diskus123 Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 Hva er holdbarheten på gul løk/kepa løk (allium cepa) etter optimale lagringsforhold. Evt andre forhold? Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 Holdbarheten på løk kan variere meget mye men når løken begynner og gro eller bli grønn så regnes det som om løken ikke lengere kan spises. Lenke til kommentar
diskus123 Skrevet 10. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 10. januar 2012 (endret) Hadde håpet på å ikke trenge å teste ut dette selv. Fant ikke noe på nettet selv om det sikkert ligger der en plass. Kunne lagt 3 løker på 3 forskjellige klimaer i huset og sett de ulike stadiene løkene er i hver gang jeg sjekker dem og så for å se hvor lenge de er holdbare , men det gidder jeg ikke. Jeg ser jo selvfølgelig selv på løken at den er uspiselig når den er det. Hadde bare vært greit med helt konkret fakta. Endret 10. januar 2012 av diskus123 Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 Det står vel en dato på løken men den kan du bare glemme. Du må nok sjekke selv men det er lett og sjekke for får det står en slags grønn plante ut av løken så kan du ikke spise den. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Du kan jo spise den, ikke farlig. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Hvis du ikke lagrer en løk optimalt så kan det danne seg mugg og soppsporer på løken som kan utvikle giftstoffer på en løk. Dette vil med bære at du kan få magesyke og bli syk. Best før datoen på en løk er det beste å følge hvis man skal vite hvor lenge man kan lagre en løk men det er ikke alltid at denne datoen stemmer så dermed så kan man se når en løk er uspiselig eller ikke. Kort sagt så er det farlig for det kan danne seg giftstoffer som du kan få i deg. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 (endret) Ikke det jeg svarte på da, men dette: "Du må nok sjekke selv men det er lett og sjekke for får det står en slags grønn plante ut av løken så kan du ikke spise den." Her står vel det meste. Enda mer. Endret 14. januar 2012 av ^fmj Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Ja det er sånn man sjekker holdbarheten på løk. Når det vokser ut en grønn løkplante ut av løken så kan den ikke spises mer. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 (endret) Ja det er sånn man sjekker holdbarheten på løk. Når det vokser ut en grønn løkplante ut av løken så kan den ikke spises mer. Jo, det kan den. "Yes, Sprouting Onions are Safe! Firstly sprouting onions are fine to eat. Basically the green shoot is just the beginning of a scallion so you can eat the whole bulb and shoot. But, as the bulbs sprout new growth they lose their own mass and gradually get a bit loose and dry. Once your onion’s have sprouted to this degree they won’t be very tasty. So then the best option is to:" Endret 14. januar 2012 av ^fmj Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Man kan ikke spise en for grodd løk. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Spise skuddene, hvis løken ellers er grei er det jo bare å spise. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Hvis det er plantevekst på løken så vil det danne seg ett giftstoff i kjernen av løken som heter solanin. Dette er ett meget giftig giftstoff i og med at stoffet brukes i insektmidler i landbruket. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Kilde? Har aldri lest noe om det. Lenke til kommentar
untouch4ble Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Løk kan lagres i måneder hvis settingen er optimal, kaldt(ikke frost),tørt og ikke i plastpose. Den er vel en av de grønnsakene vi kan lagre lengst. 1 Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Ja løk kan egentlig lagres i nesten evigheter bare du oppbevarer de mørkt og kalt. Kulden gjør at det ikke begynner å gro på dem og mørket har en slags lignende effekt. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 (endret) Har gjort litt research. Solanin forekommer i arter som tilhører søtvierfamilien, kepaløk hører ikke til denne familien. Endret 16. januar 2012 av ^fmj Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 (endret) Det er jo denne typen løk trådstarter har nevnt i sin førstepost. Kepaløk. Endret 16. januar 2012 av ^fmj Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 17. januar 2012 Del Skrevet 17. januar 2012 Han nevnte gul løk også Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 17. januar 2012 Del Skrevet 17. januar 2012 Fakta Gul løk, kepaløk Norsk: Gul løk, kepaløk Latin: Allium kepa Engelsk: Onion Tysk: Zwibel Fransk: Oigon Spansk: Cebolla Italiensk: Cipolla 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå