Gå til innhold

Direkte sammenlignbare bilder


Anbefalte innlegg

:p Har endelig funnet en super link der det går an å samenligne bilder tatt med forskjellige kameraer. Man kan velge vilke kameraer man vil sammenligne og man får opp like bilder side om side.Sjekk linken

www.imaging-resource.com

Det gjør det lettere for meg å velge mellom G5 og G3 , man kan se på testtavle bildene at G5 har mer såkalt kromatisk feilbrytning i lilla men man kan også se på mursteinene i bildet av huset at G5 tegner mye skarpere en G3.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra du postet hele linken.

 

Men jeg er litt skeptisk til om dette er riktig måte å sammenligne på. Bildene ute forandrer sola og være seg hele tiden. Se på Canon G5 mye dårliger bilder med blitz og fargestikk enn S50.

Man får en følelse av hvor mye makro kamera gir. Men på Canon 10D Hvordan linse er det brukt her? Ser at Canon 1DS har dårlig makro og 1D hadde ikke så kraftig som 10D. Men det kommer vel an på linsa som er brukt?

Lenke til kommentar

Jeg synes sammenligningene er greie. Man kan jo ikke sammenligne fugl og fisk (les speilrefleks mot kompakt), men det gir en pekepinn og man får bruke fornuft og skjønn. Og ikke minst ikke se på ett bilde for hvert kamera, men flere.

 

Når det gjelder S50 og G5, så er det jo ikke så sikkert at G5 er bedre på alt? Kanskje S50 har bedre automatisk hvitbalanse innendørs enn G5? Men man må sammenligne flere bilder for å gjøre seg opp en mening. 100% like forhold kan man uansett ikke få ute, for som du sier det avhenger av objektiv og vær som forandrer seg.

Lenke til kommentar

Hei!

Sammenlikningsgalleriet til Akam gir også en god pekepinn på hvordan kameraet kommer ut billedmessig. www.dresource.com har kanskje langt flere bilder tatt i høylys, dessuten er vel været (lyset) mer stabilt på de breddegradene testene der utføres. Slike tester er selvfølgelig høyst ”uvitenskapelig” men gir et godt bilde – bokstavelig talt – av hva kameraet presterer, og det er jo det vi kan se med vårt blotte øye som tross alt er avgjørende.

Nå foreligger det en test av Fuji Fine Pix S 5000 på nevnte side, jeg har tidligere moret meg litt med å laste ned de samme bildene fra de forskjellige kameramodeller og så tatt en sammenligning, side ved side i Photoshop 7.0 Jeg forstørrer samme utsnitt til 100% og grovt sett gir det en god pekepinn. Fujis S 5000 kommer heller svært dårlig ut, også samelignet med Oly C-740 UZ som heller ikke er noen ”racer” Ja personlig syns jeg Panasonic DMC – FZ1 med 2mp gir langt bedre bilder. Så skjerp dere Fuji, et kamera med slike egenskaper har rett og slett ikke ”livets rett” i dag!

mvh

s-ki

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...