Gå til innhold

Tjenner en god peng på nettet - under 18 - ka gjør eg med skatt?


Knife

Anbefalte innlegg

Hei, eg er en 16 år gammel gutt, som for noen mange månder siden begynte å eksprimentere med måter å tjenne penger på internett. Dere kan lese om mitt første nett penge prosjekt her, det failet og eg solgte side og bok rettighetene, men eg lærte mye.

 

Nå er det slik at fra 24.nov til 24.dec tjente eg over 48,000kr på å selge mitt egent produkt på Warrior Forum og ClickBank. Alt dette på en månd. Av disse 48,000kr så har ClickBank sendt meg en sjekk på 15,000kr og eg har overført 20,000+kr fra PayPal (hvor eg har mesteparten av pengene) til mammas sitt kontonummer i frykt av å bli fratatt pengene. Men det sier seg selv at eg ikke kan forsette å overføre store svarte summer til mammas konto.

 

Så då blir spørsmålet mitt, eg som er under 18, hvilken rettigheter/lover er det iforhold til skatt? Ka e det lureste eg gjør?

Endret av Knife
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg vet, gjelder de samme reglene for deg, som for alle andre, selv om du er under 18 (når det gjelder skatt).

 

Jeg er usikker på hvordan dette skal føres i selvangivelsen, men det går det nok ann å finne ut av, hvis man leter litt.

 

En ting synes jeg imidlertid du skal vite om, Overformynderiet:

 

Overformynderiet plikter å forvalte midler tilhørende mindreårige, når midlene utgjør verdier på kr 75 000 eller mer. Forvaltningen varer normalt frem til myndighetsalder, 18 år. Det kan være unntak dersom noe annet er bestemt i et testament eller særskilt lovbestemmelse.

 

Arv, gave, gevinster, forsikringsutbetalinger eller andre midler i form av kontanter, innestående på bankkonto, skifteutlegg eller verdipapirer skal overlates til overformynderiets forvaltning.

Kilde: http://www.overformy...eariges_formue/

 

PS: Vær forsiktig med hvor mye penger du har hos Paypal (se paypalsucks.com).

Endret av MemorX
Lenke til kommentar

Man har tre typer inntekt - arbeidsinntekt, næringsinntekt, og kapitalinntekt. Du skal lignes for din egen arbeidsinntekt, men foreldrene dine skal lignes for din nærings-/kapitalinntekt. Det spørs derfor litt på hva slags inntekt dette produktet er.

 

 

 

Hvis dette er arbeidsinntekt vil det si at du må betale skatt. Du vil trolig få litt over en tusenlapp i skatt hvis dette er all inntekten din i 2011.

 

Kontakt skattemyndighetene for å få utstedt en blankett for forskuddsinnbetaling av skatt - pass på å presisere at det er skatt for 2011 du skal betale, bruk applikasjonen for enkel skatteberegning for å anslå hvor mye du skal betale inn.

 

Du vil få selvangivelsen din i april, da fyller du ut inntektene dine som inntekt.

 

Du får et skatteoppgjør i juni, da sjekker de hvor mye du skulle ha betalt i skatt og hvor mye du har betalt.

 

Hvis dette er nærings- eller kapitalinntekt så skal inntektene dine føres opp i dine foreldres selvangivelse, og de vil måtte betale skatt av dem.

 

 

Du bør, under forutsetning av at du er interessert i å gjøre dette lovlig, kontakte Skatteetaten.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...