har endel Klipsch-modeller inne til enhver tid.

 

 

Mvh.

Christian Alshus

Lenke til kommentar

Må bare takke for all responsen og gode forslag.

 

Ser det er mange forslag der ute, men det jeg må gjøre nå er nok å dra ned på narvesen eller lignende og kjøpe meg noen blader(Eye-Fi, Lyd og Bilde, Hi-Fi...) og prøve å sette meg litt mer inn i dette.

 

Flere forslag taes i mot med stor glede og en litt overdrevent entusiasme.

Lenke til kommentar

 

joda de ga mission m71 6/10 eller noe sånt, samme høytaler var årets budsett høytaler i whats hifi

 

 

Er ikke 6/10 helt gjenomsnittlig da?

Det er jo der de aller fleste produktene egentlig burde ligge.

 

joda burde være gjennomsnitlig, men har aldri sett en høytaler eller forsåvidt noen som helst andre produkter få en så "dårlig" score i lyd og bilde

Lenke til kommentar
Må bare takke for all responsen og gode forslag.

 

Ser det er mange forslag der ute, men det jeg må gjøre nå er nok å dra ned på narvesen eller lignende og kjøpe meg noen blader(Eye-Fi, Lyd og Bilde, Hi-Fi...) og prøve å sette meg litt mer inn i dette.

 

Flere forslag taes i mot med stor glede og en litt overdrevent entusiasme.

 

Da kjøper du nok produkter fra de produsentene som bruker mest penger på markedsføring i lyd og bilde, liker vertfall og tro det når jeg leser testene deres, som noen ganger er helt på villspor..

Lenke til kommentar

Å begynne å spørre om noe slikt som dette er veldig vanskelig... ettersom alle har forskjellige meninger.. men anlegget jeg i nærmeste tid skal kjøpe er:

 

Forsterker / Reciever = Marantz SR7300 - 9920,-

Fronthøytalere = Audio Pro Blue Diamond - 10974,-

Bakhøytalere = Audio Pro Black Diamond - 5998,-

Senterhøytaler = Audio Pro Black Vector - 2598,-

DVD spiller = Marantz DV-6200 - 5597,-

 

Totalt : 35087,-

 

Skulle du ønske sub i tillegg (noe som ikke trenges med 2 10" så koster denne :

Sub-woofer = Audio Pro Image B1.35 - 4598,-

 

Uansett hva du bestemmer deg for ville jeg sjekket opp alle produktene på www.audioreviews.com og lese hva andre mener om produktet:)

Lenke til kommentar
DVD spiller = Marantz DV-6200 - 5597,-

 

Jeg hadde aldri i livet kjøpt en så gammel dvd-spiller. Ihvertfall ikke til 5597 kr. Mange av de som har testet DV-4300 mot DV-6200 hevder at DV-4300 er bedre. 4300 har også Progressive scan. Den eneste grunnen til å kjøpe Dv-6200 er om du har mange HDCDer, eller synes at større bokser er bedre.

Lenke til kommentar

hei du..ta kontakt med meg..

har et anlegg som jeg selger som er i meget god stand som jeg skal selge pga flytting til en boligblokk...

 

du vil ikke angre..

det er jamo/sony/yamaha anlegg..

 

er veldig gode på både musikk og hjemmekino..

fikk bra i tester

mob 99617771

Lenke til kommentar

Enig med WeeR på høyttalere.

...

Fronthøytalere = Audio Pro Blue Diamond - 10974,-

Bakhøytalere = Audio Pro Black Diamond - 5998,-

Senterhøytaler = Audio Pro Black Vector - 2598,-

...

Skulle du ønske sub i tillegg (noe som ikke trenges med 2 10" ....

 

Blue Diamond har innebygget aktiv subwoofer -så jeg tror ikke en sub blir det største savnet. For å sitere Lyd&Bilde (de er ikke verdensmestere - men prøver i alle fall) -"Herre jeremia for et skyv. Bassen formelig skreller buksene av beinet.." Bortsett fra den fantastiske bassen låter de som Black Diamond, som også låter nydelig. Har hørt Black Diamond både hos Expert og Elkjøp - og du kan sikkert finne de flere steder.

 

Edit:

Hvis du har planer om å investere i en prosjektor, har Samsung sluppet en DVD -spiller med progressiv utgang, og DVI (!!) utgang med skalering opp til 1248/756 (eller noe rundt der), så da kan du kjøre digitalt hele veien. Gir faktisk ganske stor forskjell! - Og den koster bare 3000 (!) - Sjekk nyeste L&B.

Lenke til kommentar

 

Forsterker / Reciever = Marantz SR7300 - 9920,-

Fronthøytalere = Audio Pro Blue Diamond - 10974,-

Bakhøytalere = Audio Pro Black Diamond - 5998,-

Senterhøytaler = Audio Pro Black Vector - 2598,-

DVD spiller = Marantz DV-6200 - 5597,-

 

Totalt : 35087,-

 

 

Hepp,

 

jeg har akkurat kjøpt meg de 5 høyttalerene som du nevner her. Vil anbefalle å hente inn et tilbud fra www.fyndborsen.se på det høyttaler oppsettet. Jeg kjøpte det av dem for 14 000 sek som ble cirkus 13 500 nok m/frakt og sånn. Det er 4 000 å spare! Utrolig mye for penga må jeg si.

 

Jeg bruker for øyeblikket en eldre Denon forsterker og har planer om å bytte den ut i løpet av høsten. Har litt lyst på Harman Kardon AVR 7500 :-) Men uansett Audiopro anbefalles på det varmeste. Mye bra lyd for penga! Du trenger ikke noen sub i tillegg til de 5 høyttalerene da du allerede har 2 aktive innebygd i Blue Diamond som kan kobles direkte på sub-kanalen til forsterkeren.

 

- J

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...