Gå til innhold

Kjapt spørsmål om volt/amp (lader kamera)


Anbefalte innlegg

Hei,

 

har fått tak i en lader som passer til videokameraet mitt. Problemet er bare at volt/amp er forskjellig, og jeg er redd for å ødelegge kamerabatteriet.

 

Dette er sikkert grunnleggende elektronikk, men har ikke funnet utav det!

 

Laderen: 8.4V og 1.5A.

Batteriet: 7.4V og 0.27A.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En tommelfingerregel er at amp ikke har noe å si, så lenge den er over det batteriet skal ha. Det går stort sett bra om den er mindre og, det vil bare ta lenger tid å lade. Men noen dårlige ladere kan bli overbelastet.

 

V derimot. bør helst stemme - en grei tommelfingerregel her er ikke mer enn 0,5V avvik. Med for mange volt risikerer du fort å skade et batteri.

Lenke til kommentar

Hei og tusen takk for svar, så siden Volt er 1.0 høyere, bør jeg kanskje vente til jeg finner den skikkelige laderen?

Lurer litt på hva "å skade batteriet" vil si, om det er fra første gang jeg plugger den inni, eller om det tar uker/mnd før batteriet tar skade, men slik er vel både og å svare på? Uansett, takk for hjelpen :-)

Lenke til kommentar

Du må sjekke orginal laderen sine specs, IKKE hva batteriet har som spenning.

For å lade ett batteri, så må du ha MER volt enn batteriet gir ut, for å lade en batteripakke på 9.6V så bruker laderen min en spenning på 11.xV

Derfor må du matche det orginalen skal ha, i tillegg må spenningen reduseres ettersom batteriet blir fullt.

Lenke til kommentar

kamra og videkomare-batterier lades gjerne i en cradle-type lader. På de jeg har vært borti, har ratingen på laderen og batteriet vært den samme - jeg antar de skyldes at de angir sluttspenningen og at det er en selvfølge at de gir mer volt i CC-delen av ladingen.

 

Det blir jo veldig merkelig om ladere skulle oppgi noe annet, da måtte de nå i tilfelle spesifisere maks volt underveis og sluttspenning i CV-delen, Det tror jeg aldri jeg har sett.

 

Tilfeller der laderen oppgir mer vilt enn batteriet er vel stort sett bare der man plugger kabelen inni kamerat og bruker det for å lade. Det er jo ikke vanlig for videkomaerar, men når jeg leser trådstarters innlegg på nytt, ser jeg at et kanskje er tilfelle. :p

 

Men da står det ofte små merkinger i nærheten av ladehullet somf orteller hvor mye V den skal ha, så da kan man jo enten se nøye etter der, ellr sjekke bruksanvisningen til kameraet. Eller bare gogle MERKE MODELL CHARGER

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...