Gå til innhold

Vurderer å bytte ut Nokia N8, men med hva?


J@9

Anbefalte innlegg

Hei, har nå en Nokia N8 som er noe ustabil, henger seg opp når den føler for det og hard-reset hjelper ikke.

Skal prøve å legge inn firmware på nytt når jeg får tid, da via Phoenix.

Har hatt problemer med mobilen siden første dag.

Etter oppdatering til Anna så ble den litt værre.

Problemet før, var at noe av skjermen plutselig ble uleselig, men da var det bare å trykke et eller annet sted på skjermen..

Men etter at jeg oppdaterte til Anna, så har den begynt å henge seg opp omtrent hver gang deler av skjermen blir uleselig, og da må man bare holde power knappen inne til den slår seg av..

Men det merkelig er at det virker som om kun skjermen henger seg opp, for om jeg bruker den som 3G modem via Joikuspot, så har jeg fremdeles full nett tilgang!

 

 

Men tilbake til topic.. Om jeg skal bytte den ut, hva bør jeg kjøpe??

Vurdert litt N9, men siden den kjører Maemo (eller hva det var), så regner jeg med at det finnes mindre apps til denne, men den har vel fremdeles gratis navigasjon og mulighet for lagring av kart på mobilen..

 

Også har jeg sett litt på Lumia 800, ikke sett så mye på specs enda, men regner med at dette skal være en grei mobil, fordet om den kjører Windows Phone.

Denne har vel også gratis navigasjon?? (er litt avhenging av dette :) ).

Men denne er vel ikke ute i Norsk versjon enda?? (sett noen selger den direkte importert).

 

Og en siste jeg har vurdert litt er iPhone 4S, men har aldri brukt iOS så det spørs jo litt hvor mye tilvending det er..

Og så vidt jeg vet er det vel ikke noe gratis navigasjon på denne?

 

 

Liten oppsummering..

En bra mobil, helst med bra kamera og gjerne HD filming (bruker det ikke så mye, men vet aldri når man har bruk for det!)

Bør ikke ha noe dårligere batteri enn N8 ihvertfall, synes dette er helt ok :)

Gratis navigasjon, helst med mulighet for å ha kartene lagret på mobilen (som på N8), siden jeg har OneCall med kun 500mb i mnd, og jeg har lite lyst til å bytte til et større og dyrere abb pga støre mengder kart nedlastning.

 

Bør også kunne brukes som 3G modem, siden OneCall har gratis databruk frem til 1 april, så da bruker jeg den som modem når jeg er på jobb :)

 

Håper noen kan hjelpe til litt i denne saken, siden fattern var villig til å kjøpe ny mobil i bursdagsgave :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hm batteritid, signalstyrke og gratis navigering med nedlastbare kart blir vel N9 og Lumia 800.

 

Selv har jeg N9 og jeg stortrives. Men jeg ville kanskje valgt Lumia 800 dersom du ikke har noen spesiell interesse i hvilket OS som kjøres. WP7.5 er kjapt og stabilt etter hva jeg har fått med meg, og begge disse mobilene har veldig bra batteritid og signalstyrke.

 

Kameraene er dårligere enn N8 sitt, det finnes ingen mobiler med like bra kamera, så det kan du slå fra deg med en gang :p . Men de funker bra, helt ok+ kameraer. Vet N9 sitt er veldig kjapt på å ta masse bilder på rad, og kjemperaskt å starte opp for sånne "åh, bildemotiv NUH!" moments.

Lenke til kommentar

Ok, takker for info :)

Kamera er ikke det største problemet, siden vi har speilreflex i hus ;) men HD film opptak har vi ikke på noe annet, så derfor vil jeg fremdeles ha den muligheten :)

Ville nok tro et 8mpix mobil kamera holder i massevis, så lenge det er grei kvalitet på det.

Husker jo når 5mpix kom, og hvor ofte man da kunne se bilder tatt med 3mpix kamera som var mye bedre enn flere av 5mpix kameraene ;) hehe

 

OS skal jeg nok tilvenne meg, klarte å gå fra symbian til Android, men for å si det sånn, det ble kun den ene andriod mobilen :p

Bare jeg har tilgang til apps som er kjekke å ha, og gjerne gratis :p hehe.. Har som sagt Joikuspot på mobilen nå, men regner med at det finnes alternativer til dette på WP.

Evt kan det vel kjøres noe BT tilkobling mellom pc og mobil.

Og et annet program jeg har installert er fMobi, ikke dyre greiene, men var greit å få skikkelig facebook på mobilen :)

Lenke til kommentar

Joikuspot er inkludert på N9 iallefall, men antar det er noe liknende til WP.

 

fMobi er også på N9 om jeg husker rett. Nå mener jeg selv at "skikkelig" facebook på mobilen = fullverdig Facebook.com i nettleseren på mobilen, men det er nå meg ;) . Aldri skjønt poenget med at folk insisterer på å ha bedre apps til ting man bør kunne gjøre rett fra nettleseren (nsb, bank, facebook, osv).

 

Hvis du er komfortabel med å lære litt basic roting i Terminal og ikke har problemer med å legge inn ting på mobilen utenom fra Nokia Store skal man vel kunne finne det meste til N9, selv om jeg ville garantert valgt WP7.5 dersom det er irrelevant for deg med OS, da dette trykkes mye på for tiden og blir lagt mye vekt på fremover det neste året, kontra N9 som ikke blir lagt vekt på av utviklere i det hele tatt nesten :) .

Lenke til kommentar

Skjønner hva du mener ;)

Vurderer å droppe N9, med tanke på at det er jo et nytt OS som må læres, og som nokia mest sannsynlig kutter ut igjen, og da må man lære noe nytt igjen etter det..

Derfor tror jeg selv Lumia 800 er et bedre valg, for windows phone har nok kommet for å bli, har testet det litt før, men det er noe år siden, og det var på den tida det var temmelig tungvint å bruke.

 

Selv så liker jeg å ha fMobi, siden det er kjappere enn å bruke facebook i nettleser ;) ihvertfall på 3G nett :p

Har ikke testet i Opera, men regner med at det kanskje er litt kjappere der.

Måtte faktisk legge inn Opera for å kunne komme inn på lokal avisene her, siden nettleseren til Nokia bare lastet og lastet.. og når den enedelig var ferdig, og jeg skulle scrolle, så hang den seg :p og det skjedde hver gang :p

Lenke til kommentar
siden det er kjappere enn å bruke facebook i nettleser

 

Var langt fra hvordan ting var på N900. mmm for en browser... *drool*

 

Men ja, N8 skal ikke ha de problemene du har. Id say gå og si at den er ødelagt og forklar problemet til leverandør/nokia store. De bør klare fikse den for deg, eller mer sannsynligvis erstatte den.

 

In which case jeg hadde lagt inn Belle i ei helvetes fart. Milliarder ganger bedre enn Anna, selv om det er lysår unna meego/wp/android IMO.

Lenke til kommentar

Hadde den på service første uka, pga dette + noen andre problemer.. dem andre ble såsi løst...

Men dette har dem ikke fått gjort noe med..

Men mobilen har fått litt juling, så er jo ikke sikkert jeg får det dekka på garantien nå..

Har div riper og hakk i deksel, og halvparten av plasten rundt headset utgangen er borte.

 

Andre problemer som er eller har vært med min mobil er:

HDMI utgangen, bildet hopper og detter ut om den er inne på en meny eller bilde, men ved film avspilling er alt helt ok (dette ble ikke fiksa).

Touchskjerm som slutta å fungere, men bare i enkelte menyer, f.eks når jeg skrev melding, og gikk inn på smiley menyen, da var det deler av touch skjermen som slutta å fungere, og om jeg spillte angry birds, så fikk jeg ikke lukka det, pga av skjermen slutta å fungere der avslutt knappen er (dette ble fiksa).

 

Og det siste var at skjermen til tider viste feil farger.. grønn eller rosa nokia logo ved oppstart f.eks.. Dette har jeg ikke merka noe til etter at Anna kom på mobilen.

 

En grunn til at jeg ikke har sendt den inn flere ganger, er at den er kjøpt hos CDON, så den må derfor sendes til Sverige, om det skal å via dem.. Men jeg sendte den bare til delta service.. og da ble touchskjermen fiksa, men dem nevnte ikke noe om disse andre feilene jeg også sa ifra om.

 

Men får se om jeg sender den inn om jeg får meg en annen mobil, for da kan dem bruke så lang tid dem bare vil på den ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...