Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sokkelleilighet kontrakt, trenger veldig hjelp nå!


Andzel

Anbefalte innlegg

Jeg og min samboer har skrevet kontrakt at vi har tre mnd oppsigelse pluss at vi har to års leie tid.

 

Men når vi var på visning så spurte vi om lyd isoleringen og sa at det har han fikset selv og at det skulle være bra. Noe som ikke er bra i det hele tatt, vi kan høre de skrike, gå osv. Veldig irriterende. Begge partene som vi leies hos sa at lyd isoleringen var bra og at vi eventuelt hører når barnene løper over gulvet noen ganger.

 

Dette skjer hver dag, starter tidlig at ungene løper over gulvet og hører at alle går over gulvet. Vi har bod her i snart 2 mnd, vi har alt klaget på å få strøm regningen når vi flyttet inn men det skjedde ikke, ettersom vi bodde her i 10 dager før strømmen ble sendt inn. Det han gjør nå er å sette den strømregningen på denne som kommer nå så da betaler vi 30 dager + 10 dager som vi skulle ha betalt for lengst.

 

I dag var jeg lei at de skrek der oppe osv og sendte en sms om at de eventuelt kunne ta det litt med ro, fikk senere melding tilbake at jeg skulle komme opp å prate. Da fikk jeg kjeften full at de som eier huset og de gjør hva de vil og de aksepterte ikke klage ifra leierboerne. O.o. Hun sa vi skulle bare flytte ut da hvis det var noe problem. De sa også at vi hadde bråket osv, men de ville ikke si ifra ettersom de skulle gi hos mer sjanser.

 

Vi har mast på å få fikset ting som ikke har blitt fikset, fikse lister på gulvet så det eventuelt ikke kan få vannskader i gulvet ved kjøkkenet. Dette skulle dem gjøre før nytt år. Men enda ikke skjedd noe fikk bare kjeft istad at han kommer ned en dag å gjør det. Fyren sa ingenting til meg og bare sto der som en statue.

 

For det første vi vil ikke bo her mer så lurer på om det er noe muligheter å komme seg ut av dette nå? Vi gidder ikke å betale tre måned husleie at vi ikke skal bo her.

 

Vi har funnet ut at vi lever også ulovlig her ettersom leiligheten er ikke registret i kommunen og de stusset på at det bodde folk her. Så egentlig er det bare et hus her uten den leiligheten vi bor i. Som kommunen sa er det akutt og du ringer et nødnummer kommer de til å gå inn hoveddøra og ikke i leiligheten ettersom den ikke registret. Noe som kan bety liv og død eventuelt.

 

Noen som har noen paragrafer eller noe? Trenger virkelig hjelp!

 

Ettersom hun sa vi bare kunne flytte så kan vi vel det uten problemer da?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så lenge dere har oppsigelsestid og ingen som kan flytte inn etter dere(før oppsigelsestiden er over) så må dere betale leie. Huseier har lojalitetsplikt til å annonsere at leiligheten er ledig og forsøke å skaffe leietakere, men om ingen vil flytte inn så hjelper det lite.

 

Ellers må dere tenke litt over dette med støynivå. Så lenge dere bor under noen vil det alltid kunne komme støy ovenfra og ned når folk bruker gulvet. Noe de gjør ofte. Selv den mest støyisolerte leiligheten vil kunne ha støy ovenfra pga gulv/tak konstruksjon. Derfor må dere vurdere om støyen faktisk er bedre andre steder og om dere faktisk kanskje ikke er litt kresne. Helt støyfritt vil det nemlig aldri bli.

 

Så om dere skal finne nytt sted så ha dette i bakhodet. Om utleier har barn så må du regne med støy. De kan ikke holde pusten fordi de har leietakere, men de skal selvfølgelig vise hensyn.

 

Måten huseier reagerte på virker noe uproft, men nå vet eg heller ikke hvordan dere sa i fra. Noe som kan utgjøre forskjellen på ufordragelige leietakere og hensynsfulle leietakere.

Lenke til kommentar

Det jeg skrev i sms var: Hei. Mulig å ta det litt mer ro med skrikene og lydene? Ettersom hører det godt ned. Pluss kaninen er ikke trygg nå.

 

Det var det jeg skrev, kan ikke si at det er aggressivt, slemt eller noe.

 

Edit: Skal si ifra at vi vil flytte i morgen så fra og med i morgen når vi har sagt ifra må han eventuelt legge ut en annonse på finn? Kommer til å nevne at det er bare å avtale visninger visse dager så lenge de sier ifra. :)

 

angående støyen så har jeg bodd i blokk og er vant med at folk går på gulvet men når du hører det 3x bedre enn i en blokk eller noen andre leiligheter så kan man jo begynne å lure. Til og med når lampene i taket rister og føles ut som det detter ned.

Endret av Andzel
Lenke til kommentar

Her er det vel et spørsmål om det foreligger en vesentlig mangel ved leieforholdet som rettferdiggjør en heving av leieavtalen. At det foreligger en mangel er klart - det er gitt uriktige opplysninger om husrommet (det ble stilt spørsmål om lydisolering, og det ble feilaktig svart at isoleringen var 'bra'). Dette er en mangel etter husleieloven § 2-3. Lydisolering er et såpass grunnleggende forhold ved boforhold der man bor tett på andre mennesker (særlig med barn) at de feilaktige opplysningene må antas å ha fått betydning for om dere gikk med på leieavtalen eller ikke.

 

I tillegg er dette en mangel i seg selv etter § 2-2 annet ledd bokstav a, fordi den dårlige lydisoleringen fører til at husrommet ikke "passer til de formål tilsvarende husrom vanligvis blir brukt til". Ett av de sentrale formålene med et privat hjem er nettopp det å kunne ha et privatliv - ro og fred, uten unødige og konstante forstyrrelser.

 

Siden de feilaktige opplysningene ble gitt under din undersøkelse av leiligheten kan ikke en eventuell reklamasjon avskjæres med at du "burde oppdaget det", jfr. § 2-6.

 

At leiligheten ikke er "registrert i kommunen" er ikke nødvendigvis tilstrekkelig til å si at det er et offentligrettslige hindre for å bruke leiligheten. Det er ikke alle leiligheter som er "registreringspliktige".

 

For å heve leieavtalen (altså sette en strek over leieforholdet uten oppsigelsestid) kreves det at mangelen er et vesentlig brudd på leiekontrakten (husleieloven § 2-12). Vurderingstemaet er om avviket fra det utleier hadde gitt leier grunn til å forvente er så stort at man ikke med rimelighet kan forvente at leier skal fortsette avtalen. Jeg mener det kan være grunnlag for dette her. En mangel med så stor betydning for dagliglivet kan ikke sies å være uvesentlig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

tusen takk krikkert!

 

Skal jeg nevne disse punktene til han og eventuelt si at jeg vil heve kontrakten? Hvor langt tid tar det før man blir eventuelt må være ute av huset? Er det noe form for et brev på nette for å skrive et sånt brev eller?

 

Den som kjeftet på meg var fruen i huset men hun står ikke på kontrakten heller så egentlig er det mannen jeg har holdt på med kontrakt og skal snakke med ettersom er bare han sin navn på kontrakten.

 

Dette forumet er konge bra, dette ble jeg glad for! Tusen takk Krikkert at du tar deg tid til dette!

Endret av Andzel
Lenke til kommentar

Å heve kontrakten vil normalt si at du flytter på dagen, eller i alle fall så raskt som du kan komme deg ut. Selv om det ikke formelt sett er noe til hinder for å si "jeg hever kontrakten og flytter om en måned" vil det jo kunne tyde på at mangelen ikke var så vesentlig likevel.

 

Hevingserklæringen din bør være skriftlig og inneholde grunnen til at du hever leieavtalen. Du bør også inkludere i alle fall en henvisning til de bestemmelsene jeg nevnte i mitt innlegg over. Av praktiske grunner bør du informere om når du vil gjennomføre utflytting og når rommet vil bli stilt til utleiers disposisjon (nøkkeloverlevering).

 

Heving er ikke en grunn til å droppe vanlige prosedyrer ved oppsigelse - rommet skal være ryddig og rent når det leveres tilbake (jfr. husleieloven § 10-2 annet ledd), og i perioden fra hevingserklæringen er sendt til du flytter ut er du pliktig til å gi adgang til nye leiere for visning (jfr. husleieloven § 10-1).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De skal få lov til å få visninger her osv det skal ikke bli noe problem. Vi har sett på en leilighet nå men de fleste er ikke ledige før om en til to mnd i området. :s.

 

Det var jo ikke rent når vi flyttet inn igjen så vi måtte jo vaske hele leiligheten på nytt og fikk 500,- mindre husleie den første mnd da.

 

Men skal snakke med fyren senere og hadde jo vært greit å hatt et soverom der man eventuelt kan sove, være på do uten å høre prating osv. Stuen er dunk dunk hvis vi ikke har på lyd på tv'n osv :(

 

Men takker igjen!

 

 

Tror at denne skal være registret ettersom den er på 50 kvadrat, er en sokkelleilighet uten selve huset. Har egen do og inngang. Kommunen sa at det ikke var lov å bo der ettersom det ikke er registert noen sokkel, eller leilighet.

Endret av Andzel
Lenke til kommentar

Dette er hva jeg har skrevet:

 

Ser dette greit ut eller?

Heving av leiekontrakt

 

 

Det ble gitt uriktige opplysninger om husrommene (det ble stilt spørsmål om lydisolering, og det ble feilaktig svart at isoleringen var 'bra'). Dette er en mangel etter husleieloven § 2-3.

 

Dette ble også nevn at isoleringen var bra når vi skrev kontrakten med dere.

 

I tillegg er dette en mangel i seg selv etter § 2-2 annet ledd bokstav a, fordi den dårlige lydisoleringen fører til at husrommene ikke "passer til de formål tilsvarende husrom vanligvis blir brukt til". Ett av de sentrale formålene med et privat hjem er nettopp det å kunne ha et privatliv - ro og fred, uten unødige og konstante forstyrrelser.

 

For å heve leieavtalen kreves det at mangelen er et vesentlig brudd på leiekontrakten husleieloven § 2-12. Noe som er i denne saken her ettersom lydisoleringen er ikke som sagt og at husrommene ikke passer til de formål rommene er til.

 

Vi vil prøve å komme oss fortest mulig ut og betale strøm + leie i de dagene vi har leiligheten helt til vi har skaffet hos noe annet.

 

Ved avreise skal rommene være ryddig og rent når det leveres tilbake (jfr. husleieloven § 10-2 annet ledd), og i perioden fra hevingserklæringen er sendt til du flytter ut er du pliktig til å gi adgang til nye leiere for visning (jfr. husleieloven § 10-1).

 

Visning er greit så lenge vi leieboerne får vite når det blir visninger og lager avtaler på visninger dager og datoen.

 

Edit:

 

Han kom aldri ned, sa ikke at han ikke kom heller ned i dag for å fikse den listen som er mellom kjøkkenet og stuen som kan medføre vannskader i gulvene hvis det ikke blir fikset ettersom er hull ned i gulvet på en måte.

 

Begynner å bli lei han fyren her om skal fikse ting men kommer aldri.

 

Edit 2:

 

Er veldig gøy å sitte i stuen og vite at de vakser tøy kl 22.40 om kvelden ettersom hele maskinen lager støy i hele leiligheten O.o. Ekke rart at folk får vondt i hodet noen ganger.

Endret av Andzel
Lenke til kommentar

Husk å endre person, kasus, og så videre før du videresender noe som effektivt sett er klipp-og-lim av mitt tidligere innlegg.

 

Et spørsmål ,hvis et hus ikke er registrert som 2 bo enheter kan mann da leie ut leilighet?

Dette var mest ment til krikkert,men hvis det gjelder her så er det jo relevant.

 

Husleieloven har følgende å si om offentligrettslig problematikk:

 

§ 2-17. Offentligrettslige rådighetsinnskrenkinger

 

Bestemmelsene om mangler gjelder tilsvarende dersom den avtalte bruk hindres av bestemmelser i lovgivningen eller offentlig vedtak i medhold av lov.

 

Matrikkellova og -forskriften, som fastslår at kommunen skal sørge for at alle boliger har adresse, har ingen bestemmelser som skaper hindringer for utleie. Dersom kommunen mener at forholdet er ulovlig må det treffe vedtak om dette, eventuelt påpeke hvilke bestemmelser som er overtrådt.

Lenke til kommentar
Husk å endre person, kasus, og så videre før du videresender noe som effektivt sett er klipp-og-lim av mitt tidligere innlegg.

 

Hva mener du? Er første gang jeg noen gang har skrevet sånt her brev og er helt blankt :s

 

Men et spm til, ettersom det er vannskader i gulvet her. Det ble ikke sagt på visningen men dagen etter vi flyttet så nevnte vi det ettersom da så vi det bedre. Ettersom visningen var det mørkt ute pluss at var lite lys i leiligheten.

 

Men dette viste fyren men han nevnte ikke noe for hos, og vannskader i gulvet kan jo føre til sopp osv som kan være helsefarlig for folk med astma osv?

 

Jeg kan eventuelt ringe kommunen i morgen å høre hva de mener med denne leiligheten om den skal være registret eller ikke? Eller blir det for dumt å nevne til de vi leier hos igjen? Hvis kommunen nevner at det er ulovlig å bo her så er det jo på en måte ulovlighet å leie det ut også noe som kan medføre at vi blir hivd ut? Pluss kommunen fattet vel interesse når jeg ringte sist gang. Ettersom det er egen inngang, do og er en sokkel leilighet.

 

Setter pris på alt hjelpen jeg kan få her!

 

Er det snart mulig å trekke penger ifra leien hvis han ikker kommer med denne listen snart? Som sagt dette kan skade mye på gulvet, pluss vi vasker jo oppvask ved sprekken også. Det som kan bli ødelagt er jo varmekabler, gulvet på kjøkkenet og stuen.

Lenke til kommentar

Da kom han ned i dag og var jo som sagt hyggelig. Nevnte at vi ville flytte ettersom det som har skjedd osv, han nevnte også at kjæresten hadde vært litt for streng men syntes vi kunne sende en annen melding formulert annerledes Jeg lurer på hvordan da?

 

Sa at vi hadde noen paragrafer som gjør at vi kunne flytte ut før og tror han forsto hva vi mente med lydisoleringen. Han bare Oi, med den lampen osv. Han skulle sjekke litt, sa for å være hyggelig det er bare å vaske om kveldene men vi hører sentrifugeringen men det gjør ingenting så det er bare å vaske. Tror han syntes det var greit =). Han skulle sjekke den også, pluss at han sa det var greit at vi eventuelt flyttet ut før.

 

Jeg nevnte alt muntlig men han sa han måtte ha det skriftlig for at det skulle gjelde? Jeg skal levere brevet til han i morgen angående disse §ene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...