Gå til innhold

Er 750W nok?


spamex

Anbefalte innlegg

Hei :)

Nå har begynt å legge merke til at min PSU på 650W er for liten. Får bare spilt Skyrim i 5 min før pcen kræsjer. Jeg har to HD6970 i Crossfire og 650W har funka fint til nå.

Så jeg lurer på om jeg kan klare meg på 750W eller om jeg burde gå opp til 850W, tenker at det skal være litt framtidsrettet?

 

WilliamMJ

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm, ser du har overklokket cpu også, sikker på at du ikke har tatt i for mye og at det er den som gir trøbbel?

Minnet bør også være 100% stabilt.

 

Uansett med 2x 6970 og en blodoverklokket cpu tror jeg nok at det hadde vært fornuftig med en kraftig cpu på 850 til 1000W , trolig nok er 1000W det som er lurest i ditt tilfelle siden kun 2x gpu vil trekke ca 500Watt alene max , klasker man da på både cpu og resten av komponentene kommer man fort over en maksimal peak på godt over 650Watt.

 

Dessuten bør man ha litt til overs da det ikke er spesielt lurt å kjøre en psu opp mot 100% belastning hele tiden med tanke på støynivå , levetid og ikke minst effektivitet (de fleste psu'ene er som regel mer effektive innen 40 - 60 - 80 - 90 % av belastningen , det varier dog).

 

Jeg vil nok anbefale Corsair til deg og ja.

Endret av Malvado
Lenke til kommentar

Har ikke råd til å kjøpe en PSU på 1000W, har lite penger igjen etter kjøp av julegaver.

 

CPUen og RAMen er stabilt, har kjørt test på begge.

 

Tror det blir den jeg linket til da. Bestiller den ikke før i morgo, så hvis det er noen som har tips til en bedre så er det tid til det :)

Lenke til kommentar

Så hvis ingen har noe å si om Corsair TX 850W V2 så tror jeg at jeg kjøper den :)

Jeg har nettopp bygd ferdig en ny PC med Corsair 850W V2en. Jeg vet ikke om du er så opptatt av støynivå, men jeg ble litt overrasket over hvor mye lyd den lager ved idle (detaljer i denne tråden). Driver og feilsøker nå, mulig det er en defekt viftekontroll på min.

 

Ellers bør du merke deg at V2-en ikke er modulær slik at du sannsynligvis får en fin spaghetti med ubrukte kabler som du må gjemme et sted i kabinettet, men det visste du sikkert allerede.

Lenke til kommentar

Jeg vil gjerne ha minst mulig kabeler, har ett HAF 932 kabinett og det er ikke så veldig god plass bak til kabler. Har en Corsair TX V2 650W nå og de kablene til den er passe lengde på, har TX V2 850W like lange kabeler?

Det vet jeg ikke, du får nesten google litt hvis ikke noen andre her kan svare.

Lenke til kommentar

Jo, 2 stk 6970 er nok bittelitt i overkant av hva som er kurant å trekke på en 650W PSU, særlig med en overklokket 2500K. Når jeg plotter TS' speccs inn i extreme psu calc (med high end mobo, 4 stk dimm, 3 vanlige 120mm-vifter og 20% cap. aging) får jeg i underkant av 800W som anbefalt minstemengde.

Selv ikke min 2600k @ 5.0GHz (4.8GHz med fire kjerner) klarer å kjøre mine 6950 @ 900/1500 til mer enn ~60% bruk i Skyrim. Om strømforsyningen hadde slitt med strømforbruk hadde dette gitt utslag i andre spill enn Skyrim helt klart.

 

Verdt å nevne også er at kondensatoraldring skal ikke ha noe å si: PSUen har 5 år garanti og da skal den fint klare å levere 650W fortsatt.

 

Dessuten trekker ikke et 6970 mer enn ~200W i drift, kjører man stresstester (Furmark) vil man klare 250W, men alt annet er godt under Powertune-grensen. Faktisk strømforbruk med disse kortene vil jeg ikke tro er mer enn 420W i et spill som BF3 + 150W på prosessor/HK = 570W. 650W skal være nok til dette og litt til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du kan spille Skyrim med kun 1x skjermkort (og begge skjermkortene fungerer for seg selv alene) så tror nå jeg at det er gode muligheter for at det er psu som er problemet, du kan alternativt :

 

*Se om det er pga at du har 2x ulike skjermkort som gir problemer i crossfire , du må da teste et og et kort for seg selv og se om skyrim da er stabilt. Krasjer det fortsatt kan det jo være pga overklokk og ikke skjermkortene.

 

*Klokk ned noe. Er systemet da stabilt var det for høy overklokk i forhold til psu eller hva kjøleløsningen din greier å levere.

 

Den eneste muligheten for å sjekke om det er psu som er problemet her er egentlig å prøve med en sterkere psu, Furmark er også et bra program å teste med siden det får skjermkortene til å trekke såpass mye strøm.

Lenke til kommentar

PCen har funka helt fint til jeg satt inn viftestyring som jeg fikk til jul og da kunne jeg ikke lengre spille Skyrim. Hva er problemet hvis pcen ikke funker på skyrim når jeg setter inn viftestyring?

 

Viftestyringen er en NZXT Sentry LX.

glemmer du å justere hastghetene opp når det blir varmt?

har du koblet flere vifter per kanal? den tåler ikke så mye effekt per kanal

Lenke til kommentar

PCen har funka helt fint til jeg satt inn viftestyring som jeg fikk til jul og da kunne jeg ikke lengre spille Skyrim. Hva er problemet hvis pcen ikke funker på skyrim når jeg setter inn viftestyring?

 

Viftestyringen er en NZXT Sentry LX.

glemmer du å justere hastghetene opp når det blir varmt?

har du koblet flere vifter per kanal? den tåler ikke så mye effekt per kanal

 

Akkurat når jeg spiller så står den på auto så pcen blir ikke varm. Har bare kobla 1 vifte per kanal.

 

645 kr for Silver Power 850W på Komplett denne helgen.

 

Er den hvert pengene?

Lenke til kommentar

har kjøpt en haug av de silver power strømforsyningene til diverse, syntes de funker helt utmerket jeg, vel og merke til tilbuds prisen. till fullpris hadde jeg heller kjøpt corsair.

 

kjøpte noen 750w modulære til 549 pr stykk og de er jeg veldig fornøyde med.

850w en er ikke-modulær. du ville uansert klart deg med en 750 modulær , ville sett etter tilbud på den. virker som de har det nesten hver helg nå i det siste

 

Edit :

 

var på tilbud den og, anbefales varmt da for stramt budsjett, og modulær så du slipper

unødige kabler. de er og meget stillegående til det jeg har brukt iallefall.

 

hørte den ikke med en phenom BE 3,2 ghz og hd6870. noe som forævrig bare trakk under 50% av psuen da -.

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=591222

Endret av Skognisse
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...