Gå til innhold

[Løst] Deaktivere integrert grafikk? Radeon HD 6510G2


hawk52

Hvilken GPU tror du er best?  

4 stemmer

  1. 1. Stem i vei!

    • AMD Radeon HD 6480G (integrert)
      2
    • Intel HD Graphics 3000 (integrert)
      2


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg kjøpte meg en HP Pavilion g6-1216so for noen dager siden. Den har en intergrert APU med navnet Radeon HD 6480G og et dedikert kort som er Radeon HD 6470M 1GB.

 

Jeg kjøpte denne fordi det var et bra tilbud. 1,9Ghz dualcore, 2 skjermkort, 6470M med 1GB, 4GB ram 500gb HDD i prisklassen 2500-3000 er vel billig? Har sjekket at jeg må opp i 3500-4000-klassen for å få et like bra skjermkort og prosessor.

 

Så, til saken: Jeg prøvde Far Cry 2 her om dagen, og det gikk veldig bra med 40FPS, selv på medium/high.. Men så prøvde jeg Black Ops, og hadde 20-30FPS med alt på low! I følge notebookcheck.net så skal det dedikerte kortet greie det lett med 70FPS på low.. Så etter litt forskning fant jeg ut at selv om jeg hadde satt på CrossFire i AMD Control Center, så sto det "Crossfire Disabled" i et program som heter Speccy. Speccy viser alle delene, informasjon om delene og temperatur på HDD, CPU, GPU og hovedkort.

 

 

crossfire.png

By hawk52 at 2012-01-01

 

 

Det "doble skjermkortet" heter tilsammen Radeon HD 6510G2

 

Når jeg starter et spill kalt Amnesia: The Dark Descent, så står skjermkortet på launcheren. Der står det Radeon HD 6480G.. Ikke det jeg vil bruke! Så av en rar grunn fungerer ikke CrossFire, og det går heller ikke ann å disable skjermkortet i BIOS (ingen instilling). Har prøvd benchmarks med og uten crossfire. Ingen forskjell i FPS eller micro stuttering(som skal komme når CrossFire er på og har lav FPS som 30-40)

 

Vet om en metode ved å slå det av i Device Manager, men jeg vet ikke om GPU'en vil kicke inn etter APU'en er slått av, eller om det blir bare svart og jeg må formattere.. Vil ikke akkurat ødelegge en PC som er bare noen dager gammel :p

 

Jeg har også oppdatert driverne, men fortsatt ingen forskjell. Hvis jeg disabler APU'en vil alle spill gå på GPU'en istedet, og jeg vil få mye høyere FPS.

 

Så, vet noen hvordan jeg slår av det intergrerte utenom BIOS? Og hvorfor CrossFire ikke funker? Hadde vært fint om den kunne fungert og fått med APU'en og GPU'en. Blir bedre resultat enn med bare GPU'en da tror jeg. :D

Endret av hawk52
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et skudd i blide: Kanskje du må fysisk endre innstillingene på hovedkortet? Altså at du må flytte en plugg fra en pin til en annen?

 

Ja, kan nok være det. Det som jeg tror er at GPU'en er kobla til det intergrerte kortet, eller så har de en delt kobling, for selv om jeg kobler til HDMI eller VGA porten, så er det det samme kortet som blir brukt.

 

Burde jeg prøve å deaktivere kortet i Device Manager? Hvis det skjer noe uventet (black screen på oppstart) så har jeg en recovery partisjon som HP har lagt til.

 

Problemet med å endre det fysisk er at hovedkortet i seg selv kan bli ødelagt, eller at jeg kan ødelegge kabinettet på laptopen.

 

I følge Windows Opplevelses Index så ligger spillgrafikken på 5,9. Det vil si at Windows har testa Radeon 6470M kortet, så det er nok koblet til med en delt VGA kobling til skjermen.. Kan være ihvertfall.

 

*EDIT* Jeg skal prøve å se om det er en oppdatering til BIOS'en. Da kan jeg forhåpentligvis deaktivere det derifra. Det var ikke en eneste innstilling om skjermkort der sist jeg prøvde BIOS.

Endret av hawk52
Lenke til kommentar

Jepp, fant faktisk ut at CrossFire fungerer etter noen tweaks på Far Cry 2, men ingen andre spill jeg har prøvd og FPS'en gikk fra 18 til 27 på very high. Vet om en Samsung RC530 med Nvidia GeForce GT540M, og han som eier den bruker den bare til YouTube og surfing, så jeg kan få den fra han. (PC'n har Intel HD Graphics 3000, så det er nok for han :p)

 

Det blir vel litt "bottleneck" ved at skjermkortet er bedre enn CPU'en, men har hatt en hjemmebygd PC med 1,8Ghz dualcore og 8800GT og den kjørte alt fra Cod4 på max til Crysis 2.

 

Et spørsmål: fungerer det å installere et Nvidia kort når jeg allerede har AMD/ATi? Det er vel samme PCI 16x på begge?

Lenke til kommentar

Etter en stund med leting fant jeg den nyeste BIOS vesjonen og installerte den. Det var ingen forskjell på BIOS instillingene, men når jeg startet Windows igjen og åpnet AMD control panel, så var alt annerledes. CrossFire var borte, og det var alternativer for å velge hvilket skjermkort som skulle brukes! Da fikk jeg valgt Radeon HD 6470M, og nå er det 40-80 FPS på Black Ops istedet for max 30! :D

 

powerexpress.png

 

Virker som CrossFire ikke gjør noe forskjell bortsett fra å senke FPS'en på 6470M'en, og det fungerer best med bare det dedikerte aktivert.

 

:D

Endret av hawk52
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...