LineTheerez Skrevet 28. desember 2011 Del Skrevet 28. desember 2011 Helluu Jeg er en jente som driver å planlegger min framtid. Jeg ser for meg å utdanne meg som institusjons kokk og ta fagbrev. Videre ser jeg for meg et master-studie på høgskole innen mat-vitenskap. Jeg har etter dette et stort ønske om å jobbe offshore som kokk. Det er arbeidstids-mønstringene, med 2 uker på og 4 uker fri, samt lønnsforholdene som frister. Så lurer jeg på: 1. Må eventuelle sikkerhetskurs tas før man overhode kan forvente å få jobb på plattform? 2. Hvilke kurs må jeg da ta? 3. Er det mulig å jobbe som kokkelærling ombord..og hvordan får man evt innpass som lærling? Lenke til kommentar
Gjest member-101642 Skrevet 29. desember 2011 Del Skrevet 29. desember 2011 Nåløyet er veldig trangt, så du skal være både heldig og dyktig for å komme deg offshore. Man får ikke jobb uten å ha tatt sikkerhetskurset. Eller det vil si, du får ikke reist offshore før du har sikkerhetskurset. Det er mulig at du får jobb uten, men må ta det i etterkant. Lenke til kommentar
ITOslo Skrevet 29. desember 2011 Del Skrevet 29. desember 2011 Enting jeg lurer på: Hvorfor ønsker du å ta en mastergrad, for så å arbeide offshore som kokk? Skal du ta e mastergrad så antar jeg det er fordi du ønsker å jobbe innenfor det området? En master i matvitenskap er ikke noe kokkeutdannelse. Lenke til kommentar
Hyd Skrevet 29. desember 2011 Del Skrevet 29. desember 2011 Enig med forrige innlegg, veldig dumt å ta en mastergrad i matkunnskap før du reiser offshore. Det du evt. kan gjøre, er å jobbe offshore 2-4 ordning samtidig mens du tar mastergraden, det ville vært mye lurere. Og veldig oppnåelig da du bare jobber 4 mnd av året + litt kurs. Lenke til kommentar
LineTheerez Skrevet 29. desember 2011 Forfatter Del Skrevet 29. desember 2011 Enting jeg lurer på: Hvorfor ønsker du å ta en mastergrad, for så å arbeide offshore som kokk? Skal du ta e mastergrad så antar jeg det er fordi du ønsker å jobbe innenfor det området? En master i matvitenskap er ikke noe kokkeutdannelse. jeg vet egentlig ikke, jeg ser at de fleste arbeidsgivere nå leter etter folk med høyere utdanning og trodde at det var lurt.. om jeg fortsatt vill gå høyskole er det noe som kan være lurere å få mastergrad i mat vitenskap? evt hva? Lenke til kommentar
Metasenter Skrevet 31. desember 2011 Del Skrevet 31. desember 2011 (endret) For å svare litt på spørsmålet ditt; du vil trenge et kurs som heter IMO 60 før du kan få deg en eventuell jobb offshore. Du må nok skaffe og betale for dette kurset selv, siden det er mange søkere på offshore jobber, og firmaer vil gjerne unngå å sponse mange tusen kroner på kurs hvis det finnes noen andre som allerede har betalt for kurset selv. IMO 60 gir deg den opplæringen du trenger for å komme deg ut på båt / offshore, og om jeg ikke tar feil så koster dette kurset rundt 20.000 kroner. Det er også mulig at du må betale for et ekstra førstehjelpskurs, for førstehjelp / sikkerhet er veldig i fokus offshore. Lykke til. Endret 31. desember 2011 av Metasenter Lenke til kommentar
H5N1 Skrevet 31. desember 2011 Del Skrevet 31. desember 2011 Du MÅ fullføre sikkerhetkurs for å få lov til å jobbe offshore. Dette må du ofte dekke selv visst det er en populer stilling du søker på, noe som kokk er. Ingeniører osv får dekket dette kurset. Mange kokker tar dette kurset før dem søker for å bli prioritert. Det er vansklig å komme offshore som kokk, ettersom det er mange søkere og mange sin drømm. Den beste måten er å kjenne noen som jobber offshore som kan hjelpe deg. Husk og ikke ta nei for et nei, jobb og søk igjen! Lenke til kommentar
Salior Skrevet 2. januar 2012 Del Skrevet 2. januar 2012 Du kan jo prøve og søke som lærling offshore, både på skip og rigg. Ser du vil ha 2-4 ordning, er nok mange som vil det ;-) Vet mange rederier tar inn lærlinger på skipene sine så det kan jo være en start. Er 4-4 på de fleste skip, men etter fag-prøve etc. er de jo en mulighet og komme seg på rigg med 2-4 om det fremdeles frister. Lenke til kommentar
ITOslo Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 (endret) jeg vet egentlig ikke, jeg ser at de fleste arbeidsgivere nå leter etter folk med høyere utdanning og trodde at det var lurt.. om jeg fortsatt vill gå høyskole er det noe som kan være lurere å få mastergrad i mat vitenskap? evt hva? Ja, det er mange stillinger som krever høyere utdanning, men ikke kokkejobber. Så du må egentlig bestemme hva slags jobb du er ute etter. Vil du bli kokk, så er ikke høyere utdanning veldig interessant, da er det bedre med et godt fagbrev og god arbeidserfaring. Evt. noe etterutdanning fra f.eks. Kulinarisk Akademi. Hvis du du vil jobbe i matindustrien så er en mastergrad i matvitenskap absolutt noe bra å ha. Utdanningen må henge sammen med hvilken jobb du er ute etter. Endret 4. januar 2012 av stadskle Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå