Gå til innhold

List of rampage killers (wiki)


zzirJizz

Anbefalte innlegg

Når en går gjennom disse skjebnene, undres man - hvorfor så få?

fra 50-tallet til 80-tallet var det ikke mange massemord i form av enmannsforetak, hvis man tar hensyn til våpenteknologien det gitte lovverket, og sist men ikke minst det mentalt destabiliserende samfunnet som har utviklet seg i forhold til "kvinnefrigjøringen" (århundrets største katastrofe, overstrider atomvåpenet), det er statistisk overraskende få "massemord" i henhold til det øvrige.

 

Er det media som skjuler for oss, eller lider vi egenetlig ikke så mye?

 

Har man de siste 50 årene hatt et "dopaminrikt" samfunn, altså har metaforen "opium for folket" fungert til den grad at slike handlinger har blitt vanskeliggjort for den enkelte?

Endret av zzirJizz
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det tar flere generasjoner før man virkelig ser følgene av en stor samfunnsendring. Mellom 1950 og 1980 trodde man at alt kom til å gå bra. Det ble større valgfrihet på en rekke områder, men man trodde flertallet ville komme til å oppføre seg nøyaktig likt som tidligere generasjoner.

En del ting som vi ser i dag var helt utenkelige for dem som levde rundt 1950, så de var ikke sinte på det de ikke visste noe om.

 

Stemningen var slik at det var viktig med respekt for autoriteter, høflighet mot kvinner og barn, og kontroll over sine handlinger. Ukontrollert vrede ble ansett som en alvorlig synd, og som en dårlig karakterutvikling.

Det å ramponere et hotellrom eller skyte vilt rundt seg, krever nettopp at man gir seg hen til vreden slik at den blir ukontrollerbar. I "det gamle samfunnet" var det viktig å ha disiplin over sine dyriske impulser. Gradvis har det nok blitt slik at flere aksepterer sine impulser, og gir seg hen til vilt sinne, eller vilt begjær i andre former.

I tillegg kom at man ikke hadde hørt om enmanns-massakrer mot uskyldige sivile. Før 1999 visste jeg knapt at slike ting var mulig. Det var noe nytt.

 

Før den tid bestod terror av organisasjoner som PLO, 17. november, IRA, baskerne, libyerne o.l.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...