Gå til innhold

Lage vindmølle fra bunn av


Perhelges

Anbefalte innlegg

Jeg går med planer om å lage vinmølle til hytta for å produsere strøm i tilegg til solcelleanlegget. Har sett en del nettsider hvor de har laget dette fra bunnen av ved å ta i bruk bildeler og ved å støpe inn viklinger og magneter i epoxy eller liknende for så å få til en alternator som produserer mye volt og watt ved lavt turtall. Jeg har tenkt meg å lage noe liknende med hadde håpet å lage en mer elegant løsning enn å bruke bildeler. Noen som har erfaring med dette og som kan anbefale deler som kan brukes. Den viktigste komponenten jeg er på jakt etter er en solid aksel som sviver på kulelager og som kan brukes som "stammen" i prosjektet.

 

PS: sveiser ikke selv.

 

Her finner dere en link til et prosjekt ved bruk av bildeler: http://www.otherpower.com/timsturbine.html

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du finner mye potensielt brukbart innenfor elektromotor til modellfly.

Du kan for eksempel lete litt hos elefun.no, for eksempel her: http://elefun.no/p/kat.aspx?k=315&&i=124

 

//Ole

Du får ikke akkurat så mye effekt ut av de der. Dessuten er de lagd for å gå på veldig høye turtall så da må man jo evt. ha en girkasse i tillegg.

 

Hel ærlig hvis å støpe en slik generator selv ikke er noe alternativ så tror jeg nok en bil dynamo slik som dette er det beste alternativet: http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Elektrisk-anlegg/Dynamo/Dynamo/Dynamo-12-V-100-A-63626/

Også bare sette den på et bilbatteri også evt. sette på en vekselretter for å få ut vekselspenning av det.

 

Ellers så kan man jo kannibalisme et aggregat slik som dette:

http://www.jula.no/aggregat-2000-w-740028

eller dette:

http://www.jula.no/aggregat-650-w-740036

Husk på at elektronikken må med så det er kun bensinmotoren som kan fjernes siden på det første aggregatet er det en synkrongenerator hvor da spenningen bestemmes av magnetiseringsstrømmen på spolen som styres med elektronikk (kansje det er integrert i enheten) og frekvensen bestemmes av hastigheten generatoren roteres. Men på den andre så er det antakelig en DC generator også en vekselretter etter der, så da må vekselretteren være med hvis de vil ha vekselspenning ut.

Lenke til kommentar

Du finner mye potensielt brukbart innenfor elektromotor til modellfly.

Du kan for eksempel lete litt hos elefun.no, for eksempel her: http://elefun.no/p/kat.aspx?k=315&&i=124

 

//Ole

Du får ikke akkurat så mye effekt ut av de der.

 

DENNE kan produsere rundt 3000 Watt. Man skulle kunne anta at en ladestrøm på 250A bør være relativt tilstrekkelig til å lade en batteribank?

 

Angående evt gir, så vil dette være avhengig av valgt motor og stigningstall på propell.

 

//Ole

Lenke til kommentar

Den vil nok bli veldig varm hvis du skal kjøre den så høy effekt over lengere tid. Også krever det over 9000 RPM. og det får du ikke ut av en vindmølle uten en god del oppgiring.

 

De andre generatorene som jeg foreslo er lagd for å gå å jobbe over lang tid uten at de blir overopphetet eller tar noen annen skade av det. Pluss at de kan produsere en grei effekt på en del lavere turtall. En slik RC motor derimot er lagd for å kunne gi noen høye effekter over kortere tidsrom når man trenger å dra på og ellers ligge en del lavere.

Endret av flesvik
Lenke til kommentar

Problemet med generatorer er at de trenger høyt turtall for å fungere derfor er jeg mer interresert i en tre faset alternator. Har kjøpt meg en bok om å lage vindmølle fra bunn av skrevet av hugh piggot. I boken er det en oppskrift på å lag alt fra bunn av, denne skal produsere strøm allerede fra 3 m/s. Blir spennende å se hva den vil duge til.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

tror ikke en bil dynamo blir noe suksess? de trenger vel ganske høyt turtall for å lade, i tilegg trenger de strøm for å lade, siden de bruker elektromagnet å ikke faste magneter? var noe sånt, husker bare at jeg skulle lage en vindmølle en gang, å da ble en bildynamo utelukket, så lenge man ikke monterer i magneter osv, er ikke så mye modifisering som skal til. er endel videoer om det på youtube å ; )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...