Gå til innhold

Lydsvak kjøling av pc.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Kjøpte denne, http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=601364, pakkeløsningen fra komplett, og regner med det ikke er lagt alt for mye kroner i støysvake komponenter. Jeg tenkte umiddelbart vannkjøling, men vet ikke hvor mye det vil komme på for ett ok kit? Skal ikke overklokke pcen, så trenger ikkenoe ekstrem greier, vil bare ha pcen så støysvak som mulig for en grei penge. Kom gjerne med innspill på hvilke andre komponenter som kan støydempes også!

 

Denne er nok feilpostet, men siden hovedtemaet er kjøling så regner jeg med dette går ok :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vannkjøling er ikke nødvendigvis mer stille, du kan få utrolig gode resultater med en vanlig kjøleribbe og noen trege vifter. Særlig om du ser på H60/Kühler 620 og lignende "vannkjøling".

Kabinettet du har er ikke bygget på noen som helst måte for å dempe støy, dette er et stort problem om du ønsker stillhet.

Prosessoren du har valgt er av en varm sort og krever mer kjøling for mindre ytelse mot tilsvarende pris/ytelse fra Intel.

Skjermkortet vil bråke en del.

 

Hvis du virkelig er opptatt av stillhet er det lurere å starte fra bunnen av med mål om stillhet, med et støydempet kabinett, effektgjerrig Intel-prosessor, stor kjøler og et skjermkort med diger kjøleløsning.

Lenke til kommentar

Jasså ja, såpass.. Er ikke av den typen som går av skaftet av _litt_ lyd, bare så for meg at de medfølgende viftene på ett såpass billig kabinett knapt er verdt plasten de er laget av. Forslag til støysvake vifter? Finner heller ikke noe kjøleblokker som skal passe denne sokkelen hos komplett eller microplex?

Lenke til kommentar

det er mye å hente på å sage ut alle former for viftegriller og slikt. Disse lager MYE støy.

Feks i strømforsyning og i toppen av kabinettet. Rutene på baksiden av strømforsyningen burde kuttes og erstattes med runde stenger, slik som brukes på viften inni. Neste steg er støysvake vifter (Noctua?).

Dette må gjerne kombineres med større kjølere for å kompensere for mindre luftgjennomstrømmning.

 

Om du ikke har SSD enda er den en meget effektiv støydemper, da den fjerner mye irriterende HDD lyd.

Endret av Zepticon
Lenke til kommentar

Taake89;

Den så ikke dum ut! Men i flg komplett har jeg en 1055T sokkel, vil dette passe overens?

 

Zepticon;

Har man disse stengene på cdon feks? Vil gjerne bestille alt fra ett sted. Har ikke SSD disk fra før nei, så disse støyer mindre enn vanlige disker?

Lenke til kommentar

Zepticon;

Har man disse stengene på cdon feks? Vil gjerne bestille alt fra ett sted. Har ikke SSD disk fra før nei, så disse støyer mindre enn vanlige disker?

Nei, mye av slike løsninger er custom. Dvs du må lage noe selv:(

 

SSD er helt stille. Bruker samme teknologi som USB-minnesticks. Sansynligvis vil du også oppleve en mye raskere PC dersom du går fra vanlig HHD til SSD som primær operativsystem disk.

Lenke til kommentar

Snasent! Vel, da får jeg vel begynne med å kjøpe noen noctua vifter rundtbaut, samt ny noctua kjøleribbe til cpu. Vil ikke begynne alt styret med tilbakeføring av ordre osv. ! så får gjøre det beste utav det jeg har + nye vifter, og evnt kjøpe nytt kabinett senere.

Lenke til kommentar

Noctua kjøleren vil gjøre underverker, være stille og kjøle godt. Det vil også viftene gjøre. Kjører Kjøleren og viftene i mitt Antec P182 og det suser stille, som en bris, men ingen irriterende hyling. Sett på en Thermalright Shaman på kabinettet og du har det bra. Ikke noe behov for å bytte kabinett. Bare begynn med kjøleren og viftene.

 

Silentpcreview har fantastisk mye informasjon for den som ønsker å ha en stillere pc. alt fra mods til tips.

Lenke til kommentar

Takker for gode svar og tips :-) Da har jeg bestilt noctua cpu kjøleren, noctua kjølepasta, 3x120 mm og en 140 mm noctua vifte, samt en zalman viftestyring.

Å bruke penger på separate Noctua-vifter er i min mening penger ut av vinduet. Fractal Design har penere og stillere vifter enn Noctua og de koster også mindre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...